Ухвала
від 08.05.2023 по справі 371/848/22
МИРОНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

08.05.2023 Єдиний унікальний № 371/848/22

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

08 травня 2023 року м. Миронівка

ЄУН 371/848/22

Провадження № 2/371/160/23

Миронівський районний суд Київської області в складі :

головуючого судді Капшук Л.О.,

секретаря судових засідань Марусич А.Ю.,

розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору: Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Зоря», приватний нотаріус Обухівського районного нотаріального округу Київської області Шепітко Валентина Василівна, про визнання права власності на нерухоме майно та витребування майна від добросовісного набувача,

У С Т А Н О В И В :

В провадженні Миронівського районного суду Київської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору: Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Зоря», приватний нотаріус Обухівського районного нотаріального округу Київської області Шепітко Валентина Василівна, про визнання права власності на нерухоме майно та витребування майна від добросовісного набувача.

Справа перебуває на стадії підготовчого провадження.

Підготовче засідання в справі призначалося на 11-00 год 05 грудня 2022 року, 11-30 год 06 березня 2023 року, 16-30 год 28 березня 2023 року, 12-00 год 08 травня 2023 року.

Підготовче засідання, призначене на 11-00 год 05 грудня 2022 року, відкладено в зв?язку з неявкою учасників справи та необхідністю повторного надіслання ухвали про витребування документів.

Підготовче засідання, призначене на 11-30 год 06 березня 2023 року відкладено за клопотанням відповідача ОСОБА_3 .

В підготовче засідання, призначене на 12-00 год 08 травня 2023 року учасники справи не з?явилися, про день, час та місце проведення підготовчого засідання повідомлені належним чином.

Від представника позивача ОСОБА_1 адвоката Ящука Л.А. надійшла заява про проведення підготовчого засідання без участі позивача.

Від представника директора СТОВ «Зоря» надійшла заява про проведення підготовчого засідання без участі представника товариства.

Відповідачем ОСОБА_3 05 травня 2023 року через канцелярію суду подана заява про відкладення підготовчого засідання. Причиною відкладення зазначено неможливість явки в підготовче засідання через хворобу. На підтвердження стану здоров?я відповідач ОСОБА_3 подала довідку КНП Миронівської міської ради «Миронівський ЦПМСД» від 05 травня 2023 року про те, що вона з 03 травня 2023 року по даний час знаходиться на амбулаторному лікуванні у Владиславській амбулаторії ЗПСМ.

Відповідач ОСОБА_2 про дату, час і місце підготовчого засідання повідомлена належним чином, за адресою зареєстрованого місця проживання. Судова повістка про виклик до суду вручена ОСОБА_2 25 квітня 2023 року, про що свідчать дані рекомендованого повідомлення про вручення поштового відправлення.

Положеннями статті 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Частиною 1 статті 197 ЦПК України передбачено, що підготовче засідання є формою підготовчого провадження і проводиться судом із повідомленням учасників справи.

Відповідно до частин 1, 2 статті 198 ЦПК України, підготовче засідання проводиться за правилами, встановленимиглавою 6цього розділу, з урахуванням особливостей підготовчого засідання, встановлених цим Кодексом. Суд відкладає підготовче засідання, зокрема, у випадках, визначених частиною 2 статті 223 цього Кодексу.

Частиною 2 статті 223 ЦПК України визначено, що суд відкладаєрозгляд справив судовомузасіданні вмежах встановленогоцим Кодексомстроку зтаких підстав: неявка в судове засідання учасника справи, щодо якого відсутні відомості про вручення йому повідомлення про дату, час і місце судового засідання; перша неявка в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними; виникнення технічних проблем, що унеможливлюють участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, крім випадків, коли відповідно до цього Кодексу судове засідання може відбутися без участі такої особи; необхідність витребування нових доказів, у випадку коли учасник справи обґрунтував неможливість заявлення відповідного клопотання в межах підготовчого провадження; якщо суд визнає потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутності, дала особисті пояснення. Викликати позивача або відповідача для особистих пояснень можна і тоді, коли в справі беруть участь їх представники.

За правиломчастини 1статті 223ЦПК України,неявка усудове засіданнябудь-якогоучасника справиза умови,що йогоналежним чиномповідомлено продату,час імісце цьогозасідання,не перешкоджаєрозгляду справипо суті,крім випадків,визначених цієюстаттею.

З огляду на зміст указаних норм права, повторна неявка належним чином повідомленого про дату та час підготовчого засідання відповідача, незалежно від причин такої неявки, не перешкоджає проведенню підготовчого засідання.

Від часу відкриття провадження 08 листопада 2022 року до проведення підготовчого засідання 08 травня 2023 року у відповідача ОСОБА_3 було достатньо часу для реалізації своїх прав як учасника справи, зокрема, надання відзиву на позовну заяву, та/або збирання та надання доказів в порядку, передбаченому ЦПК України. Проте відповідач ОСОБА_3 вказаним правом не скористалася. Обґрунтованих підстав необхідності відкладення підготовчого засідання з метою реалізації його конктертно визначених цивільним процесуальним законодавством завдань ОСОБА_3 не надала.

Зважаючи на ті обставини, що будучи належним чином повідомленими про дату, час і місце судового засідання, учасники справи не з?явилися до суду, враховуючи правиластатті 223 ЦПК України, суд дійшов висновку про відсутність підстав для відкладення підготовчого засідання, визначених частиною 2 статті 198 ЦПК України.

В ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання у даній цивільній справі судом проведено підготовчі дії, відповідно до передбачених частиною 1 статті 189ЦПК України завдань підготовчого провадження визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовні вимоги та склад учасників судового процесу, визначено обставини справи, які підлягають встановленню, та докази, що підлягають дослідженню, розглянуто клопотання учасників справи, витребувано письмові докази, визначено порядок розгляду справи.

Згідно з пунктом 15 частини 2 статті 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Враховуючи, що спір не врегульовано, по справі проведені необхідні підготовчі дії, суд вважає за необхідне закрити підготовче провадження у справі та призначити справу до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 189, 197, 200 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору: Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Зоря», приватний нотаріус Обухівського районного нотаріального округу Київської області Шепітко Валентина Василівна, про визнання права власності на нерухоме майно та витребування майна від добросовісного набувача.

Цивільну справу призначити до судового розгляду по суті на 11 годину 20 червня 2023 року.

З`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, здійснити на підставі доказів, що зібрані у справі.

Копію ухвали про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті надіслати учасникам справи.

В судове засідання викликати учасників справи.

Роз`яснити учасникам справи положення частин 3-5 статті 223 ЦПК України, за якими :

Якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі:

1) неявки в судове засідання учасника справи (його представника) без поважних причин або без повідомлення причин неявки;

2) повторної неявки в судове засідання учасника справи (його представника), крім відповідача, незалежно від причин неявки;

3) неявки представника в судове засідання, якщо в судове засідання з`явилася особа, яку він представляє, або інший її представник;

4) неявки в судове засідання учасника справи, якщо з`явився його представник, крім випадків, коли суд визнав явку учасника справи обов`язковою.

У разі повторної неявки в судове засідання відповідача, повідомленого належним чином, суд вирішує справу на підставі наявних у ній даних чи доказів (постановляє заочне рішення).

У разі повторної неявки позивача в судове засідання без поважних причин або неповідомлення ним про причини неявки суд залишає позовну заяву без розгляду, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності, і його нез`явлення не перешкоджає вирішенню спору.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: https://mr.ko.court.gov.ua/sud1017/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя підпис Л.О. Капшук

Згідно з оригіналом.

Суддя Л.О. Капшук

СудМиронівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення08.05.2023
Оприлюднено24.05.2023
Номер документу111001011
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них:

Судовий реєстр по справі —371/848/22

Ухвала від 10.07.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гулейков Ігор Юрійович

Ухвала від 28.05.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Петров Євген Вікторович

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Петров Євген Вікторович

Постанова від 16.01.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Олійник Василь Іванович

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Олійник Василь Іванович

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Олійник Василь Іванович

Ухвала від 07.09.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Олійник Василь Іванович

Рішення від 16.08.2023

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 04.08.2023

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Рішення від 25.07.2023

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні