Ухвала
від 15.05.2023 по справі 703/3597/21
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ПОЛТАВИ

Справа №703/3597/21

Провадження № 1-в/552/197/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15.05.2023 року суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , за участю прокурора ОСОБА_2 лікаря ОСОБА_3 , адвоката ОСОБА_4 , хворого ОСОБА_5 секретаря ОСОБА_6 розглянувши у відкритому судовому засіданні в режимі відеоконференції в м. Полтаві

заяву лікаря Комунального підприємства «Обласного закладу з надання психіатричної допомоги Полтавської обласної ради» ОСОБА_3 про зміну виду примусового заходу медичного характеру з лікування у закладі з надання психіатричної допомоги зі звичайним наглядом на надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку хворому:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Ковалиха, Смілянського району, Черкаської області, громадянин України, українець, освіта базова середня, не працюючий, особа з інвалідністю 3 групи, раніше судимий,-

В С Т А Н О В И В :

20.04.2023 року до суду надійшла заява Комунального підприємства «Обласного закладу з надання психіатричної допомоги Полтавської обласної ради» про зміну виду примусового заходу медичного характеру з лікування у закладі з надання психіатричної допомоги зі звичайним наглядом на надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку хворому ОСОБА_5 .

Примусові заходу медичного характеру у вигляді госпіталізації 1 до закладу з надання психіатричної допомоги зі звичайним наглядом призначенні ухвалою Смілянського міськрайонного суду Черкаської області від 29.04.2022 року у зв"язку зі скоєнням суспільно-небезпечних діянь, передбачених ч.1, ч.3 ст. 185 КК України.

ОСОБА_5 страждає на шизотиповий розлад, стан декомпенсації.

17.04.2023 року ОСОБА_5 оглянутий комісією психіатричного огляду, яка дійшла до висновку, що за своїм психічним станом на теперішній час пацієнт не являє суспіільної небезпекиі потребує зміни виду примусового заходу медичного характеру з лікування у закладі з надання психіатричної допомоги зі звичайним наглядом на надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку хворому.

Відповідно до висновку комісії лікарів-психіатрів № 62 від 17.04.2023 року ОСОБА_5 страждає на шизотиповий розлад, стан декомпенсації, приходить до висновку, що за своїм психічним станом ОСОБА_5 потребує зміни виду примусового заходу медичного характеру з лікування у закладі з надання психіатричної допомоги зі звичайним наглядом на надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

На даний час психічний стан нестабільний, пацієнт являє собою значну суспільну небезпеку, не може брати участь в судовому засіданні в залі суду, може брати участь у розгляді справи в режимі відоеконференції.

Згідно ч.1 ст. 514 КПК України продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється на підставі ухвали суду, в межах територіальної юрисдикції якого застосовується цей захід чи відбувається лікування.

Згідно до вимог ч.ч. 1, 2 ст. 95 КК України продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника психіатричного закладу (лікаря-психіатра), який надає особі таку психіатричну допомогу, до якої додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів. Особи, до яких застосовані примусові заходи медичного характеру, підлягають огляду комісією лікарів-психіатрів не рідше одного разу на 6 місяців для вирішення питання про наявність підстав для звернення до суду із заявою про припинення або про зміну застосування такого заходу. У разі відсутності підстав для припинення або зміни застосування примусового заходу медичного характеру представник психіатричного закладу (лікар-психіатр), який надає особі таку психіатричну допомогу, направляє до суду заяву, до якої додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який містить обґрунтування про необхідність продовження застосування примусового заходу медичного характеру. У разі необхідності продовження застосування примусового заходу медичного характеру понад 6 місяців представник психіатричного закладу (лікар-психіатр), який надає особі таку психіатричну допомогу, повинен направити до суду за місцем знаходження психіатричного закладу заяву про продовження застосування примусового заходу. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який містить обґрунтування про необхідність продовження надання особі такої психіатричної допомоги. В подальшому продовження застосовування примусового заходу медичного характеру проводиться кожного разу на строк, який не може перевищувати 6 місяців.

Суд, вивчивши матеріали справи, заслухавши думку лікаря, хворого, прокурора та захисника, які не заперечували, щодо задоволення заяви, приходить до висновку, що заява підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст. 95 КК України, ст. 19 Закону України

"Про психіатричну допомогу", ст. 514 КПК України, суддя,-

У Х В А Л И В:

Змінити ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , вид примусового заходу медичного характеру з лікування у закладі з надання психіатричної допомоги зі звичайним наглядом на надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Ухвала може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду протягом 7 діб.

Суддя ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м. Полтави
Дата ухвалення рішення15.05.2023
Оприлюднено18.05.2023
Номер документу110881690
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях

Судовий реєстр по справі —703/3597/21

Ухвала від 30.05.2024

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Биченко І. Я.

Ухвала від 09.04.2024

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Биченко І. Я.

Ухвала від 27.02.2024

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Биченко І. Я.

Ухвала від 09.01.2024

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Биченко І. Я.

Ухвала від 18.12.2023

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Биченко І. Я.

Ухвала від 28.11.2023

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Биченко І. Я.

Ухвала від 15.05.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Логвінова О. В.

Ухвала від 24.04.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Логвінова О. В.

Ухвала від 08.07.2022

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Прилуцький В. О.

Ухвала від 29.04.2022

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Биченко І. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні