Ухвала
від 17.05.2023 по справі 458/329/23
ТУРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 458/329/23

1-кп/458/51/2023

УХВАЛА

17.05.2023 м.Турка

Турківський районний суд Львівської області в складі:

головуючий суддя ОСОБА_1 ,

секретар судового засідання ОСОБА_2 ,

за участі сторін кримінального провадження -

сторона обвинувачення:

прокурор Турківського відділу Самбірської окружної прокуратури Львівської області ОСОБА_3 ,

потерпіла сторона - Турківська міська рада Самбірського району Львівської області повноважний представник потерпілої особи згідно довіреності головний спеціаліст юридичного відділу Турківської міської ради Самбірського району Львівської області ОСОБА_4 ,

сторона захисту:

обвинувачений ОСОБА_5 ,

захисник обвинуваченої особи адвокат ОСОБА_6 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м.Турка Львівської області обвинувальний акт у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 25.03.2022 року № 42022142330000047 за обвинуваченням ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець с. Верхівці Самбірського району Львівської області, громадянин України, працюючий на посаді інженера 1приватного підприємства «Горизонт-К», місце реєстрації та проживання за адресою: АДРЕСА_1 , одружений, має на утриманні неповнолітню дитину 2006 року народження, не є депутатом, не є особою з інвалідністю, військовозобов`язаний, раніше не судимий, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

03.04.2023 року начальником Турківського відділу Самбірської окружної прокуратури Львівської області ОСОБА_3 передано до Турківського районного суду Львівської області обвинувальний акт у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 25.03.2022 року № 42022142330000047 за обвинуваченням ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

Згідно вимог ст.ст.127,129 Конституції України правосуддя здійснюють професійні судді і судочинство провадиться суддею одноособово.

Згідно ч.1 ст.31 КПК України кримінальне провадження в суді першої інстанції здійснюється професійним суддею одноособово. Суддя для розгляду кримінального провадження визначається у порядку, передбаченому ст.35 КПК України.

У відповідності до вимог ч.3 ст.35 КПК України визначено суддю для розгляду кримінального провадження, оскільки відповідно до Положення про автоматизовану систему документообігу суду протоколом автоматизованого розподілу справ між суддями від 03.04.2023 року справу було передано на розгляд судді ОСОБА_1 .

Ухвалою суду від 04.04.2023 року призначено підготовчі судові засідання.

Підготовчі судові засідання 06.04.2023 року, 11.04.2023 року, 25.04.2023 року переносилися у зв`язку з поданими клопотаннями захисником обвинуваченої особи ОСОБА_6 з причин і підстав, які вказані в клопотаннях.

В підготовче судове засідання 17.05.2023 року прибув прокурор, представник потерпілої особи згідно довіреності головний спеціаліст юридичного відділу Турківської міської ради Самбірського району Львівської області ОСОБА_4 , обвинувачений ОСОБА_5 , захисник обвинуваченої особи адвокат ОСОБА_6 .

У підготовчому судовому засіданні прокурор Турківського відділу Самбірської окружної прокуратури ОСОБА_3 зазначив, що кримінальне провадження підсудне Турківському районному суду Львівської області, що підстав для закриття кримінального провадження немає, що обвинувальний акт складено у відповідності до вимог ст.291 КПК України і підстав для його повернення немає, підстав для затвердження або відмови в затвердженні угоди та повернення кримінального провадження прокуророві для продовження досудового розслідування немає, а тому просить призначити справу до судового розгляду за обвинувальним актом щодо обвинуваченого ОСОБА_5 .

Представник потерпілої особи згідно довіреності головний спеціаліст юридичного відділу Турківської міської ради Самбірського району Львівської області ОСОБА_4 у підготовчому судовому засіданні що кримінальне провадження підсудне Турківському районному суду Львівської області, що підстав для закриття кримінального провадження немає, що обвинувальний акт складено у відповідності до вимог ст.291 КПК України і підстав для його повернення немає, просить призначити справу до судового розгляду за обвинувальним актом щодо обвинуваченого ОСОБА_5 , водночас просить разом з матеріалами кримінального провадження розглянути цивільний позов про відшкодування шкоди, завданої внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Захисник обвинуваченої особи адвокат ОСОБА_6 під час підготовчого судового засідання не заперечує проти призначення справи до судового розгляду, вважає, що немає перешкод щодо судового розгляду справи, заперечила проти висунутого цивільного позову.

Обвинувачений ОСОБА_5 під час підготовчого судового засідання не заперечує щодо призначення кримінального провадження до судового розгляду, підтримує позицію свого адвоката ОСОБА_6 .

Перевіривши матеріали справи, вислухавши думку учасників процесу, дослідивши матеріали кримінального провадження, суд приходить до висновку про призначення кримінального провадження до судового розгляду виходячи з наступних підстав.

Дослідивши обвинувальний акт та додані до нього матеріали, суд вважає, що обвинувальний акт містить відомості, визначені в ч.2 ст.291 КПК України.

З реєстру матеріалів досудового розслідування вбачається, що ОСОБА_5 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

Сторони кримінального провадження повідомлені про закінчення розслідування та ознайомлені з його матеріалами.

Оскільки обвинувальний акт містить відомості, визначені в ч.2 ст.291 КПК України, і учасники підготовчого судового засідання не заперечують щодо призначення судового розгляду, то суд провів підготовку до судового розгляду.

У підготовчому судовому засіданні клопотань про виклик свідків сторони захисту, витребування певних речей та документів немає.

Вислухавши думки сторін кримінального провадження, заявлені клопотання, додатково вивчивши в нарадчій кімнаті обвинувальний акт та реєстр матеріалів досудового розслідування, суд приходить до наступних висновків:

- кримінальне провадження підсудне Турківському районному суду Львівської області на підставі ст.ст.32,33 КПК України;

- підстав для затвердження або відмови в затвердженні угод у кримінальному провадженні та для повернення кримінального провадження прокуророві для продовження досудового розслідування в порядку, передбаченому ст.ст.468-475 КПК України;

- підстав для закриття кримінального провадження, передбачених п.п.4-8 ч.1 ст.284 КПК України немає;

- обвинувальний акт складено у відповідності до вимог ст.291 КПК України, при його затвердженні прокурором дотримано вимог процесуального закону, тому підстав для його повернення прокуророві, немає. Позиція суду в даній частині ґрунтується на тому, що п. 3 ч.3 ст.314 КПК України передбачає, що у підготовчому судовому засіданні суд має право прийняти рішення про повернення обвинувального акту прокурору, якщо він не відповідає вимогам КПК України. Стаття 291 КПК України передбачає вимоги до обвинувального акту та додатків до нього, які є невід`ємною частиною, які повинні бути надіслані до суду.

Оскільки обвинувальний акт містить усі відомості, передбачені процесуальним законом, вказано анкетні дані обвинуваченого, підписаний слідчим і затверджений прокурором, зазначено фактичне обставини правопорушення та правова кваліфікація кримінального правопорушення з посиланням на відповідні частини статті КПК України, до обвинувального акта додано відповідні передбачені законом додатки, у зв`язку з чим відсутні порушення в цій частині.

З вказаних мотивів суд приходить до висновку про необхідність призначення судового розгляду кримінального провадження з урахуванням принципу гласності та відкритості судового провадження, який слід проводити у відкритому судовому засіданні, обмеження щодо цього, передбачені ч.2 ст.27 КПК України, відсутні.

За таких обставин є достатні підстави для призначення даного кримінального провадження до судового розгляду.

Відповідно до ч.5 ст.314 КПК України у підготовчому судовому засіданні суд у випадках, передбачених КПК України, за власною ініціативою або за клопотанням обвинуваченого, його захисника чи законного представника, чи за клопотанням прокурора і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини вирішує питання щодо складання досудової доповіді, про що постановляє ухвалу із зазначенням строку підготовки такої доповіді.

Згідно з ч.1 ст.314-1 КПК України, з метою забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого, а також прийняття судового рішення про міру покарання представник уповноваженого органу з питань пробації складає досудову доповідь за ухвалою суду.

Суд при вирішенні питання щодо складання досудової доповіді керується тим, що згідно положень ч.1 ст.370 КПК України судове рішення повинно бути законним, обґрунтованим і вмотивованим і для забезпечення зазначених вимог при винесенні вироку, суд враховує не лише основні обставини про неправомірний вчинок обвинуваченого, а й додаткову інформацію про останнього, зокрема про обставини його життя, які могли послужити вчиненню злочину, а також інші відомості, які суд може врахувати при прийнятті міри покарання для обвинуваченого.

Досудова доповідь складається щодо особи, обвинуваченої у вчиненні злочину невеликої або середньої тяжкості, або тяжкого злочину, нижня межа санкції якого не перевищує п`яти років позбавлення волі (ч.2 ст.314-1 КПК України).

ОСОБА_5 обвинувачується у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, у зв`язку із чим, в силу вимог ч.2 ст.314-1 КПК України, суд за власною ініціативою не вирішує питання щодо складання досудової доповіді, про що постановляє ухвалу із зазначенням строку підготовки такої доповіді.

Відповідно до ч.5 ст.314 КПК України у підготовчому судовому засіданні суд у випадках, передбачених КПК України, за власною ініціативою або за клопотанням обвинуваченого, його захисника чи законного представника, чи за клопотанням прокурора і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини вирішує питання щодо складання досудової доповіді, про що постановляє ухвалу із зазначенням строку підготовки такої доповіді. Оскільки учасники даного кримінального провадження висловили свої думки щодо недоцільності складання досудової доповіді, суд, користуючись своїм правом, вважає за недоцільне з приводу складання досудової доповіді постановляти ухвалу.

Таким чином, суд вважає підготовку до судового розгляду завершеною та призначає судовий розгляд на підставі обвинувального акта у відкритому судовому засіданні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.2,7,21,30-33,110,314,369-372,376 КПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акта у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 42022142330000047 за обвинуваченням ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

Судовий розгляд проводити у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань приміщення Турківського районного суду Львівської області за адресою - вулиця Молодіжна,23 м.Турка Самбірський район Львівська область 23.05.2023 року о 16.00 год з обов`язковою участю прокурора, потерпілої сторони Турківської міської ради Самбірського району Львівської області, обвинуваченого ОСОБА_5 , захисника обвинуваченої особи адвоката ОСОБА_6 .

Розгляд кримінального провадження здійснювати суддею одноособово.

У випадку неприбуття на визначену судом дату судового засідання учасників кримінального провадження по причині незабезпечення їхнього прибуття стороною обвинувачення, у випадку можливого припинення електропостачання в Турківському районному суді Львівської області, у зв`язку з можливими оголошеннями повітряних тривог, додатково визначити дати судових засідань 31.05.2023 року о 11.00 год з документальним підтвердженням причин поважності неприбуття в попередні судові засідання.

Запропонувати учасникам кримінального провадження надати в судове засідання документи та інші матеріали, що мають значення для всебічного, повного та об`єктивного вирішення цього кримінального провадження.

Копію ухвали направити в електронному вигляді на електронну адресу прокуратури Турківського відділу Самбірської окружної прокуратури Львівської області, та всім учасникам судового провадження для відома, виконання та організації виконання.

Інформацію щодо справи, що розглядається учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет веб-адреса сторінки: http://court.gov.ua; https://tk.lv.court.gov.ua/.

Ухвала оскарженню не підлягає, набирає законної сили після її проголошення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.05.2023
Оприлюднено22.05.2023
Номер документу110924990
СудочинствоКримінальне
СутьОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець с. Верхівці Самбірського району Львівської області, громадянин України, працюючий на посаді інженера 1приватного підприємства «Горизонт-К», місце реєстрації та проживання за адресою: АДРЕСА_1 , одружений, має на утриманні неповнолітню дитину 2006 року народження, не є депутатом, не є особою з інвалідністю, військовозобов`язаний, раніше не судимий, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України

Судовий реєстр по справі —458/329/23

Постанова від 23.05.2023

Кримінальне

Турківський районний суд Львівської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 17.05.2023

Кримінальне

Турківський районний суд Львівської області

Ференц Р. І.

Ухвала від 04.04.2023

Кримінальне

Турківський районний суд Львівської області

Ференц Р. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні