Ухвала
від 22.05.2023 по справі 157/931/23
КАМІНЬ-КАШИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 157/931/23

Провадження №2-а/157/49/23

УХВАЛА

22 травня 2023 року Камінь-Каширського районного суду Волинської області Тімонова В.М., вивчивши адміністративний позов ОСОБА_1 до Камінь-Каширського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Камінь-Каширський відділ державної виконавчої служби у Камінь-Каширському районі Волинської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення,

ВСТАНОВИВ:

17.05.2023 ОСОБА_1 звернувся до суду з адміністративним позовом до Камінь-Каширського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Камінь-Каширський відділ державної виконавчої служби у Камінь-Каширському районі Волинської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення, у якій просив поновити строк звернення до суду, позов задовольнити, скасувати постанову у справі про адміністративне правопорушення за №75 від 18.01.2023 про накладення на нього за ч. 1 ст. 210-1 КУпАП адміністративного стягнення у вигляді штрафу у розмірі 1700 грн, провадження у справі закрити та стягнути на його користь судовий збір в сумі 536,80 грн.

В обґрунтування причин пропуску строку звернення до суду для оскарження постанови за справою про адміністративне правопорушення №75 від 18.01.2023 винесеної т.в.о. начальника Камінь-Каширського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Хлистіком О.П., вказав, що про вказану постанову він дізнався коли отримав постанову про відкриття виконавчого провадження, яка йому була надіслана 03.05.2023. Про наявність оскаржуваної постанови він нічого не знав, її копію отримав 15.05.2023 коли прибув до державного виконавця, у зв`язку з чим не зміг оскаржити її протягом встановленого законом строку.

Вивчивши позовну заяву та додані до неї документи, суддя вважає, що вказану вище позовну заяву належить залишити без руху з огляду на таке.

Відповідно до ч. 1 ст. 122 КАС України позов може бути подано в межах строку звернення до адміністративного суду, встановленого цим Кодексом або іншими законами.

Згідно із ч. 2 ст. 286 КАС України позовну заяву щодо оскарження рішень суб`єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності може бути подано протягом десяти днів з дня ухвалення відповідного рішення (постанови), а щодо рішень (постанов) по справі про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, у тому числі зафіксовані в автоматичному режимі, - протягом десяти днів з дня вручення такого рішення (постанови).

Оскаржувана позивачем постанова винесена відповідачем 18.01.2023 в той час як адміністративний позов про скасування цієї постанови поданий ОСОБА_1 до суду засобом поштового зв`язку 17.05.2023, тобто після закінчення встановленого строку для подання такої заяви.

Із позовної заяві вбачається, що про оскаржувану постанову ОСОБА_1 дізнався, коли отримав з Камінь-Каширського відділу державної виконавчої служби у Камінь-Каширському районі Волинської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції постанову про відкриття виконавчого провадження, яка була надіслана йому 03.05.2023.

Однак, коли саме позивач отримав вищевказану постанову про відкриття виконавчого провадження, у позовній заяві не зазначено, доказів на підтвердження цього до позову не додано.

Відповідно до ч. 1 ст. 123 КАС України у разі подання особою позову після закінчення строків, установлених законом, без заяви про поновлення пропущеного строку звернення до адміністративного суду, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані судом неповажними, позов залишається без руху. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду з заявою про поновлення строку звернення до адміністративного суду або вказати інші підстави для поновлення строку.

Враховуючи викладене вище, позовну заяву ОСОБА_1 слід залишити без руху.

На підставі викладеного, керуючись статтями 123, 248 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

Адміністративний позов ОСОБА_1 до Камінь-Каширського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Камінь-Каширський відділ державної виконавчої служби у Камінь-Каширському районі Волинської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення залишити без руху.

Повідомити ОСОБА_1 , що він має право протягом десяти днів з дня вручення цієї ухвали надати суду докази на підтвердження причин пропуску строку звернення до адміністративного суду або вказати інші підстави для поновлення строку.

Роз`яснити ОСОБА_1 , що у випадку неподання доказів в зазначений строк або вказані ним підстави для поновлення строку звернення до адміністративного суду будуть визнані неповажними, позовну заяву буде повернуто.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: В. М. Тімонова

Дата ухвалення рішення22.05.2023
Оприлюднено25.05.2023
Номер документу111025360
СудочинствоАдміністративне
Сутьнакладення адміністративного стягнення

Судовий реєстр по справі —157/931/23

Рішення від 23.06.2023

Адміністративне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Тімонова В. М.

Ухвала від 01.06.2023

Адміністративне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Тімонова В. М.

Ухвала від 22.05.2023

Адміністративне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Тімонова В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні