Ухвала
від 23.05.2023 по справі 136/867/23
ЛИПОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 136/867/23

провадження № 2/136/172/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"23" травня 2023 р. м. Липовець

Суддя Липовецькогорайонного судуВінницької областіКривенко Д.Т.,отримавши тарозглянувши позовнузаяву Акціонерноготовариства "Вінницяобленерго" (місцепроживання:вул.Магістратська,буд.2,м.Вінниця,Вінницька обл.)до ОСОБА_1 (місцепроживання: АДРЕСА_1 ) про стягнення вартості необлікованої електричної енергії,

ВСТАНОВИВ:

Позовна заява підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства, підсудна Липовецькому районному суду Вінницької області, відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України, оплачена судовим збором за ставками визначеними Законом України "Про судовий збір". Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження не має.

Відповідно до ч. 1 ст. 187 ЦПК України, суддя відкриває провадження у цивільній справі за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі.

За результатами сформованого засобами підсистеми ЄСІТС "Електронний суду" запиту про реєстрацію місця проживання ОСОБА_1 у Єдиному державному демографічному реєстрі за вказаними параметрами особу не знайдено.

Відповідач, зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи якого невідоме, повідомляється про розгляд справи через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів до дати відповідного судового засідання. З опублікуванням оголошення відповідач вважається повідомленим про дату, час і місце розгляду справи.

З урахуванням зазначеного суд дійшов висновку, що повідомлення ОСОБА_1 у справі слід здійснити через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України.

Ураховуючи викладене, суд дійшов висновку, що провадження у справі слід відкрити.

На підставі ч.ч. 4-6 ст. 19, ст. 274 ЦПК України суд дійшов висновку щодо можливості розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Керуючись ст.ст. 187, 260, 261 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадженняу цивільнійсправі запозовом Акціонерноготовариства "Вінницяобленерго" до ОСОБА_1 про стягнення вартості необлікованої електричної енергії.

Розгляд справи здійснити за правилами спрощеного позовного провадження.

Призначити розгляд справи по суті на 26.06.2023 о 09:00 год. у приміщенні Липовецького районного суду Вінницької області за адресою: вул. Шевченка, буд. 1, м. Липовець, Вінницький р-н, Вінницька обл., без повідомлення (виклику) сторін.

Повідомлення ОСОБА_1 про розгляд справи здійснити через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України.

Направити відповідачеві копію ухвали, позовної заяви та доданих до неї документів, а позивачеві копію ухвали суду.

Визначити строк відповідачу для подання заяви із запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження 5 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження, в іншому випадку якщо відповідач не подасть у встановлений судом строк такі заперечення, він має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин.

Встановити строк для подання відповідачем відзиву на позов 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення проти відповіді на відзив протягом 5-ти днів з дня їх отримання.

До відповіді на відзив та заперечень застосовуються правила, встановлені ч.ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - http://court.gov.ua/fair/.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення Липовецького районного суду Вінницької області (в суді наявна технічна можливість).

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено ЦПК України. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Суддя Дмитро КРИВЕНКО

Дата ухвалення рішення23.05.2023
Оприлюднено26.05.2023

Судовий реєстр по справі —136/867/23

Рішення від 26.06.2023

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Кривенко Д. Т.

Ухвала від 23.05.2023

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Кривенко Д. Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні