Ухвала
від 22.05.2023 по справі 675/675/23
ІЗЯСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 675/675/23

Провадження № 2/675/352/2023

У Х В А Л А

22 травня 2023 року м. Ізяслав

Ізяславський районний суд Хмельницької області в складі:

головуючого - судді Демчука П.В.,

з участю: секретаря судового засідання Григор`євої О.С.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні м. Ізяслав цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Плужненської сільської ради Шепетівського району Хмельницької області про визнання права власності на житловий будинок з надвірними будівлями в порядку спадкування,-

в с т а н о в и в :

Позивач звернувся до суду з позовом про визнання права власності на житловий будинок з надвірними будівлями в порядку спадкування.

Представник позивача в судовому засіданні заявив клопотання про заміну відповідача Плужненську сільську раду на належного відповідача ОСОБА_2 .

Відповідач в судове засідання не з`явився.

Вислухавши пояснення представника позивача, дослідивши матеріали справи суд прийшов до наступного.

У відповідності до ч. 2 ст. 51 ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем.

Також слід вказати, що залучення до участі у справі відповідача можлива лише за клопотанням позивача, який самостійно визначає особу, яка, на його думку, порушує його права та охоронювані законом інтереси та звертається до неї з відповідним позовом.

Враховуючи викладене, та з метою повного та всебічного з`ясування обставин справи, суд вважає за можливе задовольнити клопотання представника позивача.

Учасники розгляду справи в судовому засіданні висловили одностайну думку щодо можливості закриття підготовчого судового засідання та призначення справи до розгляду по суті.

У підготовчому засіданні судом здійснено усі дії, передбачені ч. 2 ст. 197 ЦПК України, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Таким чином, оскільки судом виконано завдання підготовчого провадження, слід закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючись ст. 51 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Клопотання представника позивача задовольнити.

По цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Плужненської сільської ради Шепетівського району Хмельницької області про визнання права власності на житловий будинок з надвірними будівлями в порядку спадкування замінити неналежного відповідача Плужненську сільську раду належним ОСОБА_2 та призначити справу до судового розгляду по суті на 27.06.2023 року на 10 год. 00 хв. в залі суду м. Ізяслав.

Копію даної ухвали та позовної заяви надіслати належному відповідачу та встановити йому п`ятнадцятиденний строк із дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву.

В судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її проголошення.

Суддя П.В.Демчук

Дата ухвалення рішення22.05.2023
Оприлюднено25.05.2023
Номер документу111031464
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на житловий будинок з надвірними будівлями в порядку спадкування

Судовий реєстр по справі —675/675/23

Рішення від 27.06.2023

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Демчук П. В.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Демчук П. В.

Ухвала від 25.04.2023

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Демчук П. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні