Ухвала
від 24.05.2023 по справі 380/10899/23
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа№ 380/10899/23

У Х В А Л А

про виправлення описки

24 травня 2023 року

Львівський окружний адміністративний суд у складі головуючого - судді Гулкевич І.З., розглянувши у порядку письмового провадження питання про виправлення описки в ухвалі суду від 23 травня 2023 за позовом адвокатського об`єднання Мейн Бізнес Партнер до Головного управління ДПС у Львівській області, про визнання протиправним та скасування рішення,-

в с т а н о в и в :

адвокатське об`єднання Мейн Бізнес Партнер звернулось до суду з позовом до Головного управління ДПС у Львівській області. Позивач просить суд:

визнати протиправним та скасувати рішення Головного управління ДПС у Львівській області №1205/6/13-01-04-07/43555455 від 24.04.2023 про анулювання реєстрації платника єдиного податку, прийняте щодо адвокатського об`єднання Мейн Бізнес Партнер.

Ухвалою Львівського окружного адміністративного суду від 23.05.2023 відкрито спрощене позовне провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Водночас, як встановлено судом з власної ініціативи, у вказаній ухвалі була допущена описка, яка потребує виправлення.

Враховуючи положення ч. 2 ст. 253 КАС України, розгляд питання про внесення виправлення до судового рішення здійснюється судом у письмовому провадженні.

Відповідно до ч. 1 ст. 253 КАС України суд, який постановив судове рішення, може з власної ініціативи або за заявою учасника справи чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

Отже, правила вказаної статті допускають можливість усунення допущеної в судовому рішенні помилки технічного (неюридичного) характеру описки та очевидні арифметичні помилки. Водночас опискою визнається помилка, що порушує правила граматики, синтаксису, пунктуації, нумерації, які мають вплив на зміст судового рішення та його виконання. При цьому суд, вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні (рішенні або ухвалі), не має права змінювати зміст судового рішення; суд лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

Судом встановлено, що в ухвалі від 23.05.2023 про відкриття спрощеного позовного провадження в резолютивній частині не вірно зазначено абзац перший замість Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом адвокатського об`єднання Мейн Бізнес Партнер до Головного управління ДПС у Львівській області про визнання протиправним та скасування рішення вказано Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Захід Ком до Головного управління ДПС у Львівській області, Державної податкової служби України про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання до вчинення дій.

З огляду на викладене суд доходить висновку про необхідність виправлення допущеної описки в порядку, визначеному статтею 253 КАС України.

Керуючись ст. ст. 253, 256, 295 КАС України, суд, -

постановив :

Виправити описку в резолютивній частині ухвали Львівського окружного адміністративного суду від 23.05.2023 у справі №380/10899/23, а саме абзац перший викласти в наступній редакції :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом адвокатського об`єднання Мейн Бізнес Партнер до Головного управління ДПС у Львівській області про визнання протиправним та скасування рішення.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

СуддяГулкевич І.З.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.05.2023
Оприлюднено26.05.2023
Номер документу111065474
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо реалізації податкового контролю

Судовий реєстр по справі —380/10899/23

Ухвала від 05.03.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Дашутін І.В.

Ухвала від 14.02.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Дашутін І.В.

Постанова від 11.01.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Затолочний Віталій Семенович

Ухвала від 30.10.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Затолочний Віталій Семенович

Ухвала від 30.10.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Затолочний Віталій Семенович

Ухвала від 02.10.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Затолочний Віталій Семенович

Рішення від 31.08.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулкевич Ірена Зіновіївна

Ухвала від 24.05.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулкевич Ірена Зіновіївна

Ухвала від 23.05.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулкевич Ірена Зіновіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні