Постанова
від 18.05.2023 по справі 914/3045/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18.05.2023 Справа № 914/3045/22

Господарський суд Львівської області розглянув у відкритому судовому засіданні матеріали справи:

за заявою:Головного управління ДПС у Львівській областіпро банкрутство:Товариства з обмеженою відповідальністю «Діллер Трейд» (вул.Стрийська, буд. 47, м. Львів, 79011; ідентифікаційний код 42444278)

Суддя: Цікало А. І.

При секретарі: Пукач М. В.

Представники:

Кредитора:Головного управління ДПС у Львівській області Підгайний О. І. представникБоржника:Товариства з обмеженою відповідальністю «Діллер Трейд» не з`явивсяРозпорядник майна:не з`явився

ВСТАНОВИВ:

06.12.2022 р. на розгляд Господарського суду Львівської області за вх. № 3295 від Головного управління ДПС у Львівській області надійшла заява про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Діллер Трейд» (ідентифікаційний код 42444278).

Ухвалою суду від 12.12.2022 р. заяву Головного управління ДПС у Львівській області про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Діллер Трейд» залишено без руху та встановлено заявнику строк для усунення недоліків заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Ухвалою суду від 19.12.2022 р. заяву Головного управління ДПС у Львівській області про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Діллер Трейд» прийнято до розгляду; підготовче засідання призначено на 24.01.2023 р.

Ухвалою суду від 24.01.2023 р. відкрито провадження у справі № 914/3045/22 про банкрутство ТзОВ «Діллер Трейд»; визнано вимоги кредитора - ГУ ДПС у Львівській області у розмірі 10870139,69 грн.; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; введено процедуру розпорядження майном ТзОВ «Діллер Трейд»; розпорядником майна ТзОВ «Діллер Трейд» призначено арбітражного керуючого Гаврилюка О. Р.; встановлено арбітражному керуючому Гаврилюку О. Р. розмір основної винагороди розпорядника майна та джерела її сплати; попереднє засідання суду призначено на 09.03.2023 р.

Повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство ТзОВ «Діллер Трейд» оприлюднено на офіційному веб-порталі судової влади України 24.01.2023 р. за № 69928.

09.03.2023 р. до суду за вх. № 5950/23 від розпорядника майна надійшов звіт про виконану роботу.

Ухвалою суду від 09.03.2023 р. визначено визнані судом вимоги кредитора Головного управління ДПС у Львівській області у розмірі 10870139,69 грн.; покладено на ТзОВ «Діллер Трейд» витрати Головного управління ДПС у Львівській області по сплаті судового збору у розмірі 24810,00 грн.; призначено проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; підсумкове засідання суду призначено на 04.04.2023 р.

Ухвалою суду від 04.04.2023 р. підсумкове засідання відкладено на 09.05.2023 р.

09.05.2023 р. до суду за вх. № 11514/23 від розпорядника майна надійшов звіт про виконану роботу за період 24.01.2023 р. 08.05.2023 р. з додатками.

09.05.2023 р. до суду за вх. № 1837/23 від арбітражного керуючого Гаврилюка О. Р. надійшла заява про згоду на участь у цій справі.

Ухвалою суду від 09.05.2023 р. підсумкове засідання відкладено на 18.05.2023 р.

11.05.2023 р. до суду за вх. № 1868/23 від Головного управління ДПС у Львівській області надійшло клопотання про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Гаврилюка О. Р.

Відповідно до абз. 1 ч. 1 ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства, протягом 10 днів з дня постановлення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпорядник майна письмово повідомляє кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення.

Частиною п`ятою статті 48 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що до компетенції зборів кредиторів належить прийняття рішення, зокрема, про визначення кількісного складу та обрання членів комітету кредиторів; звернення до господарського суду з клопотанням про введення наступної процедури у справі про банкрутство; інші питання, передбачені цим Кодексом, у тому числі віднесені до компетенції комітету кредиторів.

Частинами другою та шостою статті 48 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що перші збори кредиторів вважаються повноважними, якщо на них присутні кредитори, які мають не менше ніж дві третини голосів. На час дії процедур банкрутства збори кредиторів обирають комітет кредиторів у складі не більше ніж сім осіб. Кредитор, який має 25 і більше відсотків голосів, автоматично включається до складу комітету кредиторів. Якщо загальна кількість кредиторів не перевищує сім осіб, усі кредитори автоматично включаються до складу комітету кредиторів. Під час проведення процедур банкрутства інтереси всіх кредиторів представляє комітет кредиторів, утворений відповідно до цього Кодексу.

У даній справі є лише один кредитор Головне управління ДПС у Львівській області, який автоматично включається до складу комітету кредиторів ТзОВ «Діллер Трейд».

Відповідно до ч. 1 ст. 49 Кодексу України з процедур банкрутства, у підсумковому засіданні суду у процедурі розпорядження майном боржника здійснюється перехід до наступної судової процедури (процедури санації, ліквідації) або закривається провадження у справі.

Згідно із ч. 2 ст. 49 Кодексу України з процедур банкрутства, до закінчення процедури розпорядження майном боржника збори кредиторів приймають одне з таких рішень: схвалити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і затвердження плану санації; подати до господарського суду клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Зборами кредиторів ТзОВ «Діллер Трейд» вирішено створити комітет кредиторів у кількісному складу одного кредитора, а саме Головного управління ДПС у Львівській області, а також вирішено звернутись до Господарського суду Львівської області з клопотання про визнання ТзОВ «Діллер Трейд» банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором ТзОВ «Діллер Трейд» арбітражного керуючого Гаврилюка О. Р. Зазначене рішення оформлено протоколом засідання зборів кредиторів ТзОВ «Діллер Трейд» від 19.04.2023 р.

Рішення зборів кредиторів про звернення до Господарського суду Львівської області з клопотанням про визнання ТзОВ «Діллер Трейд» банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури мотивовано відсутністю у боржника активів для погашення кредиторської заборгованості, а також відсутністю пропозицій щодо відновлення платоспроможності боржника.

Як вбачається з матеріалів справи, розпорядником майна, з метою виявлення активів ТзОВ «Діллер Трейд», надіслано запити до відповідних реєструючих органів. Відповідно до відповідей реєструючих органів на запити розпорядника майна встановлено відсутність активів у ТзОВ «Діллер Трейд».

Відповідно до ч. 3 ст. 49 Кодексу України з процедур банкрутства, у підсумковому засіданні господарський суд ухвалює одне з таких судових рішень: ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном у межах граничних строків, визначених цим Кодексом; ухвалу про введення процедури санації та затвердження плану санації у разі схвалення плану санації боржника зборами кредиторів та погодження його забезпеченими кредиторами в порядку, встановленому цим Кодексом; постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство.

Статтею 58 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що у випадках, передбачених цим Кодексом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін ухвалює постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру. Суд визначає строк, протягом якого ліквідатор зобов`язаний здійснити ліквідацію боржника. Цей строк не може перевищувати 12 місяців. Неявка у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про час і місце такого засідання, не перешкоджає провадженню у справі.

Розглянувши матеріали справи, клопотання про визнання ТзОВ «Діллер Трейд» банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, на підставі рішення зборів кредиторів ТзОВ «Діллер Трейд», у зв`язку з відсутністю обставин, які дають достатні підстави вважати, що платоспроможність боржника може бути відновлена, суд вважає за доцільне визнати ТзОВ «Діллер Трейд» банкрутом і відкрити ліквідаційну процедуру.

Статтею 59 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що з дня ухвали господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, зокрема, скасовуються арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, та інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

Відповідно до ч. 1 ст. 60 Кодексу України з процедур банкрутства, у постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута з урахуванням вимог, установлених цим Кодексом, з числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України.

Відповідно до абз. 2 ч. 1 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства, арбітражний керуючий для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією, у разі відсторонення розпорядника майна або керуючого реструктуризацією, визначеного Єдиною судовою інформаційно-телекомунікаційною системою, від виконання повноважень, керуючий санацією, керуючий реалізацією та ліквідатор призначаються господарським судом за клопотанням комітету кредиторів.

Частиною восьмою статті 48 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення, зокрема, про звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого, припинення повноважень арбітражного керуючого та про призначення іншого арбітражного керуючого; інші питання, передбачені цим Кодексом.

Враховуючи те, що комітет кредиторів звернувся до суду з клопотанням про призначення ліквідатором ТзОВ «Діллер Трейд» арбітражного керуючого Гаврилюка О. Р., який виконує повноваження розпорядника майна ТзОВ «Діллер Трейд», від арбітражного керуючого Гаврилюка О. Р. надійшла заява про згоду на участь у цій справі, суд призначає ліквідатором ТзОВ «Діллер Трейд» арбітражного керуючого Гаврилюка О. Р.

Враховуючи наведене, керуючись ст. ст. 2, 10, 28, 48, 49, 58, 59, 60 Кодексу України з процедур банкрутства, суд

ПОСТАНОВИВ:

1.Товариство з обмеженою відповідальністю «Діллер Трейд» (вул. Стрийська, буд. 47, м. Львів, 79011; ідентифікаційний код 42444278) визнати банкрутом і відкрити ліквідаційну процедуру.

2.Визначити строк здійснення ліквідаційної процедури у дванадцять місяців.

3.Скасувати всі арешти, накладені на майно Товариства з обмеженою відповідальністю «Діллер Трейд» (ідентифікаційний код 42444278) чи інші обмеження щодо розпорядження його майном. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю «Діллер Трейд» (ідентифікаційний код 42444278) не допускається.

4.Ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю «Діллер Трейд» (ідентифікаційний код 42444278) призначити арбітражного керуючого Гаврилюка Олександра Романовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 1361 видане 08.08.2013 р. Міністерством юстиції України; адреса офісу: вул. Сембратовичів, 7, м. Львів, 79016; РНОКПП НОМЕР_1 ).

5.Оприлюднити повідомлення про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю «Діллер Трейд» (ідентифікаційний код 42444278) банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

6.Ліквідатору, відповідно до вимог ст. ст. 61-64 Кодексу України з процедур банкрутства, здійснити ліквідаційну процедуру та подати звіт про виконану роботу, відповідно до вимог ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства.

7.Судове засідання призначити на 12.09.23 р. о 11:15 год., яке відбудеться в приміщенні Господарського суду Львівської області (м. Львів, вул. Личаківська, 128, 2-й поверх).

Повна постанова складена 18 травня 2023 року.

Постанова набрала законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена в апеляційному порядку у строк, встановлений статтею 256 Господарського процесуального кодексу України.

Веб-сторінка на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: https://court.gov.ua/fair/sud5015.

Суддя Цікало А.І.

Дата ухвалення рішення18.05.2023
Оприлюднено22.05.2023
Номер документу110956716
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/3045/22

Ухвала від 28.11.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 28.11.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 06.11.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 17.10.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 12.09.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 18.05.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Постанова від 18.05.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 09.05.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 04.04.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 09.03.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні