Ухвала
від 15.05.2023 по справі 554/3961/23
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 15.05.2023Справа № 554/3961/23 Провадження № 2/554/6597/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про відкриття провадження по справі

15.05.2023 року м. Полтава

Суддя Октябрського районного суду м. Полтави Материнко М.О. розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Агенції регіонального розвитку Полтавської області «Офіс Євроінтеграції» (м. Полтава, вул.Соборності,45) про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та компенсації за моральну шкоду,-

ВСТАНОВИВ:

До Октябрського районного суду м. Полтави надійшла вищевказана позовна заява.

Судом встановлено, що зазначена позовна заява відповідає вимогам ст. 175, 177 ЦПК України.

Згідно п. 4 ч. 2 ст. 187 ЦПК України вбачається, що при постановленні ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження по справі судом зазначається за якими правилами позовного провадження ( загального чи спрощеного ) буде розглядатися справа.

Відповідно доч.6ст.19,ч.1ст.274ЦПК Українив порядкуспрощеного позовногопровадження розглядаютьсямалозначні справи,а саме:справи,у якихціна позовуне перевищуєста розмірівпрожиткового мінімумудля працездатнихосіб; справинезначної складності,визнані судоммалозначними,крім справ,які підлягаютьрозгляду лишеза правиламизагального позовногопровадження,та справ,ціна позовув якихперевищує двістіп`ятдесят розмірівпрожиткового мінімумудля працездатнихосіб; справи про стягнення аліментів, збільшення їх розміру, оплату додаткових витрат на дитину, стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення, якщо такі вимоги не пов`язані із встановленням чи оспорюванням батьківства (материнства); справи пророзірвання шлюбу; справи про захист прав споживачів, ціна позову в яких не перевищує двохсот п`ятдесяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 274 ЦПК України в порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи, що виникають з трудових відносин.

Частиною 5ст. 279 ЦПК Українипередбачено, що з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

В даному випадку приходжу до висновку, що справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторінпро дату, час і місце судового засідання для розгляду справи по суті.

Керуючись ст. ст. 11, 13,19,187, 260,261,274 ЦПК України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Відкрити спрощене позовне провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Агенції регіонального розвитку Полтавської області «Офіс Євроінтеграції» (м. Полтава, вул.Соборності,45) про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та компенсації за моральну шкоду.

Призначити по справі перше судове засідання у приміщенні Октябрського районного суду м. Полтави на 20.06.2023року на 14 год. 30 хв. в залі судових засідань № 11 з викликом сторін відповідно до ст. 128 ЦПК України.

Роз`яснити відповідачу його право у строк для подання відзиву надати до суду обґрунтоване заперечення проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Роз`яснити відповідачу,що відповіднодо ст.191,193ЦПК Українивін маєправо у 15-ти денний строк з моменту отримання копії вказаної ухвали, надати до суду відзив на позовну заяву (ст. 178 ЦПК України) і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а також надіслати іншим учасникам справи копію такого відзиву з додатками, та надати суду докази такого направлення.

Роз`яснити відповідачу його право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити позивачу, що відповідно до ст. 199 ЦПК України, у 15-ти денний строк з моменту отримання відзиву він має право подати до суду відповідь на відзив (ст. 179 ЦПК України), копію якої надіслати іншим учасникам справи та надати суду докази такого надіслання.

Роз`яснити відповідачу його право у 10-ти денний строк з моменту отримання відповіді на відзив надати суду заперечення (ст. 180 ЦПК України), а також надіслати його копію з додатками всім учасникам справи та надати суду докази такого направлення.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою суду: http://ok.pl.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя М.О. Материнко

Дата ухвалення рішення15.05.2023
Оприлюднено19.05.2023
Номер документу110912847
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та компенсації за моральну шкоду

Судовий реєстр по справі —554/3961/23

Ухвала від 13.06.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 15.05.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні