Ухвала
від 16.05.2023 по справі 707/1007/23
ЧЕРКАСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

707/1007/23

2/707/436/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 травня 2023 року м. Черкаси

Черкаський районний суд Черкаської області у складі:

головуючого судді Тептюка Є.П.

за участю секретаря Щербак-Стерниш Д.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Черкаси в порядку спрощеного позовного провадження, без повідомлення сторін, клопотання товариства з обмеженою відповідальністю «Грін Ленд Індастрі» про визнання причин пропуску строку на подання відзиву на позовну заяву поважними та поновлення строку на відзив ,-

в с т а н о в и в:

У провадженні Черкаського районного суду Черкаської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Грін Ленд Індастрі» про розірвання договорів оренди землі та зобовязання повернути земельні ділянки власнику.

Провадження усправі відкрито07.04.2023року,з розглядомв порядкуспрощеного позовногопровадження,без повідомленнясторін. Встановлено відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали, для подання відзиву на позовну заяву і усих письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, разом з доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем.

Копію ухвали про відкриття провадження отримано стороною відповідачів 13.04.2023 року, що підтверджується даними рекомендованого повідомлення про вручення поштового відправлення.

05.05.2023 року від відповідача надійшов відзив на позовну заяву.

10.05.2023 року від відповідача надійшло клопотання про визнання причин пропуску строку на подання відзиву на позовну заяву поважними та поновлення строку на відзив. Клопотання мотивоване тим, що через війну товариство має досить обмежений штат працівників, які наразі майже всі задіяні на весняно-посівних роботах, у звязку з чим не завжди обробляється поштова кореспонденція в день її надходження. Разом з тим відповідач не має в своєму штаті спеціалістів у галузі права, які б могли своєчасно скласти та подати необхідні процесуальні документи, у звязку з чим відповідач змушений користуватись послугами адвокатів, на яких необхідний час. Крім того, адвокат також потребує часу для вивчення матеріалів позовної заяви, узгодження позиції по справі з відповідачем, підготовку відзиву на позовну заяву. На сьогоднішній день, протягом короткого часу, звернулась дуже велика кількість позивачів з позовами про розірвання договорів оренди (більше 80 справ), які також потрібно вивчати та реагувати на них.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що клопотання підлягає до задоволення з огляду на наступне.

Згідно ч. 1 ст. 127 ЦПК України, суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

За умови того, що строк на подання відзиву був пропущений відповідачем не на тривалий час, зважаючи на кількість позовів, що надійшли до суду з вимогами до відповідача про розірвання договору оренди землі, враховуючи, що в умовах воєнного стану основним пріоритетом є підтримка економіки держави, у звязку з чим відповідач дійсно може зосереджувати всі зусилля на посівних роботах, а не на опрацюванні поштової кореспонденції, та з метою забезпечення рівності сторін у реалізації їх процесуальних прав, суд вважає причини пропуску строку на подання відзиву поважними і поновлює його.

На підставі викладеного, керуючись ст. 127 ЦПК України, суд-

у х в а л и в:

Клопотання товариства з обмеженою відповідальністю «Грін Ленд Індастрі» про визнання причин пропуску строку на подання відзиву на позовну заяву поважними та поновлення строку на відзив задоволити повністю.

Визнати причини пропуску відповідачем строку на подання відзиву поважними та поновити процесуальний строк на його подання.

Надісланий товариством з обмеженою відповідальністю «Грін Ленд Індастрі» відзив приєднати до матеріалів справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя: Є. П. Тептюк

СудЧеркаський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення16.05.2023
Оприлюднено19.05.2023
Номер документу110932657
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —707/1007/23

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Червинська Марина Євгенівна

Постанова від 26.09.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Василенко Л. І.

Постанова від 26.09.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Василенко Л. І.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Василенко Л. І.

Ухвала від 03.08.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Василенко Л. І.

Рішення від 20.06.2023

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Тептюк Є. П.

Ухвала від 16.05.2023

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Тептюк Є. П.

Ухвала від 07.04.2023

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Тептюк Є. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні