Ухвала
від 23.05.2023 по справі 461/2418/23
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 461/2418/23 Головуючий у 1 інстанції: ОСОБА_1

Провадження № 11-сс/811/578/23 Доповідач: ОСОБА_2

У Х В А Л А

провідмову увідкритті апеляційногопровадження

23 травня 2023 року суддя Львівського апеляційного суду ОСОБА_2 у місті Львові перевіривши апеляційну скаргу представника СКП «Об`єднане» ОСОБА_3 на ухвалу слідчого судді Галицького районного суду м. Львова від 09 травня 2023 року про надання тимчасового доступу до речей та документів,-

встановила:

цією ухвалою задоволено клопотання слідчого Слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області майора поліції ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до речей і документів у кримінальному провадженні№ 42022140000000377 від 23.12.2022 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.236 КК України.

Надано дозвілслідчому СУ ГУНП у Львівській області майору поліції ОСОБА_4 та іншим слідчим, що входять до складу групи слідчих у кримінальному провадженні№ 42022140000000377 від 23.12.2022 року та прокурорам з числа групи прокурорів у кримінальному провадженні № 42022140000000377 від 23.12.2022 рокуна тимчасовий доступдо речей і документів, щодо вивезення, розміщення, експлуатації, захоронення твердих побутових відходів (ТПВ) на полігоні (сміттєзвалищі), що знаходиться на земельній ділянці з кадастровим номером 4610900000:18:138:0002, площею 10 га, за географічними координатами АДРЕСА_1 , з можливістю вилученням оригіналів документів, що перебувають у володінні Самбірське комунальне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , а саме: паспорту місця видалення відходів (МВВ); угод/договорів в т.ч. з додатками/додаткових угод/договорів про надання послуг із захоронення твердих побутових відходів чинних на 2023 рік; дозвільних документів на захоронення ТПВ на полігоні, товарно-транспортних накладних, реєстрів товарно-транспортних накладних, рахунків на оплату, актів виконаних робіт по захороненню ТПВ, угод/договорів про здійснення обслуговування полігону ТПВ, дорожніх листів, банківських виписок про оплату за захоронення ТПВ, журналів в`їзду/виїзду транспортних засобів на територію полігону ТПВ, чеки-корінці щодо прийняття ТПВ, акти, накази, положення, рішення та інші документи щодо відведення земельної ділянки для обслуговування полігону захоронення ТПВ, накази про призначення відповідальних осіб, документи про перебування на балансі СКП спецтехніки, яка здійснює обслуговування полігону захоронення ТПВ;

У інші документи, що мають відношення до вивезення, розміщення, експлуатації, захоронення твердих побутових відходів (ТПВ) на полігоні ТВП (сміттєзвалищі), що у АДРЕСА_3 .

А також копії наступних документів: державного акту на право постійного користування земельною ділянкою; плану меж земельної ділянки; протоколів дослідження повітря населених місць; протоколів відбору та дослідження проб грунту; статуту Самбірське комунальне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; наказів про призначення/звільнення керівників/директорів за період з 01.01.2018 по час постановлення ухвали, їх посадові інструкції; наказу про призначення головного бухгалтера та посадової інструкції; протоколів зборів учасників Підприємства, відповідно до яких прийнято рішення про затвердження статуту та призначення/звільнення керівників/директорів за період з 01.01.2018 по час постановлення ухвали.

На вказану ухвалу Самбірське комунальне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_1 » подало апеляційну скаргу.

Вивчивши матеріали апеляційної скарги, вважаю, що у відкритті апеляційного провадження слід відмовити, виходячи з наступного.

Згідно до ч. 3 ст.392 КПК України в апеляційному порядку можуть бути оскаржені ухвали слідчого судді у випадках, передбачених кримінальним процесуальним кодексом України.

У відповідності до ст. 309 КПК України, під час досудового розслідування можуть бути оскаржені в апеляційному порядку ухвали слідчого судді про: відмову у наданні дозволу на затримання; застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або відмову в його застосуванні; продовження строку тримання під вартою або відмову в його продовженні; застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту або відмову в його застосуванні; продовження строку домашнього арешту або відмову в його продовженні; застосування запобіжного заходу у вигляді застави або про відмову в застосуванні такого заходу; поміщення особи в приймальник-розподільник для дітей або відмову в такому поміщенні; продовження строку тримання особи в приймальнику-розподільнику для дітей або відмову в його продовженні; направлення особи до медичного закладу для проведення психіатричної експертизи або відмову у такому направленні; арешт майна або відмову у ньому; тимчасовий доступ до речей і документів, яким дозволено вилучення речей і документів, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших, за відсутності яких фізична особа - підприємець чи юридична особа позбавляються можливості здійснювати свою діяльність; відсторонення від посади або відмову у ньому; продовження відсторонення від посади; відмову у здійсненні спеціального досудового розслідування; закриття кримінального провадження на підставі частини дев`ятої статті 284 цього Кодексу.

Під час досудового розслідування також можуть бути оскаржені в апеляційному порядку ухвали слідчого судді про відмову у задоволенні скарги на постанову про закриття кримінального провадження або на рішення слідчого, прокурора про відмову в задоволенні клопотання про закриття кримінального провадження на підставі пункту 9-1 частини першої статті 284 цього Кодексу, про скасування повідомлення про підозру чи відмову у задоволенні скарги на повідомлення про підозру, повернення скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого, прокурора або відмову у відкритті провадження по ній.

Скарги на інші ухвали слідчого судді оскарженню не підлягають і заперечення проти них можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Відтак, кримінальним процесуальним законом не передбачено в даному випадку право на оскарження ухвали слідчого судді про надання тимчасового доступу до речей та документів.

Відповідно до положень ч. 4 ст.399 КПК України, суддя-доповідач відмовляє у відкритті провадження, якщо апеляційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню.

Керуючись ч.4 ст. 399 КПК України,

постановила:

відмовити у відкритті провадження за апеляційною скаргою представника СКП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_3 на ухвалу слідчого судді Галицького районного суду м. Львова від 09 травня 2023 року про надання тимчасового доступу до речей та документів.

Копію ухвали разом з апеляційною скаргою і усіма доданими до неї матеріаламинадіслатиособі, якаподала апеляційну скаргу.

Ухвала може бути оскаржена у касаційному порядку протягом трьох місяців з дня отримання копії ухвали.

Суддя ОСОБА_2

СудЛьвівський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення23.05.2023
Оприлюднено29.05.2023
Номер документу111102732
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —461/2418/23

Ухвала від 23.05.2023

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Гончарук Л. Я.

Ухвала від 09.05.2023

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 03.05.2023

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Партика І. В.

Ухвала від 19.04.2023

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 04.04.2023

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 04.04.2023

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні