Ухвала
від 18.05.2023 по справі 340/10831/21
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УХВАЛА

про відстрочення виконання судового рішення

18 травня 2023 року м. Кропивницький Справа №340/10831/21

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Момонт Г.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Кропивницькому заяву Відділу культури, туризму, молоді та спорту, Онуфріївської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області про відстрочення виконання рішення у справі

за позовом: Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області, м. Кропивницький, вул. Пашутінська, 1

до відповідача: Відділу культури, туризму, молоді та спорту, Онуфріївської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області, смт Онуфріївка, Олександрійський район, Кіровоградська область, вул. Центральна, 1

про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю),

за участю:

секретаря судового засідання Войтянової А.Г.,

представників:

позивача Яцули В.А.,

відповідача Балим С.О.,

ВСТАНОВИВ:

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області звернулося з позовом до Відділу культури, туризму, молоді та спорту, Онуфріївської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) до Відділу культури, туризму, молоді та спорту, Онуфріївської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області у вигляді заборони роботи (експлуатації) будівлі Павлишського будинку культури філії Онуфріївського базового будинку культури, що розташована за адресою: вул. Сухомлинського, 33-Б, смт Павлиш, Олександрійський район (стара назва Онуфріївський район), Кіровоградська область, шляхом заборони її використання (експлуатації) відділом культури, туризму, молоді та спорту Онуфріївської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області та його підпорядкованими підрозділами (будинками культури) та опечатування (опломбування) вхідних дверей до вказаної будівлі.

Рішенням Кіровоградського окружного адміністративного суду від 28.04.2023 р. у справі №340/10831/21 адміністративний позов задоволено частково; застосовано до Відділу культури, туризму, молоді та спорту, Онуфріївської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області (код ЄДРПОУ 44145372, смт Онуфріївка, Олександрійський район, Кіровоградська область, вул. Центральна, 1) заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) шляхом повного зупинення роботи (експлуатації) будівлі Павлишського будинку культури філії Онуфріївського базового будинку культури, що розташована за адресою: вул. Сухомлинського, 33-Б, смт Павлиш, Олександрійський район, Кіровоградська область; у задоволенні інших позовних вимог відмовлено (а.с.89-92).

11.05.2023 р. до суду надійшла заява відповідача про відстрочення виконання рішення Кіровоградського окружного адміністративного суду від 28.04.2023 р. у справі №340/10831/21 строком на 1 рік (а.с.95-98). Заява мотивована тим, що у бюджеті на 2023 рік передбачені видатки на виконання робіт з монтажу системи пожежної сигналізації в Павлиському будинку культури, однак внаслідок дії правового режиму воєнного стану неможливо в терміновому порядку усунути порушення вимог пожежної безпеки, які потребують виділення значних коштів.

У судовому засіданні представник відповідача підтримала заяву та просила відстрочити виконання рішення до 31.12.2023 року. Представник позивача заперечив проти відстрочення виконання рішення суду, зазначаючи про те, що для виконання усіх робіт відповідачу буде достатньо і трьох місяців упродовж яких стягувач має право пред`явити виконавчого листа до виконання. Натомість, на думку представника позивача, надмірне затягування виконання рішення суду може призвести до негативних наслідків для життя і здоров`я людей.

Згідно з ч.ч.1, 3, 4, 5 ст.378 КАС України за заявою сторони суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, може відстрочити або розстрочити виконання рішення, а за заявою стягувача чи виконавця (у випадках, встановлених законом), - встановити чи змінити спосіб або порядок його виконання. Питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення може бути розглянуто також за ініціативою суду.

Підставою для встановлення або зміни способу або порядку виконання, відстрочення чи розстрочення виконання судового рішення є обставини, що істотно ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим.

Вирішуючи питання про відстрочення чи розстрочення виконання судового рішення, суд також враховує:

1) ступінь вини відповідача у виникненні спору;

2) щодо фізичної особи тяжке захворювання самої особи або членів її сім`ї, її матеріальне становище;

3) стихійне лихо, інші надзвичайні події тощо.

Відстрочення чи розстрочення виконання судового рішення не може перевищувати одного року з дня ухвалення рішення, ухвали, постанови.

Таким чином, розстрочення або відстрочення виконання рішення є допустимим у виняткових випадках, за умови доведення заявником існування конкретних обставин, що ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим у певний період.

Беручи до уваги, що для усунення порушень вимог пожежної безпеки потрібен додатковий час, при цьому відповідачем вживаються заходи спрямовані на таке усунення, а також зважаючи на можливу тривалість таких робіт, про яку повідомив представник позивача, суд дійшов висновку, що заява Відділу культури, туризму, молоді та спорту, Онуфріївської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області про відстрочення виконання рішення підлягає частковому задоволенню, а виконання рішення Кіровоградського окружного адміністративного суду від 28.04.2023 р. у справі №340/10831/21 слід відстрочити на три місяці з дня набрання таким рішенням законної сили, тобто до 30 серпня 2023 року.

Керуючись ст.ст.248, 256, 378 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Заяву Відділу культури, туризму, молоді та спорту, Онуфріївської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області про відстрочення виконання рішення задовольнити частково.

Відстрочити виконання рішення Кіровоградського окружного адміністративного суду від 28 квітня 2023 року у справі №340/10831/21 на три місяці з дня набрання таким рішенням законної сили, тобто до 30 серпня 2023 року.

Копію ухвали надіслати стягувачу і боржнику.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту підписання її суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку до Третього апеляційного адміністративного суду шляхом подачі апеляційної скарги в 15-денний строк з дня проголошення такої ухвали.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду Г.М. МОМОНТ

Дата ухвалення рішення18.05.2023
Оприлюднено22.05.2023
Номер документу110968533
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо організації господарської діяльності, з них дозвільної системи, нагляду (контролю), реалізації держ-ї регуляторної політики у сфері госп-ї д-ті; ліцензування видів господарської д-ті; розроблення і застосування національних стандар., технічних регламентів та процедур оцінки відповідності

Судовий реєстр по справі —340/10831/21

Ухвала від 22.09.2023

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.М. МОМОНТ

Ухвала від 12.09.2023

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.М. МОМОНТ

Ухвала від 18.05.2023

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.М. МОМОНТ

Ухвала від 12.05.2023

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.М. МОМОНТ

Рішення від 28.04.2023

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.М. МОМОНТ

Ухвала від 28.12.2021

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.М. Момонт

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні