Ухвала
від 17.05.2023 по справі 908/613/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 18/20/23

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

17.05.2023 права № 908/613/23

м.Запоріжжя Запорізької області

Суддя Господарського суду Запорізької області Левкут Вікторія Вікторівна, розглянувши матеріали

за позовом Акціонерного товариства комерційний банк "Приватбанк" (вул. Грушевського, буд. 1-Д, м. Київ, 01001; адреса для листування: вул. Набережна Перемоги, буд. 50, м.Дніпро, 49094)

до відповідача-1 Приватного багатопрофільного підприємства "ІСКРА" (вул. Усачова, буд. 152, м. Кам`янка-Дніпровська, Запорізька область, 71304)

до відповідача-2 ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 )

про стягнення солідарно 1137640,11 грн.

ВСТАНОВИВ:

Акціонерне товариство комерційний банк "Приватбанк" звернулось до Господарського суду Запорізької області з позовом до відповідачів: Приватного багатопрофільного підприємства "ІСКРА" та ОСОБА_1 про стягнення солідарно 1137640,11 грн., які складаються з: 1030843,32 грн. заборгованості за тілом кредиту та 106796,79 грн. заборгованості по процентам за кредитним договором № 13630375-КД-1 від 17.12.2020. В обґрунтування позовних вимог позивач посилався на приписи статей 526, 530, 554, 610, 1054 України.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 27.02.2023 справу № 908/613/23 передано на розгляд судді Левкут В.В.

Ухвалою суду від 06.03.2023 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито спрощене позовне провадження у справі № 908/613/23, присвоєно справі номер провадження 18/20/23, на підставі ст. 252 ГПК України ухвалено здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання та без повідомлення учасників справи. В даній ухвалі суду зазначалось, що початок розгляду справи №908/613/23 буде визначено відповідною ухвалою після закінчення воєнного стану в Україні та/або деокупації/завершення бойових дій, оточення (блокування) м. Кам`янка-Дніпровська Василівського району Запорізької області, на території якої знаходяться відповідачі у справі. Також, запропоновано відповідачам направити засобами поштового зв`язку або на електронні адреси суду та позивача письмовий відзив на позовну заяву.

Відзиви на адресу суду від відповідачів не надійшли.

Указом Президента України № 64/2022 від 24.02.2022 "Про введення воєнного стану в Україні", у зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до пункту 20 частини першої статті 106 Конституції України, Закону України "Про правовий режим воєнного стану" в Україні введено воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року станом на 30 діб, строк дії якого в подальшому продовжувався відповідними Указами Президента Україна та триває й на теперішній час.

Наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України № 309 від 23.12.2022, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 23 грудня 2022 року за № 1668/39004 (зі змінами), затверджено Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією.

До вказаного Переліку тимчасово окупованих Російською Федерацією територій України входить Кам`янсько-Дніпровська міська територіальна громада.

Місцезнаходженням відповідача-1 в даній справі: товариства з обмеженою відповідальністю "ІСКРА" є: вул. Усачова, буд. 152, м. Кам`янка-Дніпровська, Запорізька область, 71304; місцезнаходженням відповідача-2 ОСОБА_1 є: АДРЕСА_1 , що відноситься до Кам`янсько-Дніпровської міської територіальної громади, тимчасово окупованої Російською Федерацією території України.

Отже у відділень Укрпошти відсутні можливості доставки пошти відповідачам у місто Кам`янка-Дніпровська Василівського району Запорізької області.

Порядок повідомлення осіб, що знаходяться на тимчасово окупованій території врегульовано нормами ст.121 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України".

Відповідно до частини першої статті 121 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" якщо остання відома адреса місця проживання (перебування), місцезнаходження чи місця роботи учасників справи знаходиться на тимчасово окупованій території, суд викликає або повідомляє учасників справи, які не мають офіційної електронної адреси, про дату, час і місце першого судового засідання у справі через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за двадцять днів до дати відповідного судового засідання. Суд викликає або повідомляє таких учасників справи про дату, час і місце інших судових засідань чи про вчинення відповідної процесуальної дії через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів до дати відповідного судового засідання або вчинення відповідної процесуальної дії. З опублікуванням такого оголошення відповідач вважається повідомленим про дату, час і місце розгляду справи.

На підставі викладеного, повідомлення судом відповідачів про розгляд справи слід здійснювати через оголошення на офіційному веб-сайті Судової влади України а також електронною поштою (у разі наявності).

Враховуючи те, що розгляд справи по суті у передбачений ст. 248 ГПК України строк не відбувся у зв`язку з введенням в Україні воєнного стану, з метою дотримання принципу рівності сторін та процесуальних прав усіх учасників справи, надання учасникам справи часу для підготовки відповідно письмових відзиву на позовну заяву, відповіді на відзив та заперечення щодо відповіді на відзив, суд визнав за необхідне поновити процесуальні строки розгляду справи по суті, визначивши кінцевий строк розгляду справи не більш шістдесяти днів з моменту винесення даної ухвали.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 119, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Поновити процесуальні строки розгляду справи № 908/613/23 по суті.

2. Кінцевий строк розгляду справи по суті визначити не більш шістдесяти днів з моменту винесення даної ухвали.

3. Запропонувати відповідачу-1 та відповідачу-2: надати в строк, що не перевищує 15 днів з дня опублікування тексту даної ухвали на офіційному веб-порталі судової влади України, але не пізніше 12.06.2023, відзив на позовну заяву і докази в його обґрунтування, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду направити копію відзиву та доданих до нього документів позивачу та докази направлення/вручення надати суду (додати до відзиву).

4. Запропонувати позивачу у строк - протягом 5 днів з дня отримання відзиву (у разі його отримання) надати суду відповідь на відзив, оформлену згідно вимог ст. 166 ГПК України разом із доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтується відповідь позивача, якщо такі докази не надані відповідачем, а також надіслати на адресу суду докази, що підтверджують надіслання відповіді на відзив і доданих до нього доказів відповідачу.

5. Запропонувати відповідачам у строк - протягом 5 днів з дня отримання відповіді на відзив (у разі отримання) в порядку ст. 167 ГПК України надати заперечення у відповідь на відзив з викладенням своїх пояснень, міркувань та аргументів, копію заперечень направити позивачу, докази направлення представити суду.

Заяви по суті спору та докази можуть бути подані нарочно через канцелярію суду або направлені поштою (в тому числі електронною) з таким розрахунком щоб вони були отримані судом у встановлені строки. Право на вчинення процесуальних дій втрачається із закінченням встановленого законом або призначеного судом строку (ч. 1 ст. 118 ГПК України).

Електронна адреса Господарського суду Запорізької області: inbох@zp.arbitr.gov.ua.

Відповідно до ч. 8 ст. 42 ГПК України якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в електронній формі, такі документи скріплюються електронним підписом учасника справи (його представника), прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України "Про електронні довірчі послуги". Відповідні документи (заяви та клопотання) не скріплені електронним підписом залишаються судом без розгляду.

В Господарському суді Запорізької області впроваджено експлуатацію підсистеми "Електронний суд", що забезпечує обмін процесуальними документами (надсилання та отримання документів) в електронній формі між судами, органами та установами системи правосуддя, між судом та учасниками судового процесу, між учасниками судового процесу.

Для можливості користування сервісом Електронного суду необхідно пройти передбачений порядок реєстрації офіційної електронної адреси ("Електронного кабінету") з обов`язковим використанням власного електронного підпису.

Відповідно до ч. 6 ст. 6 ГПК України адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування, суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки та особи, які провадять клірингову діяльність у значенні, наведеному в Законі України "Про ринки капіталу та організовані товарні ринки", реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку.

Реєстрація в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі не позбавляє права на подання документів до суду в паперовій формі (ч. 8 ст. 6 ГПК України) .

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46. "Гаряча" телефонна лінія суду функціонує за номером (061) 764-89-30.

Отримати інформацію про стан розгляду справи можливо на офіційному веб-порталі Судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://court.gov.ua/sud5009/. Ознайомитись з процесуальними документами у справі - в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/.

Повідомити учасників справи про розгляд справи. З метою доведення даної ухвали до відома відповідачів опублікувати її текст на офіційному веб-порталі судової влади України. а також направити відповідачам на адресу електронної пошти vladkd@meta.ua

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Ухвалу підписано 17.05.2023.

Суддя В.В. Левкут

Дата ухвалення рішення17.05.2023
Оприлюднено19.05.2023
Номер документу110907198
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань банківської діяльності кредитування забезпечення виконання зобов’язання

Судовий реєстр по справі —908/613/23

Судовий наказ від 22.11.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Левкут В.В.

Судовий наказ від 22.11.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Левкут В.В.

Судовий наказ від 22.11.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Левкут В.В.

Судовий наказ від 22.11.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Левкут В.В.

Рішення від 12.10.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Левкут В.В.

Ухвала від 17.05.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Левкут В.В.

Ухвала від 06.03.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Левкут В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні