Ухвала
від 18.05.2023 по справі 455/1001/23
СТАРОСАМБІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 455/1001/23

Провадження № 2-о/455/35/2023

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

18 травня 2023 року м. Старий Самбір

СТАРОСАМБІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

у складі судді Титова А.О.

розглянувши матеріали заяви про визнання фізичної особи - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатною, де учасниками справи є:

заявник - ОСОБА_2 ,

заінтересована особа - Добромильська міська рада Самбірського району Львівської області як орган опіки та піклування, -

ВСТАНОВИВ:

Стислий зміст вимог заяви

Заявник звернувся до суду із заявою про визнання його дядька - ОСОБА_1 , недієздатним та призначення заявника опікуном недієздатної фізичної особи.

Законодавство, що підлягає застосуванню

Окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав (частина 1 статті 93 Цивільного процесуального кодексу України).

Суд розглядає в порядку окремого провадження справи про визнання фізичної особи недієздатною (пункт 1 частини 2 статті 293 Цивільного процесуального кодексу України).

У випадках, встановлених пунктом 1 частини 2 статті 293 Цивільного процесуального кодексу України, розгляд справ проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних (частина 4 статті 293 Цивільного процесуального кодексу України).

Справи про визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, та представника органу опіки та піклування (частина 1 статті 299 Цивільного процесуального кодексу України).

Встановлені судом обставини, в контексті вирішуваного ухвалою питання

За наслідками перевірки змісту, форми заяви та додатків до неї, підстав для залишення заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження не встановлено.

За таких обставин, провадження у справі підлягає відкриттю. Розгляд справи, з огляду на вимоги заяви та з урахуванням вищенаведених положень чинного законодавства слід проводити судом у складі одного судді і двох присяжних в порядку окремого провадження.

Керуючись статтями 187, 260 Цивільного процесуального кодексу України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Розгляд справи здійснювати в порядку окремого провадження у складі одного судді і двох присяжних.

3. Судове засідання для розгляду справи по суті призначити на 11:00 годину 06.06.2023 року.

4. Судове засідання відбудеться у приміщенні Старосамбірського районного суду Львівської області за адресою: вулиця Шевченка Бічна, 1, м. Старий Самбір, Львівська область, 82000.

5. Викликати в судове засідання заявника, особу, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, та представника органу опіки та піклування.

6. Роз`яснити заявнику та заінтересованим особам, що вони мають права та несуть обов`язки, передбачені статтями 43 та 49 Цивільного процесуального кодексу, крім випадків, передбачених у розділі IV «Окреме провадження» Цивільного процесуального кодексу України.

7. Роз`яснити органу опіки та піклуванню, що він має процесуальні права та обов`язки, встановлені статтею 43 Цивільного процесуального кодексу України, а також має право висловити свою думку щодо вирішення справи по суті.

8. Витребувати від Комунального закладу Старосамбірської міської ради «Старосамбірська районна лікарня» (82000, Львівська область, Старосамбірський район, місто Старий Самбір, вулиця Лева Галицького, будинок 86) наступні докази:

- амбулаторну (медичну) картку громадянина ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 ;

Витребувані докази надати до Старосамбірського районного суду у строк до 05.06.2023 року.

У випадку неможливості подати вищезазначені докази повідомити суд про це із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі із причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

9. Веб-адреса сторінки для отримання інформації про справу - https://ssb.lv.court.gov.ua/sud1322.

10. Ухвала набрала законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду, ухвалене за результатами розгляду справи по суті.

Суддя Титов А.О.

Дата ухвалення рішення18.05.2023
Оприлюднено22.05.2023

Судовий реєстр по справі —455/1001/23

Рішення від 25.07.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Титов А. О.

Рішення від 25.07.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Титов А. О.

Ухвала від 07.07.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Титов А. О.

Ухвала від 06.06.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Титов А. О.

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Титов А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні