Ухвала
від 25.05.2023 по справі 710/1597/22
ОРЖИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

710/1597/22

2/543/112/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25.05.2023 селище Оржиця

Оржицький районний суд Полтавської області у складі головуючого судді Гришка О.Я., за участі секретаря судового засідання Федорини А.А., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в селищі Оржиця Полтавської області цивільну справу за позовом Відокремленого структурного підрозділу «Звенигородські енергетичні мережі» Публічного акціонерного товариства «Черкасиобленерго» в особі директора Шполянського філіалу до ОСОБА_1 про стягнення обсягу вартості електричної енергії, не облікованої внаслідок порушення споживачем правил роздрібного ринку електричної енергії,

в с т а н о в и в:

В провадженні Оржицького районного суду Полтавської області знаходиться цивільна справа за вказаним позовом.

У судове засідання 25.05.2023 представник позивача повторно не з`явився, про причини своєї неявки суд не повідомив. В матеріалах справи є заява (лист надійшов електронною поштою), в якій зазначено, що директор Шполянського філіалу відокремленого структурного підрозділу «Звенигородські енергетичні мережі» Публічного акціонерного товариства «Черкасиобленерго» В.Висотенко просить розглянути справу без участі представника позивача, однак суд не приймає до уваги зміст цього листа, оскільки він не скріплений електронним цифровим підписом, а інших заяв про розгляд справи за відсутності представника позивача у матеріалах справи немає.

Відповідач в судове засідання повторно не з`явився.

Суд, у відповідності до положень ч. 2 ст. 247 ЦПК України, не вбачає необхідності у фіксуванні судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, оскільки жодна із осіб, які беруть участь у справі, не з`явилася в судове засідання.

Частиною п`ятоюстатті 223 ЦПК Українипередбачено, що у разі повторної неявки позивача в судове засідання без поважних причин або неповідомлення ним про причини неявки суд залишає позовну заяву без розгляду, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез`явлення не перешкоджає вирішенню спору.

Згідно п. 3 ч. 1ст. 257 ЦПК Українисуд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо належним чином повідомлений позивач повторно не з`явився в судове засідання або не повідомив про причини неявки, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез`явлення не перешкоджає розгляду справи.

Таким чином, оскільки представник позивача повторно не з`явився на розгляд справи, не повідомив про причини своєї неявки, не направив заяви про відкладення розгляду справи, і в матеріалах справи відсутні допустимі докази волевиявлення представника позивача на розгляд справи без участі представника позивача, вказаний позов потрібно залишити без розгляду.

Керуючись ст.ст. 211, 223, 257, 260-261, 353 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Залишити без розгляду позов Відокремленого структурного підрозділу «Звенигородські енергетичні мережі» Публічного акціонерного товариства «Черкасиобленерго» в особі директора Шполянського філіалу (місцезнаходження: 20603, вул. Героїв Крут, 72 А, м. Шпола, код ЄДРПОУ 25204577) до ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ) про стягнення обсягу вартості електричної енергії, не облікованої внаслідок порушення споживачем правил роздрібного ринку електричної енергії.

За ч. 1 ст. 354 ЦПК України, апеляційна скаргана ухвалусуду подаєтьсяпротягом п`ятнадцятиднів здня їїпроголошення.Відповідно доч.2ст.354ЦПК України,учасник справи,якому ухваласуду небула врученау деньїї проголошення,має правона поновленняпропущеного строкуна апеляційнеоскарження,якщо апеляційнаскарга поданапротягом п`ятнадцятиднів здня врученняйому відповідноїухвали суду.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до Полтавського апеляційного суду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя

Дата ухвалення рішення25.05.2023
Оприлюднено26.05.2023
Номер документу111085998
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення обсягу вартості електричної енергії, не облікованої внаслідок порушення споживачем правил роздрібного ринку електричної енергії

Судовий реєстр по справі —710/1597/22

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Оржицький районний суд Полтавської області

Гришко О. Я.

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Оржицький районний суд Полтавської області

Гришко О. Я.

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Оржицький районний суд Полтавської області

Гришко О. Я.

Ухвала від 01.03.2023

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Овчаренко О. Л.

Ухвала від 30.01.2023

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

Ухвала від 27.12.2022

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні