Ухвала
від 25.05.2023 по справі 947/16242/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ


Справа № 947/16242/23

Провадження № 2/947/2800/23

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі та витребування доказів

25.05.2023 року

Суддя Київського районного суду м. Одеси Гниличенко М.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю «Укргазифікація-Південь» ( 65104, м.Одеса, вул..Ільфа та Петрова, буд.20А) про стягнення заробітної плати та компенсації за невикористану відпустку,-

ВСТАНОВИВ:

24.05.2023 року ОСОБА_1 звернувся до Київського районного суду м.Одеси з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «Укргазифікація-Південь» про стягнення заробітної плати та компенсації за невикористану відпустку.

Одночасно з позовною заявою позивач подав клопотання про витребування доказів, шляхом витребування у Товариства з обмеженою відповідальністю «Укргазифікація-Південь» копії наказу ( розпорядження) про звільнення ОСОБА_1 , інформацію про нараховану але не виплачену заробітну плату та компенсацію за всі не використані дня щорічної відпустки, що належали при звільненні ОСОБА_1 .

Позов заявленоз підставст.ст.38,47,116,117,233 КЗпП України.

Відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Підстави,визначені статтями185-186ЦПК України,для залишенняпозовної заявибез руху,повернення позовноїзаяви чивідмови увідкритті провадженняу справі відсутні.Тому позовнузаяву слідприйняти дорозгляду тавідкрити провадженняу справі

Відповідно до ч.2 ст.19 ЦПК України цивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження. Ці правила повинні бути визначені в ухвалі суду про відкриття провадження/п.4 ч.2 ст.187 ЦПК України/.

Відповідно ч.1 ст. 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи, зокрема справи що виникають з трудових відносин.

Відповідно до ст.279 ЦПК України - розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження здійснюється судом за правилами, встановленими цим Кодексом для розгляду справи в порядку загального позовного провадження, з особливостями, визначеними у цій главі.

Суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше.

Відповідно ч.5 ст.279 ЦПК України - за клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

При розгляді справи у порядку спрощеного провадження суд досліджує докази і письмові пояснення, викладені у заявах по суті справи, а у випадку розгляду - справи з повідомленням (викликом) учасників справи, заслуховує їх усні пояснення та показання свідків. З огляду на те, що необхідно заслухати пояснення сторін по суті справи, так і пояснення з приводу витребування доказів та встановити обставини, суд за власноюініціативою вважаєподальший розглядцієї справипроводити впорядку спрощеногопозовного провадження,однак всудовому засіданніз повідомленням(викликом)сторін.Клопотання про витребування доказів задовольнити.

Керуючись ст. ст. 19, 28, 84, 187, 274-279 ЦПК України, суддя -

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю «Укргазифікація-Південь» ( 65104, м.Одеса, вул..Ільфа та Петрова, буд.20А) про стягнення заробітної плати та компенсації за невикористану відпустку.

Клопотання ОСОБА_1 про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю «Укргазифікація-Південь» належним чином завірену копію наказу ( розпорядження) про звільнення ОСОБА_1 , відомості про нараховану, але не виплачену заробітну плату та компенсацію за всі не використані дні щорічної відпустки, що належали при звільненні ОСОБА_1 .

Копію ухвали направити Товариству з обмеженою відповідальністю «Укргазифікація-Південь» ( 65104, м.Одеса, вул..Ільфа та Петрова, буд.20А) до виконання.

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження, передбаченого ст.ст.274-279 ЦПК України, у судовому засіданні з повідомленням /викликом/ сторін.

Призначити судове засідання на 22 червня 2023 року на 12:00 год.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву п`ятнадцять днів з дня вручення даної ухвали. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи п`ять днів з дня отримання відзиву

Відповідно до ч. 1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити відповідачу строк для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи п`ять днів з дня отримання відповіді на відзив.

Учасники справи можуть отримати інформацію щододаної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України: http://court.gov.ua/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Гниличенко М. В.

Дата ухвалення рішення25.05.2023
Оприлюднено29.05.2023
Номер документу111089197
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заробітної плати та компенсації за невикористану відпустку

Судовий реєстр по справі —947/16242/23

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Гниличенко М. В.

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Гниличенко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні