Ухвала
від 22.05.2023 по справі 460/10501/23
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

22 травня 2023 року Рівне№460/10501/23

Суддя Рівненського окружного адміністративного суду Н.С. Гудима, після одержання позовної заяви:

Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області доВідкритого акціонерного товариства "Берестовецький спецкар`єр" про стягнення заборгованості по фактичних витратах на виплату та доставку пільгових пенсій, В С Т А Н О В И В :

Головне управління Пенсійного фонду України в Рівненській області звернулося до суду з позовом до Відкритого акціонерного товариства "Берестовецький спецкар`єр" про стягнення заборгованості по витратах на виплату і доставку пільгових пенсій в сумі 61163,11 грн за січень-березень 2023 року.

Підстава позову: заборгованість відповідача по витратах на виплату і доставку пільгових пенсій.

Ухвалою суду від 01.05.2023 позовну заяву залишено без руху. У строк, встановлений судом позивач усунув недоліки позовної заяви.

Питання про відкриття провадження у цій справі вирішується судом 22.05.2023, позаяк в період з 11.05.2023 по 12.05.2023 головуючий суддя перебувала у відпустці, а в період з 15.05.2023 по 19.05.2023 - проходила підготовку для підтримання кваліфікації суддів та помічників суддів окружних адміністративних судів.

За результатами перевірки матеріалів адміністративного позову в порядку ст.171 КАС України, суддею встановлено, що позовна заява подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність; позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.ст. 160, 161, 172 цього Кодексу; позовну заяву належить розглядати за правилами адміністративного судочинства і вона подана з дотриманням правил підсудності. До матеріалів позовної заяви долучені належні докази сплати судового збору.

Відповідно до вимог ч.1 ст.12 КАС України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Враховуючи наведене та беручи до уваги характер спірних правовідносин, предмет доказування і склад учасників, суд дійшов висновку, що ця справа має ознаки адміністративної справи незначної складності та не належить до категорії тих адміністративних справ, які можуть розглядатися виключно за правилами загального провадження, а отже розгляд цієї справи необхідно здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Керуючись статтями 12, 80, 171, 256 КАС України,

У Х В А Л И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду.

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області (вул. Олександра Борисенка, буд. 7,м. Рівне,Рівненська область,33028) до Відкритого акціонерного товариства "Берестовецький спецкар`єр" (вул. Сидорова, 3,с. Берестовець,Костопільський район, Рівненська область,35043) про стягнення заборгованості по фактичних витратах на виплату та доставку пільгових пенсій.

Розгляд справи здійснюватиметься одноособово суддею Гудимою Н.С. за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання до суду відзиву на позовну заяву та роз`яснити, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами. Відповідно до ч.4 ст.159 КАС України неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Відзив на позовну заяву повинен відповідати вимогам частини другої статті 162 КАС України, до якого додаються: 1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Копію даної ухвали надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1770.

Ухвала не оскаржується і набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя Н.С. Гудима

Дата ухвалення рішення22.05.2023
Оприлюднено25.05.2023
Номер документу111045527
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості по фактичних витратах на виплату та доставку пільгових пенсій

Судовий реєстр по справі —460/10501/23

Рішення від 09.08.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.С. Гудима

Ухвала від 22.05.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.С. Гудима

Ухвала від 01.05.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.С. Гудима

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні