Ухвала
від 25.05.2023 по справі 347/777/23
КОСІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 347/777/23

Провадження № 2/347/279/23

У Х В А Л А

про проведення судового засідання в режимі відеоконференції

25 травня 2023 року м.Косів

Суддя Косівського районного суду Івано-Франківської області Кіцула Ю. С., розглянувши клопотання представника відповідача ПАТ "Прикарпаттяобленерго" - адвоката Оліградського Мирослава Васильовича про участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції,-

в с т а н о в и л а :

В провадженні Косівського районного суду Івано-Франківської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 , що діє в інтересах ОСОБА_2 до АТ «Прикарпаттяобленерго» про захист прав споживачів, визнання неправомірним нарахування плати за електроенергію та зобов`язання здійснити перерахунок, відшкодування моральної шкоди.

Судове засідання призначено на 28.06.2023 р. об 11:00 год.

23.05.2023 року до суду надійшло клопотання представника відповідача Оліградського М.В. про участь в судових засіданнях поза межами приміщення суду з використанням власних засобів технічного зв`язку.

Суд, перевіривши матеріали клопотання, прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ч. ч. 2-4 ст. 212 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Отже, цивільним процесуальним законодавством регламентовано право учасника цивільного процесу на участь у судових засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису.

Суд, враховуючи наявність технічної можливості провести судові засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, електронного цифрового підпису, беручи до уваги значну віддаленість між адресою робочого місця представника відповідача (Оліградського М.В.) та Косівським районним судом Івано-Франківської області, дію карантинних обмежень та військового стану в Україні, вважає за необхідне заяву задовольнити.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 212, 259-261 ЦПК України, суддя,-

п о с т а н о в и л а :

Клопотання представника відповідача Оліградського Мирослава Васильовича - задовольнити.

Забезпечити адвокату Оліградському Мирославу Васильовичу, що діє в інтересах відповідача ПАТ "Прикарпаттяобленерго", можливість взяти участь в судових засіданнях у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , що діє в інтересах ОСОБА_2 до Акціонерного товариства «Прикарпаттяобленерго» про захист прав споживачів, визнання неправомірним нарахування плати за електроенергію та зобов`язання здійснити перерахунок, відшкодування моральної шкоди, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Відеоконференції будуть проведені поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою «Підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС» з представником відповідача - Оліградським М.В., який зареєстрований у Підсистемі за реквізитами: електронна адреса: ІНФОРМАЦІЯ_1

Попередити, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали негайно надіслати заявнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Ю. С. Кіцула

Дата ухвалення рішення25.05.2023
Оприлюднено29.05.2023

Судовий реєстр по справі —347/777/23

Постанова від 09.04.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Фединяк В. Д.

Постанова від 09.04.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Фединяк В. Д.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Фединяк В. Д.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Фединяк В. Д.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Фединяк В. Д.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Фединяк В. Д.

Рішення від 10.01.2024

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КІЦУЛА Ю. С.

Рішення від 10.01.2024

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КІЦУЛА Ю. С.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КІЦУЛА Ю. С.

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КІЦУЛА Ю. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні