Ухвала
від 17.05.2023 по справі 922/71/23
СХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

СХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження

17 травня 2023 року м. Харків справа №922/71/23

Східний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючий, суддя-доповідач Попков Д.О. судді Стойка О.В., Радіонова О.О. розглянувши апеляційну скаргу Заступника керівника Харківської обласної прокуратури, м. Харків на рішення господарського суду Харківської області ухвалене 13.04.2023 (повний текст підписано 21.04.2023) у справі №922/71/23 (суддя Кухар Н.М.) за позовом Керівника Чугуївської окружної прокуратури Харківської області, м. Чугуїв Харківської області в інтересах держави в особі Харківської обласної військової адміністрації, м.Харків до 1) Старосалтівської селищної ради Чугуївського району Харківської області, смт Старий Салтів Чугуївського району Харківської області, 2) Чугуївської районної військової адміністрації Харківської області, м. Чугуїв Харківської області, 3) Акціонерного товариства «Готель «Мир», м. Харків, 4) Товариства з обмеженою відповідальністю «База відпочинку «Інтурист», м. Харків за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні Відповідача Державного підприємства «Вовчанське лісове господарство», с. Ізбицьке Чугуївського району Харківської області про визнання недійсними актів; визнання незаконним та скасування розпорядження; визнання недійсними договорів; зобов`язання повернути земельну ділянку

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Господарського суду Харківської області від 13.04.2023 (повний текст підписано 21.04.2023) у задоволені позовних вимог керівника Чугуївської окружної прокуратури Харківської області, м. Чугуїв Харківської області в інтересах держави в особі Харківської обласної військової адміністрації, м. Харків до Старосалтівської селищної ради Чугуївського району Харківської області, смт Старий Салтів Чугуївського району Харківської області, Чугуївської районної військової адміністрації Харківської області, м.Чугуїв Харківської області, Акціонерного товариства «Готель «Мир», м. Харків та Товариства з обмеженою відповідальністю «База відпочинку «Інтурист», м. Харків про визнання недійсними актів, визнання незаконним та скасування розпорядження, визнання недійсними договорів та зобов`язання повернути земельну ділянку було відмовлено.

Заступник керівника Харківської обласної прокуратури, м. Харків, не погодившись з ухваленим рішенням Господарського суду Харківської області від 13.04.2023 у справі №922/71/23, звернувся з апеляційної скаргою на означене рішення суду.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 16.05.2023 в порядку ст.32 Господарського процесуального кодексу України головуючим (суддею-доповідачем) з розгляду цієї апеляційної скарги визначено суддю Попкова Д.О., тоді як іншими членами судової колегії є Стойка О.В., Радіонова О.О.

Заперечень проти відкриття апеляційного провадження в порядку ч.2 ст.262 Господарського процесуального кодексу України від учасників справи не надходило, так само, як і будь-яких інших заяв, клопотань від Скаржника, які б мали розглядатися в порядку ч.4 цієї статті.

Своєю чергою, враховуючи, що апеляційна скарга заступника керівника Харківської обласної прокуратури, м. Харків надійшла безпосередньо до Східного апеляційного господарського суду без матеріалів справи, суд апеляційної інстанції вважає за необхідне відповідно до п.17.5 Перехідних положень Господарського процесуального кодексу України в порядку підготовки справи до апеляційного розгляду витребувати матеріали означеної справи у суду першої інстанції.

Керуючись ст.ст.234, 235, 262, 267, 287, п.17.5 Перехідних положень Господарського процесуального кодексу України, Східний апеляційний господарський суд, -

У Х В А Л И В:

1. Відкрити апеляційне провадження у справі №922/71/23.

2. Встановити учасникам справи строк до 05.06.2023 (включно) для подання відзиву на апеляційну скаргу разом з доказами його (доданих до нього документів) надсилання іншим учасникам справи в порядку ч.2 ст.263 Господарського процесуального кодексу України.

3. Запропонувати учасникам справи в строк до 05.06.2023 (включно) надати до суду заяви, клопотання та заперечення (у разі наявності), з доказами надсилання їх копії та доданих до них документів іншим учасникам справи в порядку ч.4 ст.262 Господарського процесуального кодексу України.

4. Запропонувати учасникам справи для прискорення документообігу в межах цієї справи, надсилати їх з використанням програми «Електронний суд» (за умов відповідної реєстрації за посиланням https://id.court.gov.ua/rt.gov.ua/sud4875) або скеровувати документи з засвідченням електронним цифровим підписом уповноваженої особи на електронну адресу Східного апеляційного господарського суду: inbox@eag.court.gov.ua, а також наголосити на можливості надсилання учасникам судового процесу судових повісток, повідомлень і викликів в електронній формі, який здійснюється шляхом направлення в месенджері за допомогою програмного додатку або SMSповідомлення (за умов відсутності електронного кабінету в системі «Електронний суд» та за відповідною заявою учасника справи).

5. Витребувати у Господарського суду Харківської області матеріали справи №922/71/23.

6. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та касаційному оскарженню не підлягає.

Інформацію у справі, що розглядається, можна отримати за вебадресою http://court.gov.ua/fair/

Головуючий, суддя-доповідач Д.О. Попков

Суддя О.В. Стойка

Суддя О.О. Радіонова

Дата ухвалення рішення17.05.2023
Оприлюднено22.05.2023
Номер документу110959403
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсними актів; визнання незаконним та скасування розпорядження; визнання недійсними договорів; зобов`язання повернути земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —922/71/23

Ухвала від 12.09.2023

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Попков Денис Олександрович

Ухвала від 23.10.2023

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Попков Денис Олександрович

Ухвала від 20.10.2023

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Попков Денис Олександрович

Ухвала від 17.10.2023

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Попков Денис Олександрович

Ухвала від 25.09.2023

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Попков Денис Олександрович

Ухвала від 23.08.2023

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Попков Денис Олександрович

Ухвала від 21.08.2023

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Попков Денис Олександрович

Ухвала від 14.08.2023

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Попков Денис Олександрович

Ухвала від 01.08.2023

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Попков Денис Олександрович

Ухвала від 27.06.2023

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Попков Денис Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні