Постанова
від 23.05.2023 по справі 509/2785/23
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 509/2785/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 травня 2023 року Овідіопольський райсуд Одеської області у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт.Овідіополь Одеської області клопотання слідчого СВ ВП №1 ОРУП №2 ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 погодженого прокурором Чорноморської окружної прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, в рамках кримінального провадження за № 12022162380000487 від 11.11.2022 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 286 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчим відділенням відділення поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 2 ГУНП в Одеській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12022162380000487 від 11.11.2022 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 286 КК України.

11.11.2022 року, приблизно 0 10:40 годині, по вул.Вертелецького у смт.Овідіополь Одеської області, біля перехрестя із вул.Т.Шевченко автомобілем «ГАЗ 531401», реєстраційний номер НОМЕР_1 , під керуванням водія ОСОБА_5 сталося зіткнення із автомобілем «БМВ 528І», реєстраційний номер НОМЕР_2 , під керуванням водія ОСОБА_6 внаслідок чого виїхав за межі проїзної частини, та скоїв наїзд на автомобілі, які були припарковані: «ВАЗ», реєстраційний номер НОМЕР_3 , «Сітроєн С4», реєстраційний номер НОМЕР_4 , «Део ланос», реєстраційний номер НОМЕР_5 , «БАЗ А079.19», реєстраційний номер НОМЕР_6 , після чого виїхав на тротуар де стався наїзд на пішохода ОСОБА_7 .

В результаті ДТП пішохід ОСОБА_7 , водій автомобіля «ВАЗ», реєстраційний номер НОМЕР_3 ОСОБА_8 отримали тілесні ушкодження.

В ході розслідування встановлено, що автомобіль «ГАЗ 531401», реєстраційний номер НОМЕР_1 належить комунальному підприємству « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Овідіопольської селищної ради, розташування: АДРЕСА_1 .

Відповідно до положень ст. 91 КПК України у кримінальному провадженні підлягають доказуванню подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення); винуватість обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, форма вини, мотив і мета вчинення кримінального правопорушення; вид і розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, а також розмір процесуальних витрат, та інші обставини.

Доказування полягає у збиранні, перевірці та оцінці доказів з метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження.

Виходячи з того, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, котрі є необхідними для належної кваліфікації вчиненого діяння, відшукання та вилучення важливих письмових доказів, а також те, що іншим шляхом неможливо отримати відомості, інформацію у даному провадженні, виникла потреба в отриманні тимчасового доступу до речей і документів, з можливістю отримання оригіналів документації з яких складається щодо належності (власності, користування, іншого речового права на автомобіль «ГАЗ 531401», реєстраційний номер НОМЕР_1 ), засновницьку документацію КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСР, що режиму роботи підприємства та підрозділу підпорядкування сміттєвоза дільниці поводження з твердими побутовими відходами та оформлення роботи, рейсів, виїздів, документацію щодо укладення трудових відносин із водієм (водіями), механіками, іншими працівниками, залученними до організації діяльності та функціонування дільниці та сміттєвоза, посадових обовґязків відповідальних осіб за експлуатацію транспортного засобу, графіків проведення та проведених технічних оглядів та ремонтів автомобіля «ГАЗ 531401», реєстраційний номер НОМЕР_1 , особливості гальмівної системи, виконавців, які перебувають у володінні комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Овідіопольської селищної ради, розташування: АДРЕСА_1 .

Так, вищевказані документи та інформація в них, необхідні для встановлення усіх обставин події злочину, правильної кваліфікації діяння.

У зв`язку із чим, слідчий звернувся до суду з відповідним клопотанням.

Відповідно до ч. 2 ст. 93 КПК України, сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених КПК України.

Частиною 1 статті 159 КПК України передбачено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відомості в зазначеній вище документації можливо використати як доказ, оскільки вони містять фактичні данні, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлять наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню. Обставини, які передбачаються довести за допомогою цієї інформації, іншими способами довести неможливо, у зв`язку із чим, вважаю клопотання прокурора таким, що підлягає частковому задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159-164 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до речей і документів слідчому СВ ВП №1 ОРУП №2 ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , або за його дорученням оперативним працівникам СКП ВП №1 ОРУП №2 ГУНП в Одеській області, або іншим працівникам Національної поліції України, з можливістю вилучити оригінали усієї медичної документації з яких складається документи режиму роботи підприємства та підрозділу підпорядкування сміттєвоза дільниці поводження з твердими побутовими відходами та оформлення роботи, рейсів, виїздів, документацію щодо укладення трудових відносин із водієм (водіями), механіками, іншими працівниками, залученними до організації діяльності та функціонування дільниці та сміттєвоза, посадових обовґязків відповідальних осіб за експлуатацію транспортного засобу, графіків проведення та проведених технічних оглядів та ремонтів автомобіля «ГАЗ 531401», реєстраційний номер НОМЕР_1 , особливості гальмівної системи, виконавців, яка перебуває у володінні комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Овідіопольської селищної ради, розташування: АДРЕСА_1 .

Перед вилученням, прошу забезпечити можливістю ознайомитись з усіма матеріалами, в тому числі тих, що містяться в електронній формі шляхом роздруківки, копіювання на електронні носії інформації у цифровому вигляді диски, або флеш-карти пам`яті.

Строк дії ухвали до 23.07.2023 року.

Копію ухвали направити зацікавленим особам.

У разі не виконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.05.2023
Оприлюднено24.05.2023
Номер документу111017931
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —509/2785/23

Постанова від 23.05.2023

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Козирський Є. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні