Ухвала
від 17.05.2023 по справі 635/2708/23
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №635/2708/23

Провадження № 2/635/810/2023

У Х В А Л А

17 травня 2023 року сел. Покотилівка Харківського району Харківської області

Харківський районний суд Харківської області у складі: головуючого судді Савченка Д.М., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання позивача по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «КОЛОРПЛАСТ» про стягнення заборгованості по заробітній платі,-

В с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «КОЛОРПЛАСТ», в якій просить:

-стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «КОЛОРПЛАСТ» грошову компенсацію за невикористану щорічну відпустку у розмірі 10047, 34 грн.

-стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «КОЛОРПЛАСТ» середній заробіток за час затримки розрахунку починаючи з 01.04.2022р. по 30.09.2022 р. в сумі 59 204,16 грн.

-в порядку підготовки до розгляду справи витребувати від ТОВ «КОЛОРПЛАСТ» довідку про розмір грошової компенсації, належної до виплати та невиплаченої за невикористану щорічну відпустку, довідку про середньомісячну заробітну плату, оскільки вжитими позивачем заходами, отримати вказані довідки не представилось можливим.

До суду надійшла заява позивача, в якій останній просить провести судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням з використанням власних технічних засобів за допомогою сервісу «ВКЗ».

Відповідно довимог ч.ч.1,8ст.212ЦПК України,учасники справимають правобрати участьу судовомузасіданні врежимі відеоконференціїпоза межамиприміщення судуза умовинаявності усуді відповідноїтехнічної можливості,про якусуд зазначаєв ухваліпро відкриттяпровадження усправі,крім випадків,коли явкацього учасникасправи всудове засіданнявизнана судомобов`язковою. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Відповідно до ч.4 ст.212 ЦПК України під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеномуЗаконом України"Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Згідно з ч. 6 ст. 212 ЦПК України, суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Наказом Державної судової адміністрації України №169 від 08.04.2020р., який прийнято на виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням короно вірусної хвороби (COVID-19)», затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду.

Для забезпеченняшвидкого таефективного відправленняправосуддя,а такожнедопущення порушеннярозумних строківрозгляду справи,суд вважаєза необхідненадати можливістьпозивачу приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням підсистеми відеоконференцзв`язку Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Керуючись ст. ст. 212, 247 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання позивача по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «КОЛОРПЛАСТ» про стягнення заборгованості по заробітній платі задовольнити.

Забезпечити проведеннясудового засідання,яке проводитиметься24травня 2023року о12годині 00хвилин,а такожв наступнихсудових засіданнях,з ОСОБА_1 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням підсистеми відеоконференцзв`язку Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Попередити, що відповідно до ч. 5ст. 212 ЦПК Україниризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Д.М. Савченко

Дата ухвалення рішення17.05.2023
Оприлюднено19.05.2023
Номер документу110910552
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по заробітній платі

Судовий реєстр по справі —635/2708/23

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 17.05.2023

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 02.05.2023

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні