Рішення
від 20.04.2023 по справі 752/3830/18
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/3830/18

Провадження № 2/752/155/23

Р І Ш Е Н Н Я

Іменем України

20.04.2023 року Голосіївський районний суд міста Києва

у складі: головуючого по справі судді - Мазура Ю.Ю.,

за участю секретаря - Луценко А.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, що не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: ОСОБА_3 , Державний Виробничий центр «Геосервіс», Департамент земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської Ради (Київської міської державної адміністрації), Комунальне підприємство «Київський міський центр земельного кадастру та приватизації землі», Головне управління Держгеокадастру у місті Києві, Департамент з питань реєстрації виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), ОСОБА_4 , Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Пірха Ірина Сергіївна, Приватний нотаріус київського міського нотаріального округу Біляєв Володимир Олександрович, про визнання договору купівлі-продажу недійсним, -

В С Т А Н О В И В :

У лютому 2018 року позивач ОСОБА_5 звернулась до Голосіївського районного суду м. Києва з позовом до ОСОБА_2 ,треті особи, що не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: ОСОБА_3 , Державний Виробничий центр «Геосервіс», Департамент земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської Ради (Київської міської державної адміністрації), Комунальне підприємство «Київський міський центр земельного кадастру та приватизації землі», Головне управління Держгеокадастру у місті Києві, Департамент з питань реєстрації виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), ОСОБА_4 , Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Пірха Ірина Сергіївна, Приватний нотаріус київського міського нотаріального округу Біляєв Володимир Олександрович, про визнання договору купівлі - продажу недійсним.

Ухвалою судді Голосіївського районного суду міста Києва від 02.05.2018 року відкрито провадження у вказаній цивільній справі та призначено підготовче судове засідання.

Згідно протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 18.06.2020 року, вищезазначена цивільна справа надійшла в провадження судді Мазура Ю.Ю.

Позов обґрунтовано тим, що ОСОБА_5 та третій особі ОСОБА_3 на праві спільної часткової власності належить житловий будинок, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 . Рішенням Київської міської ради № 206/5018 від 28.10.2010 «Про приватизацію земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд у Голосіївському районі м. Києва» ОСОБА_5 та третій особі ОСОБА_3 було передано у приватну власність земельну ділянку, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 . Під час виготовлення технічної документації на вказану земельну ділянку, виявилось, що план встановлених меж земельної ділянки не відповідав реальним межам, які існують. В зв`язку з чим, ОСОБА_5 та третя особа ОСОБА_3 звернулись до суду із позовом про визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку та зобов`язання вчинити дії. Рішенням Голосіївського районного суду м. Києва від 21.04.2017 позов про визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку та зобов`язання вчинити дії. Після набрання зазначеним рішенням законної сили, ОСОБА_5 та третя особа ОСОБА_3 надали рішення в реєстраційну службу, проте вони отримали відмову державного реєстратора в реєстрації відповідних змін в Реєстрі речових прав. Як пояснив, державний реєстратор, на земельній ділянці по АДРЕСА_2 змінилося декілька власників. Так, згідно Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна від 18.02.2018, третя особа ОСОБА_4 на підставі договору купівлі-продажу від 25.10.2013, серія та номер: 1954, посвідченого приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Пірхою Іриною Сергіївною, продав земельну ділянку по АДРЕСА_2 відповідачу. Проте, ОСОБА_5 та ОСОБА_3 на час звернення до суду у 2014 під час розгляду судом справи про визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку та зобов`язання вчинити дії не було відомо, що ОСОБА_4 відчужив відповідачу земельну ділянку, державний акт на право власності на земельну ділянку та договір купівлі-продажу від 15.12.2010, які згодом за рішенням суду були визнані недійсними.

Враховуючи викладене, позивач просить визнати недійним договір купівлі-продажу земельної ділянки по АДРЕСА_2 (кадастровий номер 8000000000:79:132:0021) від 25.10.2013, укладеного між ОСОБА_4 та ОСОБА_2 , що посвідчений приватним нотаріусом Київським міським нотаріальним округом Пірхою Іриною Сергіївною.

Ухвалою Голосіївського районного суду м. Києва від 11.11.2021 закрито підготовче провадження та призначити дану справу до судового розгляду по суті.

Ухвалою Голосіївського районного суду м. Києва від 30.01.2023 клопотання ОСОБА_1 про заміну сторони позивача правонаступником у цивільній справі за позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_2 , треті особи, що не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: ОСОБА_3 , Державний Виробничий центр «Геосервіс», Департамент земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської Ради (Київської міської державної адміністрації), Комунальне підприємство «Київський міський центр земельного кадастру та приватизації землі», Головне управління Держгеокадастру у місті Києві, Департамент з питань реєстрації виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), ОСОБА_4 , Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Пірха Ірина Сергіївна, Приватний нотаріус київського міського нотаріального округу Біляєв Володимир Олександрович, про визнання договору купівлі продажу недійсним - задоволено. Замінено у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_5 до ОСОБА_2 , треті особи, що не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: ОСОБА_3 , Державний Виробничий центр «Геосервіс», Департамент земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської Ради (Київської міської державної адміністрації), Комунальне підприємство «Київський міський центр земельного кадастру та приватизації землі», Головне управління Держгеокадастру у місті Києві, Департамент з питань реєстрації виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), ОСОБА_4 , Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Пірха Ірина Сергіївна, Приватний нотаріус київського міського нотаріального округу Біляєв Володимир Олександрович, про визнання договору купівлі продажу недійсним, неналежного позивача ОСОБА_5 на належного позивача ОСОБА_1 ( РНОКПП: НОМЕР_1 ; місце проживання: АДРЕСА_3 ).

В судове засідання позивач не з`явилась, про час, дату та місце розгляду справи повідомлена в установленому законом порядку. Надала до суду заяву, в якій зазначила, що просить провести розгляд справи за відсутності сторони позивача.

В судове засідання відповідач не з`явився, про час, дату та місце розгляду справи повідомлений в установленому законом порядку. В матеріалах справи наявний відзив представника відповідача, в якому останній просив відмовити у задоволенні позовних вимог в повному обсязі.

Треті особи, що не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: ОСОБА_3 , Державний Виробничий центр «Геосервіс», Комунальне підприємство «Київський міський центр земельного кадастру та приватизації землі», Головне управління Держгеокадастру у місті Києві, Департамент з питань реєстрації виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), ОСОБА_4 в судове засідання не з`явились, про час, дату та місце розгляду справи повідомлений в установленому законом порядку, будь-яких заяв та клопотань до суду не надали.

Треті особи, що не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Пірха Ірина Сергіївна, Приватний нотаріус київського міського нотаріального округу Біляєв Володимир Олександрович, Департамент земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської Ради (Київської міської державної адміністрації) в судове засідання не з`явились, про час, дату та місце розгляду справи повідомлений в установленому законом порядку, надали заяви про розгляд справи за їх відсутності.

Дослідивши та всебічно проаналізувавши обставини справи в їх сукупності, оцінивши зібрані по справі докази виходячи зі свого внутрішнього переконання, яке ґрунтується на повному та всебічному досліджен ні обставин справи, суд дійшов висновку про задоволення позовних вимог.

Кожна сторона зобов`язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх позовних вимог і заперечень.

Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях.

Тобто, сторони мають рівні права щодо подання доказів, їх дослідження та доведення перед судом їх переконливості.

Як встановлено судом, рішенням № 1910 від 31.12.1949 виконкому Кагановичської райради м. Києва ОСОБА_6 надано право індивідуальної забудови земельної ділянки по АДРЕСА_4 .

На підставі даного рішення був укладений договір від 02.03.1950 між ОСОБА_6 та житловим управлінням Кагановичської райради м. Києва на право зведення будинку житловою площею 30,77 кв.м. та безстрокового використання земельної ділянки площею 490 кв.м. за вказаною адресою.

Рішенням № 597 від 26.02.1954 виконкому Кагановичської райради м. Києва вищевказаний договір було продовжено та дозволена прописка забудовнику і членам його сім?ї частково збудованому домоволодінню.

Згідно рішення виконкому Київської міськради № 2280 від 21.11.1961 по даному домоволодінню в складі присадибної ділянки, яка в матеріалах інвентаризації Київського центру земельного кадастру та приватизації землі значиться під № 791320022, було залишено в постійному користуванні 490 кв.м. в тимчасовому користуванні - 391 кв.м.

Відповідно до рішення Київської міської № 206/5018 від 28.10.2010 «Про приватизацію земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд у Голосіївському районі м. Києва» ОСОБА_5 та ОСОБА_3 передано у приватну власність земельну ділянку, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

Для виготовлення державного акту на право власності зазначеної земельної ділянки ОСОБА_5 та ОСОБА_3 звернулися до Головного управління земельних ресурсів із заявами № П-5897, Т-5898 від 07.12.2010, в яких зазначили, що виконання комплексу топографо-геодезичних робіт по встановленню зовнішніх меж їхньої земельної ділянки доручають КП «Київський міський центр земельного кадастру та приватизації землі». В результаті укладено відповідний договір на виконання проектно-вишукуваних робіт, договір № 1661 від 20.12.1990.

13.05.2011 ОСОБА_5 та ОСОБА_3 отримали на підпис пакет документів, серед яких був план зовнішніх меж земельної ділянки, який не відповідає реальним межам, які існують.

Відповідно до висновку судової земельно-технічної експертизи № 8684/15-41 від 11.03.2016 Київського НДІСЕ фактичний порядок користування земельною ділянкою по АДРЕСА_1 не відповідає межам, зазначеним на плані встановлених меж та координатам поворотних точок меж. Існує порушення землекористування. Зокрема частково порушення меж та накладення земельних ділянок, які перебувають у приватній власності власника земельної ділянки за адресою: АДРЕСА_2 , на земельну ділянку, якою фактично користується ОСОБА_5 та ОСОБА_7 . Так, площа по фактичному користуванню земельною ділянкою по АДРЕСА_2 становить 0,0926 га.

Рішенням Голосіївського районного суду м. Києва від 21.04.2017 (справа № 752/11034/14) позов ОСОБА_5 , ОСОБА_3 до Державного виробничого центру «Геосервіс», ОСОБА_4 , Головного управління земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради Київської міської державної адміністрації, Комунального підприємства про визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку та зобов`язання вчинити певні дії - задоволено. Визнано недійсним Державний акт на право власності на земельну ділянку кадастровий номер земельної ділянки 8000000000:79:132:0021 по АДРЕСА_2 виданий на ім`я ОСОБА_8 , а також договір купівлі-продажу земельної ділянки від 15.12.2010, посвідченого приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Біляєвим В.О. Зобов`язано ОСОБА_4 звільнити земельну ділянку № 8000000000:79:132:0021 по АДРЕСА_2 . Зобов`язано Головне управління земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації зняти з обліку в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю Державний акт на право власності на земельну ділянку кадастровий номер земельної ділянки № 8000000000:79:132:0021 по АДРЕСА_2 , виданий на ім`я ОСОБА_8 . Зобов`язано УкрДАГП «Геосервіс» переробити технічну документацію земельної ділянки по АДРЕСА_2 , кадастровий номер 8000000000:79:132:0021 по АДРЕСА_2 в існуючих межах земельної ділянки, які існували до моменту укладання. Зобов`язано Головне управління земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації виготовити та видати громадянам ОСОБА_5 та ОСОБА_3 Державний акт на право власності на земельну ділянку площею 881 кв.м. по АДРЕСА_2 .

Частиною 4 статті 82 ЦПК України встановлено, що обставини, встановлені рішенням суду у господарській, цивільній або адміністративній справі, що набрало законної сили, не доказуються при розгляді іншої справи, у якій беруть участь ті самі особи або особа, щодо якої встановлено ці обставини, якщо інше не встановлено законом.

Головним управлінням земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) до 01.01.2013 було зареєстровано земельну ділянку з кадастровим номером 8000000000:79:132:0021, площею 0,0765 га, розташовану за адресою: АДРЕСА_2 за громадянином ОСОБА_4 , що підтверджується документом, який посвідчує право - державний акт на право власності на земельну ділянку від 18.01.2018 ЯД № 909199. Цільове призначення - для індивідуального житлового, гаражного і дачного будівництва. Вид використання - для обслуговування жилого будинку і господарських споруд.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» з 01.01.2013 державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень - офіційне визнання і підтвердження державою фактів набуття, зміни або припинення речових прав на нерухоме майно, обтяжень таких прав шляхом внесення відповідних відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Отже, у зв`язку з набранням чинності Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», повноваження з державної реєстрації прав на земельні ділянки з 01.01.2013 перейшли виключно до органів та суб`єктів державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, визначених ст. 6 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

24.10.2013 в порядку інформаційного обміну від органу (суб`єкту) державної реєстрації прав до Головного управління Держземагентства у м. Києві надійшла інформація про те, що 03.10.2013 на земельну ділянку з кадастровим № 8000000000:79:132:0021 зареєстровано право приватної власності за громадянином ОСОБА_4 (реєстраційний номер земельної ділянки в Державному реєстрі прав - 3003487).

Разом з тим, 10.12.2014 в порядку інформаційного обміну від органу (суб`єкту) державної реєстрації прав до Головного управління Держземагентства у м. Києві надійшла інформація про те, що 25.10.2013 право власності на земельну ділянку з кадастровим номером 8000000000:79:132:0021 припинено.

Згідно Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна № 114387668 від 18.02.2018, земельна ділянка № 8000000000:79:132:0021 по АДРЕСА_2 на праві приватної власності належить ОСОБА_2 , на підставі договору купівлі-продажу, серія та номер: 1954, виданого 25.10.2013 приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Пірха І.С.

Стаття 41 Конституції України передбачає, що право приватної власності набувається в порядку, визначеному законом. Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності. Право приватної власності є непорушним.

Положеннями ст.ст. 317, 319 ЦК України встановлено, що власнику належать права володіння, користування та розпорядження своїм майном. На зміст права власності не впливають місце проживання власника та місцезнаходження майна. Саме власник володіє, користується та розпоряджається своїм майном на власний розсуд. Власник має право вчиняти щодо свого майна будь-які дії, які не суперечать закону. Згідно з п.1 ст. 321 ЦК України, право власності є непорушним. Ніхто не може бути протиправно позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні.

Відповідно до ч. 4 ст. 373 ЦК України, власник земельної ділянки має право використовувати її на свій розсуд відповідно до її цільового призначення.

Відповідно до ч. 2 ст. 152 Земельного кодексу України, власник земельної ділянки або землекористувач може вимагати усунення будь-яких порушень його прав на землю, навіть якщо ці порушення не пов`язані з позбавленням права володіння земельною ділянкою, і відшкодування завданих збитків.

Згідно ч. 3 ст. 152 ЗК України, захист прав громадян та юридичних осіб на земельні ділянки здійснюється шляхом відновлення стану земельної ділянки, який існував до порушення прав, і запобігання вчиненню дій, що порушують права або створюють небезпеку порушення прав.

Так, відповідно до статті 125 Земельного Кодексу України, право власності на земельну ділянку, а також право постійного користування на земельну ділянку виникає після одержання її власником або користувачем документа, що посвідчує право власності чи право постійного користування земельною ділянкою, та його державної реєстрації.

Відповідно до ч. 1 ст. 116 ЗК України, громадяни та юридичні особи набувають права власності та права користування земельними ділянками із земель державної або комунальної власності за рішенням органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування в межах їх повноважень, визначених цим Кодексом або за результатами аукціону.

Згідно ч. 2 ст. 186 ЗК України зміни до документації із землеустрою вносяться за рішенням органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування або власників землі та землекористувачів, у тому числі орендарів, які затвердили проекти землеустрою.

Відповідно до ст. 193 ЗК України, державний земельний кадастр - єдина державна геоінформаційна система відомостей про землі, розташовані в межах кордонів України, їх цільове призначення, обмеження у їх використанні, а також дані про кількісну і якісну характеристику земель, їх оцінку, про розподіл земель між власниками і користувачами.

Згідно з п.1 ст. 321 ЦК України, право власності є непорушним. Ніхто не може бути протиправно позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні

Відповідно до ч. 4 ст. 373 ЦК України, власник земельної ділянки має право використовувати її на свій розсуд відповідно до її цільового призначення.

Відповідно до ч. 2 ст. 152 Земельного кодексу України, власник земельної ділянки або землекористувач може вимагати усунення будь-яких порушень його прав на землю, навіть якщо ці порушення не пов`язані з позбавленням права володіння земельною ділянкою, і відшкодування завданих збитків.

Згідно ч. З ст. 152 ЗК України, захист прав громадян та юридичних осіб на земельні ділянки здійснюється шляхом відновлення стану земельної ділянки, який існував до порушення прав, і запобігання вчиненню дій, що порушують права або створюють небезпеку порушення прав.

Положеннями статті 3 Закону України «Про Державний земельний кадастр» встановлено, що Державний земельний кадастр базується на таких основних принципах, зокрема, об`єктивності, достовірності та повноти відомостей у Державному земельному кадастрі; внесення відомостей до Державного земельного кадастру виключно на підставі та відповідно до цього Закону.

Статтею 21 Закону України «Про Державний земельний кадастр» передбачено, що відомості про межі земельної ділянки вносяться до Державного земельного кадастру: на підставі відповідної документації із землеустрою щодо формування земельних ділянок - у випадках, визначених статтею 79-1 Земельного кодексу України, при їх формуванні; на підставі технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) - у разі встановлення (відновлення) меж земельної ділянки за її фактичним використанням відповідно до статті 107 Земельного кодексу України; на підставі проектів землеустрою щодо впорядкування існуючих землеволодінь - у разі зміни меж суміжних земельних ділянок їх власниками.

За положенням ст. 4 ЦПК України, здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законами України.

Судом встановлено, що рішенням Голосіївського районного суду м. Києва від 21.04.2017 (справа № 752/11034/14) про визнання недійсними Державного акту про право власності на земельну ділянку по АДРЕСА_2 , виданого на ім`я ОСОБА_8 , договору купівлі-продажу цієї земельної ділянки від 15.12.2010 ухвалено після того, як ОСОБА_4 уклав договір купівлі-продажу зазначеної земельної ділянки по АДРЕСА_2 із ОСОБА_9 (договір купівлі-продажу від 25.10.2013).

Враховуючи викладене, проаналізувавши межі заявлених вимог та відповідність їх нормам матеріального права, оцінивши докази в їх сукупності, суд приходить до висновку, що позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, що не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: ОСОБА_3 , Державний Виробничий центр «Геосервіс», Департамент земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської Ради (Київської міської державної адміністрації), Комунальне підприємство «Київський міський центр земельного кадастру та приватизації землі», Головне управління Держгеокадастру у місті Києві, Департамент з питань реєстрації виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), ОСОБА_4 , Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Пірха Ірина Сергіївна, Приватний нотаріус київського міського нотаріального округу Біляєв Володимир Олександрович, про визнання договору купівлі-продажу недійсним, є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 263-265 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, що не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: ОСОБА_3 , Державний Виробничий центр «Геосервіс», Департамент земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської Ради (Київської міської державної адміністрації), Комунальне підприємство «Київський міський центр земельного кадастру та приватизації землі», Головне управління Держгеокадастру у місті Києві, Департамент з питань реєстрації виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), ОСОБА_4 , Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Пірха Ірина Сергіївна, Приватний нотаріус київського міського нотаріального округу Біляєв Володимир Олександрович, про визнання договору купівлі-продажу недійсним - задовольнити.

Визнати недійним договір купівлі-продажу земельної ділянки по АДРЕСА_2 (кадастровий номер 8000000000:79:132:0021) від 25.10.2013, укладений між ОСОБА_4 та ОСОБА_2 , що посвідчений приватним нотаріусом Київським міським нотаріальним округом Пірхою Іриною Сергіївною.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення безпосередньо до Київського апеляційного суду.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Суддя: Ю.Ю.Мазур

Дата ухвалення рішення20.04.2023
Оприлюднено25.05.2023
Номер документу111028613
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договору купівлі-продажу недійсним

Судовий реєстр по справі —752/3830/18

Рішення від 20.04.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 30.01.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 11.11.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 28.10.2019

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 25.06.2018

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 02.05.2018

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні