Ухвала
від 18.05.2023 по справі 569/12425/22
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/12425/22

УХВАЛА

про витребування доказів

18 травня 2023 року м.Рівне

Рівненський міський суд Рівненської області у складі:

головуючого судді Гордійчук І.О.,

секретаря судового засідання Баланович М.В.

за участі представників позивача Хмара М.В. та ОСОБА_1

представника відповідача Савчук О.І.

розглянувши у відкритому судовомузасіданні клопотання представника відповідача про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Комунального підприємства «Рівнекнига» Рівненської обласної ради, про визнання протиправними та скасування наказів, стягнення невиплаченої заробітної плати, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку та моральної шкоди, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Рівненського міського суду Рівненської області перебуває вищезазначена заява.

У судовому засіданні представник відповідача заявив клопотання про витребування доказів, а саме інформації з Державної прикордонної служби.

Представники позивача заперечили проти задоволення клопотання представника відповідача про витребування доказів.

Заслухавши думку сторін та дослідивши матеріали справи та подане клопотання про витребування доказів, слід дійти висновку, що заявлене клопотання є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню з таких підстав.

Відповідно до п. 4 ч. 5ст. 12 ЦПК Українисуд сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав передбачених цим Кодексом.

Згідно зіст. 76 ЦПК Українидоказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ч.ч. 1, 2ст. 83 ЦПК Українисторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

Частиною 1статті 84 ЦПК Українипередбачено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Частинами 6-9ст. 84 ЦПК Українивизначено, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Зважаючи на те, що на даний час заявник позбавлений можливості самостійно надати суду зазначені в клопотанні документ, а вищевказані документи мають суттєве значення для подальшого розгляду справи по суті, є всі обґрунтовані підстави для задоволення клопотання про витребування доказів.

Керуючись ст.84 ЦПК України,суд,-

постановив :

Клопотання представника відповідача про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Комунального підприємства «Рівнекнига» Рівненської обласної ради, про визнання протиправними та скасування наказів, стягнення невиплаченої заробітної плати, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку та моральної шкоди задовольнити.

Витребувати з Державної прикордонної служби України (01601 м.Київ, вул.Володимирська 26) інформацію (витяг з бази даних, відомості про осіб, які перетнули державний кордон України) щодо перетину державного кордону України ОСОБА_2 , РНОКПП НОМЕР_1 за період з 24 лютого 2022 по 22 лютого 2023 із зазначенням пункту пропуску, дати перетину за паспортом громадянина України для виїзду за кордон та внутрішнім паспортом громадянина України.

Витребуваний доказ подати негайно до Рівненського міського суду Рівненської області (33028, м.Рівне, вул. Шкільна, 1).

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.О. Гордійчук

Дата ухвалення рішення18.05.2023
Оприлюднено22.05.2023
Номер документу110940011
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання протиправними та скасування наказів, стягнення невиплаченої заробітної плати, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —569/12425/22

Рішення від 06.07.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Гордійчук І. О.

Рішення від 06.07.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Гордійчук І. О.

Ухвала від 05.06.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Гордійчук І. О.

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Гордійчук І. О.

Ухвала від 10.10.2022

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Гордійчук І. О.

Ухвала від 07.09.2022

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Гордійчук І. О.

Ухвала від 30.08.2022

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Гордійчук І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні