Ухвала
від 15.05.2023 по справі 761/11996/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/11996/23

Провадження № 2/761/6805/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 травня 2023 року суддя Шевченківського районного суду м.Києва Романишена І.П., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "УНТЛ", Акціонерного товариства "Вест файненс енд кредит банк", третя особа ОСОБА_2 , про визнання добросовісним набувачем та усунення перешкод у здійсненні права користування майном, -

В С Т А Н О В И В:

У квітні 2023 року представник позивача звернувся до суду з вказаним позовом.

Ухвалою суду від 13 квітня 2023 року позовну заяву залишено без руху та надано строк для усунення недоліків. Позивачу запропоновано усунути недоліки позову протягом 10-ти днів з дня отримання копії вказаної ухвали суду шляхом подання до суду позов у новій редакції у відповідній кількості сторін у справі, з дотриманням вимог ст. 48, 175 ЦПК України, визначивши відповідачів у даній справі, з урахуванням викладених в ухвалі обставин.

На виконання вимог вказаної ухвали до суду від представника позивача надійшла заява про усунення недоліків, до якої представник долучив витяги з веб-сайтів опендата, юконтрол щодо АТ "Вест файненс енд кредит банк".

Суд наголошує увагу на тому, що частиною 5 ст. 124 Конституції України встановлено, що судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов`язковими до виконання на всій території України.

Згідно частини 1 та 2 статті 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Зазначені вимоги процесуального закону були виконані cудом та постановлено ухвалу, в якій зазначено підстави залишення заяви без руху та про що повідомлено представника позивача та надано строк для усунення недоліків. Однак, у встановлений строк недоліки позову не було усунуто, оскільки до суду не надходила позовна заява у новій редакції у відповідній кількості сторін у справі з дотриманням вимог ст. 48, 175 ЦПК України.

Також, слід зауважити, що дані з веб-сайтів опендата, юконтрол щодо АТ "Вест файненс енд кредит банк", на які посилається представник, на переконання судді, не можуть бути прийняті до уваги, оскільки відомості з вказаних інтернет ресурсів не є офіційним джерелом інформації щодо юридичних осіб.

Отже, представник позивача на власний розсуд в повній мірі не виконав вимоги ухвали суду від 13 квітня 2023 р., тому згідно ч.3 ст.185 ЦПК України матеріали позовної заяви вважаються неподаними і повертаються заявнику.

Відповідно до ч.7 ст.185 ЦПК України, повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із позовом до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення позовної заяви.

Керуючись ст.185, 260, 261, 353, 354 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "УНТЛ", Акціонерного товариства "Вест файненс енд кредит банк", третя особа ОСОБА_2 , про визнання добросовісним набувачем та усунення перешкод у здійсненні права користування майном, - вважати неподаною та повернути позивачу.

Роз`яснити позивачу, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із вказаною заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення.

Ухвалу може бути оскаржено до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. У разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

СУДДЯ І.П. РОМАНИШЕНА

Дата ухвалення рішення15.05.2023
Оприлюднено17.05.2023

Судовий реєстр по справі —761/11996/23

Ухвала від 15.05.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Романишена І. П.

Ухвала від 13.04.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Романишена І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні