Ухвала
від 22.05.2023 по справі 389/1561/23
ЗНАМ’ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

22.05.2023

ЄУН 389/1561/23

провадження №2-н/389/358/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 травня 2023 року Суддя Знам`янського міськрайонного суду Кіровоградської області Український В.В. розглянувши матеріали заявиАкціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Кіровоградгаз» його структурного підрозділу Знам`янське управління по експлуатації газового господарства про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за надані послуги з розподілу природного газу,

В С Т А Н О В И В:

Заявник звернувся до суду з даною заявою про видачу судового наказу про стягнення із ОСОБА_1 заборгованості за надані послуги з розподілу природного газу в сумі 4564,49 грн.

За змістом ч.1 ст.160ЦПК України судовий наказ є особливою формою судового рішення, що видається судом за результатами розгляду вимог, передбачених статтею 161 цього Кодексу.

Згідно з п 3 ч.1 ст.161 ЦПК України, судовий наказ може бути видано, якщо заявлено вимогу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахування індексу інфляції та 3 відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості.

Разом з цим, відповідно до ч.3 ст.19 ЦПК України, наказне провадження призначене лише для розгляду справ за заявами про стягнення грошових сум незначного розміру, щодо яких відсутній спір або про його наявність заявнику невідомо.

Пунктами 4 ч.2 ст.163 та п.4 ч.3 ст.163ЦПК України передбачено, що у заяві повинно бути зазначено вимоги заявника і обставини, на яких вони ґрунтуються, перелік доказів, якими заявник обґрунтовує обставини, на яких гуртуються його вимоги. А також до заяви про видачу судового наказу додаються інші документи або їх копії, що підтверджують обставини, якими заявник обґрунтовує свої вимоги.

З поданої заяви вбачається, що заборгованість за надані послуги з розподілу природного газу виникла заоб`єктом,що знаходитьсяза адресою:АДРЕСА_1 . При цьому доказів того, що боржник є власником вказаного житла, або володіє (користується) ним на іншій правовій підставі, чи проживає в ньому і фактично користується послугами з розподілу природного газу, а отже є споживачем послуг, що надаються Акціонерним товариством«Оператор газорозподільноїсистеми «Кіровоградгаз» йогоструктурним підрозділомЗнам`янське управлінняпо експлуатаціїгазового господарства за вказаною адресою, суду не надано. Письмовий договір між боржником та стягувачем щодо вказаного об`єкту не укладався. Надана копія акту обстеження системи газопостачання №5583 від 30.07.2021 свідчить про те, що споживачем за даною адресою є ОСОБА_2 .

З відповіді з Єдиного державного демографічного реєстру №78831 від 18.05.2023 на запит суду в порядку ч.7 ст.165 ЦПК України вбачається, що ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою АДРЕСА_2 , тоді як в позовній заяві вказано місце проживання боржника АДРЕСА_1 .

Згідно з п.1 ч.1 ст.165 ЦПК України, суддя відмовляє у видачі судового наказу, якщо заява подана з порушеннями вимог статті 163 цього Кодексу.

Враховуючи вищевикладене, вважаю за необхідне відмовити у видачі судового наказу за поданою заявою, оскільки заявником не надано доказів, що підтверджують обставини, якими він обґрунтовує свої вимоги.

Відповідно до ч.2 ст.166 ЦПК України, відмова у видачі судового наказу з підстав, передбачених п.п.1,2,8,9 ч.1 ст.165 ЦПК України, не є перешкодою для повторного звернення з такою заявою в порядку, вставленому цим розділом, після усунення недоліків.

Керуючись ст.ст.19, 163, 165, 167, 260,261,353 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Відмовити Акціонерному товариству «Оператор газорозподільної системи «Кіровоградгаз» його структурному підрозділу Знам`янське управління по експлуатації газового господарства у видачі судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за надані послуги з розподілу природного газу в сумі 4564,49 грн.

Роз`яснити Акціонерному товариству «Оператор газорозподільної системи «Кіровоградгаз» його структурному підрозділу Знам`янське управління по експлуатації газового господарства, що відмова у видачі судового наказу не є перешкодою для повторного звернення з такою заявою в порядку, вставленому Розділом ІІ ЦПК України, після усунення недоліків.

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга до Кропивницького апеляційногосудупротягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя В.В. Український

Дата ухвалення рішення22.05.2023
Оприлюднено25.05.2023
Номер документу111037876
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи наказного провадження Справи щодо стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості

Судовий реєстр по справі —389/1561/23

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Український В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні