Ухвала
від 15.05.2023 по справі 220/2249/21
ВЕЛИКОНОВОСІЛКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №220/2249/21

Провадження № 2/220/9/23

У Х В А Л А

Іменем України

15 травня 2023 року смт. Велика Новосілка Донецької області

Великоновосілківський районний суд Донецької області в складі:

головуючого судді - Дурач О.А.

за участю секретаря - Сербіної І.В.,

розглянувши позовнузаяву Великоновосілківськоїселищної ради(адресамісце знаходження: 85500, Донецька область, Великоновосілківський район, смт Велика Новосілка, вул. Пушкіна, б. 32; код ЄДРПОУ: 04341577) в інтересах дитини ОСОБА_1 (адреса реєстрації: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (адреса реєстрації: АДРЕСА_2 , адреса реєстрації як внутрішньо переміщена особа: АДРЕСА_3 ), третя особа: КУ Центр надання соціальних послуг Великоновосілківської селищної ради «Турбота» (адреса місце знаходження: вул. Мічуріна, б. 3, селище Благодатне, Волноваський (Великоновосілківський) район, Донецька область, 85506; код ЄДРПОУ: 43968765) про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом Великоновосілківськоїселищної радив інтересах дитини ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: КУ Центр надання соціальних послуг Великоновосілківської селищної ради «Турбота» про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Ухвалою суду від 10.01.2022 року провадження у вищевказаній справі було відкрито та призначено підготовче судове засідання.

Ухвалою суду від 10.02.2022 року підготовче провадження по справі було закрито, та призначено справу до розгляду.

Сторони та представники третіх осіб в судове засідання не з`явились, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином. Представник позивача, третьої особи надав до суду заяву,у якій позовні вимоги підтримує у повному обсязі, просять справу розглядати за їх відсутності. Відповідно до вимог п.2 ч.7 ст.128 ЦПК України, ухвала про відкриття провадження у справі разом з додатками надсилалася відповідачу за адресою місця реєстрації, що зареєстроване у встановленому законом порядку. Відповідач повідомлявсяпро дату,час тамісце розглядусправи шляхом надісланнясудової повісткина адресупроживання тареєстрації яквнутрішньо переміщеноїособи,що підтверджуєтьсявідстеження відправленняпоштового відправлення,та міститьпозначку «відправленнявручено:особисто»,та додатковоу судовезасіданняна 15.05.2023 р. був викликаний також шляхом розміщення наWeb-сторінціВеликоновосілківського районногосуду Донецькоїобласті оголошення про виклик особи у судове засідання. Відповідач будь яких заяв про розгляд справи за його відсутності, клопотань про відкладення розгляду справи, або даних щодо поважних причин неявки суду не надав. Відзив за позовом відповідача відсутній. Неявка відповідача є повторною. Вперше не з`явився у судове засідання, призначене на 10.02.2022 р. Таким чином, суд визнає, що відповідач не з`явився до суду без поважних причин повторно, будучи належним чином повідомленим про дату, час та місце розгляду справи.

Європейський суд з прав людини в своїх рішеннях, зокрема «Юніон Аліментаріа проти Іспанії» від 07.07.1989 року, виходить з того, що у випадках коли поведінка учасників судового засідання свідчить про умисний характер їх дій направлений на невиправдане затягування процесу чи зловживання своїм процесуальним правом, суд має реагувати на вказані випадки законними засобами, аби не було знівельовано ключовий принцип - верховенство права, в тому числі проводити судове засідання у відсутність особи, як що таке затягування може нашкодити справі чи іншим учасникам справи.

В цьому ж рішенні Європейський суд з прав людини зазначив, що заявник зобов`язаний демонструвати готовність брати участь на всіх етапах розгляду, що стосуються безпосередньо його, утримуватися від використання прийомів, які пов`язані із зволіканням у розгляді справи, а також максимально використовувати всі засоби внутрішнього законодавства для прискорення процедури слухання.

Позивач не заперечував проти заочного розгляду справи.

Відповідно до ст.280 ЦПК України суд може ухвалити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів за одночасного існування таких умов:

1) відповідач належним чином повідомлений про дату, час і місце судового засідання;

2) відповідач не з`явився в судове засідання без поважних причин або без повідомлення причин;

3) відповідач не подав відзив;

4) позивач не заперечує проти такого вирішення справи.

Статтею 281 ЦПК України передбачено, що про заочний розгляд справи суд постановляє ухвалу. Розгляд справи і ухвалення рішення проводяться за правилами загального чи спрощеного позовного провадження з особливостями, встановленими цією главою. З урахуванням положень ст.ст. 280, 281 ЦПК України, суд вважає за можливе провести заочний розгляд справи та ухвалити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 260, 280, 281 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Цивільну справу за позовом Великоновосілківськоїселищної ради в інтересах дитини ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: КУ Центр надання соціальних послуг Великоновосілківської селищної ради «Турбота» про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, розглядати в заочному порядку за правилами загального позовного провадження.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О.А. Дурач

СудВеликоновосілківський районний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення15.05.2023
Оприлюднено18.05.2023
Номер документу110883095
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —220/2249/21

Рішення від 15.05.2023

Цивільне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Дурач О. А.

Ухвала від 15.05.2023

Цивільне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Дурач О. А.

Ухвала від 25.10.2022

Цивільне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Дурач О. А.

Ухвала від 10.02.2022

Цивільне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Дурач О. А.

Ухвала від 10.01.2022

Цивільне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Дурач О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні