Ухвала
від 25.05.2023 по справі 320/6545/22
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

25 травня 2023 року Київ № 320/6545/22

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого суддя Басая О.В., розглянувши заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області про заміну сторони виконавчого провадження, яка подана в адміністративній справі за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області до Акціонерного товариства "Стрийський завод ковальсько-пресового обладнання" про стягнення капіталізованих платежів

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області з заявою про заміну сторони виконавчого провадження, яка подана в адміністративній справі за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області до Акціонерного товариства "Стрийський завод ковальсько-пресового обладнання" про стягнення капіталізованих платежів.

09.05.2023 до суду надійшла заява представника Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області про повернення заяви про заміну строни виконавчого провадження без розгляду.

При вирішенні питання про залишення заяви без розгляду, суд враховує, що відповідно до частини третьої статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Положеннями пункту 3 частини третьої статті 44 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що учасники справи мають право подавати заяви та клопотання.

Відповідно до пункту 5 частини першої статті 240 Кодексу адміністративного судочинства України суд своєю ухвалою залишає заяву без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Оскільки право позивача на подання заяви про залишення заяви без розгляду з огляду на принцип диспозитивності, закріплений у частині третій статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України, є безумовним правом особи, яка звернулася до суду, і підстави для відмови у задоволенні поданої заяви законодавством не передбачені, заява підлягає задоволенню, а заява Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області про заміну сторони виконавчого провадження, яка подана в адміністративній справі № 320/6545/22 - поверненю без розгляду.

Керуючись статтями 167, 243, 248, 256, 294, 295 Кодексу адміністративного судочинства України,

у х в а л и в:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області про заміну сторони виконавчого провадження, яка подана в адміністративній справі за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області до Акціонерного товариства "Стрийський завод ковальсько-пресового обладнання" про стягнення капіталізованих платежівза вихідним номером 1000-0903-8/43123 від 22.03.2023 - повернути Головному управлінню Пенсійного фонду України у Київській області без розгляду.

Копію ухвали разом з заявою невідкладно надіслати особі, яка подала заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання.

СуддяБасай О.В.

Дата ухвалення рішення25.05.2023
Оприлюднено29.05.2023
Номер документу111103820
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення капіталізованих платежів

Судовий реєстр по справі —320/6545/22

Ухвала від 25.05.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Рішення від 12.12.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 01.08.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні