Ухвала
від 19.05.2023 по справі 644/3936/21
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №644/3936/21

Провадження № 2/552/1962/23

У Х В А Л А

19.05.2023 року Київський районний суд м. Полтави в складі:

головуючого судді Кузіної Ж.В.

секретаря судового засідання Величко Д.В.

розглянувши клопотання представника позивача Шумейко Ярослава Віталійовича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Відділу освіти, культури, молоді та спорту Вільхівської сільської ради про поновлення на роботі, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Київського районного суду м. Полтави перебуває цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до Відділу освіти, культури, молоді та спорту Вільхівської сільської ради про поновлення на роботі.

Від представника позивача ОСОБА_2 надійшло клопотання про проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов до наступних висновків.

Відповідно вимог ч.3ст.212 ЦПК України, учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відео конференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом, тобто, прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду.

Аналіз наведеної норми свідчить, що прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду. Вказана норма не передбачає обов`язку проведення судового засідання в режимі відеоконференції в разі наявності про це клопотання сторони.

Випадки, в яких суд може постановити ухвалу про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції не визначені у законі. Проте, необхідність здійснення відеоконференції, на думку суду, визначається з врахуванням обставин справи, її складності та потреби у наданні пояснень залучених спеціалістів чи інших учасників процесу, які за станом здоров`я чи з інших незалежних від цих осіб причин не можуть бути присутніми у засіданні суду, а їх участь є обов`язковою.

Суд вважає, що викладені у заяві підстави є недостатніми для застосування вимогстатті 212 ЦПК України, оскільки, такі обставини не позбавляють представника позивача можливості безпосередньої участі в судовому засіданні в приміщенні суду, в провадженні якого перебуває справа.

Враховуючи відсутність виключних обставин для здійснення розгляду справи в режимі відеоконференції, суд дійшов висновку про відмову у задоволенні клопотання представника позивача Шумейко Я.В. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі.

Керуючись ст. ст.212,260 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання представника позивача Шумейко Ярослава Віталійовича про проведення судового засідання у режимі відеоконференції, по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Відділу освіти, культури, молоді та спорту Вільхівської сільської ради про поновлення на роботі - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ж.В.Кузіна

СудКиївський районний суд м. Полтави
Дата ухвалення рішення19.05.2023
Оприлюднено22.05.2023
Номер документу110978298
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про поновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —644/3936/21

Рішення від 23.04.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Бабенко Ю. П.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Бабенко Ю. П.

Ухвала від 22.08.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Кузіна Ж. В.

Ухвала від 19.05.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Кузіна Ж. В.

Ухвала від 23.03.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Кузіна Ж. В.

Ухвала від 26.05.2021

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Глібко О. В.

Ухвала від 19.05.2021

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Глібко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні