Ухвала
від 16.05.2023 по справі 120/4133/23
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

м. Вінниця

16 травня 2023 р.Справа № 120/4133/23

Суддя Вінницького окружного адміністративного суду Крапівницька Н. Л., розглянувши матеріали позовної заяви

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "ІГЛ ГЛОБАЛ ЛОГІСТИК"

до Головного управління ДПС у Вінницькій області, Державної податкової служби

про визнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити певні дії

В С Т А Н О В И В :

До Вінницького окружного адміністративного суду надійшли матеріали позовної заяви товариства з обмеженою відповідальністю "ІГЛ ГЛОБАЛ ЛОГІСТИК" до Головного управління ДПС у Вінницькій області, Державної податкової служби про визнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалою суду від 17.04.2023 позовну заяву залишено без руху та надано строк на усунення недоліків.

11.05.2023 від позивача надійшли матеріали на виконання вимог ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Також, 11.05.2023 до вирішення судом питання про відкриття провадження у справі представником позивача подано заяву, яка датована 08.05.2023, про відкликання позовної заяви на підставі п. 2 ч. 4 ст. 169 КАС України.

Визначаючись щодо заяви позивача, суд керується такими мотивами.

Відповідно до ч. 1 ст. 5 КАС України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до адміністративного суду, якщо вважає, що рішенням, дією чи бездіяльністю суб`єкта владних повноважень порушені її права, свободи або законні інтереси

Захист порушених прав та інтересів особи реалізується через врегульовану нормами процесуального закону можливість звернутися до суду із адміністративним позовом.

Згідно ч. 1 ст. 168 КАС України позов пред`являється шляхом подання позовної заяви в суд першої інстанції, яка є процесуальною формою звернення до адміністративного суду.

Частиною 2 ст. 171 КАС України передбачено, що у випадку відсутності встановлених Кодексом причин для подальшого руху позовної заяви, якими є підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі, суддя відкриває провадження у справі.

Із урахуванням принципу диспозитивності (ч. 3 ст. 9 КАС України) право особи звернутися за захистом своїх прав, свобод чи інтересів нерозривно пов`язано із правом ініціатора судового процесу відкликати позовну заяву, яке може бути реалізоване в різних процесуальних формах.

Зокрема, згідно п. 2 ч. 4 ст. 169 КАС України, позовна заява повертається якщо позивач до відкриття провадження в адміністративній справі подав заяву про її відкликання.

При вирішенні заяви позивача встановлено, що він ще до відкриття провадження у справі просить припинити судовий процес за його позовом.

Отже, за обставин, що з`ясовані при розгляді заяви представника позивача, його позовна заява підлягає поверненню на підставі п. 2 ч. 4 ст. 169 КАС України.

Про повернення позовної заяви суд постановляє ухвалу. Копія ухвали про повернення позовної заяви надсилається особі, яка подала позовну заяву, не пізніше наступного дня після її постановлення. Копія позовної заяви залишається в суді (ч. 6 ст. 169 КАС України).

Повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом (ч. 8 ст. 169 КАС України).

Керуючись ч. 4 ст. 169, ст.ст. 248, 256 КАС України, -

У Х В А Л И В :

1. Заяву представника позивача задовольнити.

2. Позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю "ІГЛ ГЛОБАЛ ЛОГІСТИК" до Головного управління ДПС у Вінницькій області, Державної податкової служби про визнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити певні дії разом з доданими до неї матеріалами повернути особі, яка її подала.

3. Копію ухвали невідкладно надіслати особі, яка подала позовну заяву.

Ухвала набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Відповідно до ст. 295 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

СуддяпідписКрапівницька Н. Л.

Згідно з оригіналом Суддя:

Секретар:

Дата ухвалення рішення16.05.2023
Оприлюднено18.05.2023
Номер документу110885218
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —120/4133/23

Ухвала від 25.05.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

Ухвала від 16.05.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

Ухвала від 17.04.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні