Ухвала
від 19.05.2023 по справі 607/8668/23
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19.05.2023 Справа №607/8668/23

місто Тернопіль

Суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Герчаківська О. Я., ознайомившись із позовною заявою ОСОБА_1 , а також ОСОБА_1 в інтересах сина ОСОБА_2 до Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3 з поглибленим вивченням іноземних мов Тернопільського міської ради Тернопільської області про визнання дій неправомірними, зобов`язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И Л А

15 травня 2023 року ОСОБА_3 у власних інтересах та у інтересах сина ОСОБА_2 звернувся до суду з позовом до Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3 з поглибленим вивченням іноземних мов Тернопільського міської ради Тернопільської області про визнання дій неправомірними, зобов`язання вчинити дії.

19 травня 2023 року представник позивача Сампара Н. М., до відкриття провадження у справі, просила повернути позовну заяву.

Так,згідно п.2ч.4ст.169Кодексу адміністративногосудочинства України(далі КАСУкраїни)позовна заяваповертається позивачеві,якщо позивач до відкриття провадження в адміністративній справі подав заяву про її відкликання.

Повертається позовна заява і додані до неї документи без розгляду не пізніше п`яти днів з дня її надходження або з дня закінчення строку на усунення недоліків (ч. 5 ст. 169 КАС України).

Частиною 6 ст. 169 КАС України встановлено, що про повернення позовної заяви суд постановляє ухвалу. Копія ухвали про повернення позовної заяви надсилається особі, яка подала позовну заяву, не пізніше наступного дня після її постановлення. Копія позовної заяви залишається у суді.

Відповідно до ч. 7 ст. 169 КАС України ухвалу про повернення позовної заяви може бути оскаржено.

Повернення позовної заяви не позбавляє позивача права повторного звернення до адміністративного суду у порядку, встановленому законом (ч. 8 ст. 169 КАС України).

З огляду на вказане, враховуючи, що провадження у справі не відкрито, суддя вважає за необхідне повернути позовну заяву позивачу.

Керуючись ст. 169 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,

П О С Т А Н О В И Л А :

Позовну заяву ОСОБА_1 ,а також ОСОБА_1 вінтересах сина ОСОБА_2 доТернопільської спеціалізованоїшколи І-ІІІступенів №3з поглибленимвивченням іноземнихмов Тернопільськогоміської радиТернопільської областіпро визнаннядій неправомірними,зобов`язання вчинитидії повернути позивачу разом із доданими матеріалами.

Роз`яснити позивачу, що повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду у порядку, встановленому законом.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Восьмого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження , якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Тернопільського міськрайонного суду

Тернопільської області О. Герчаківська

Дата ухвалення рішення19.05.2023
Оприлюднено22.05.2023
Номер документу110965585
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій неправомірними, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —607/8668/23

Ухвала від 19.05.2023

Адміністративне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Герчаківська О. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні