Ухвала
від 23.05.2023 по справі 692/967/21
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №692/967/21

Провадження № 1-в/552/232/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.05.2023 року суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , за участю прокурора ОСОБА_2 , лікаря ОСОБА_3 ,адвоката ОСОБА_4 ,хворого ОСОБА_5 , секретаря ОСОБА_6 розглянувши увідкритому судовому засіданні в режимі відеоконференції в м. Полтаві

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Полтаві в режимі відеоконференції матеріали заяви лікаря-психіатра КП «Обласний заклад з надання психіатричної допомоги ПОР» ОСОБА_3 про продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді лікування в закладі з надання психіатричної допомоги зі звичайним наглядом відносно

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Драбове-Барятинське, Золотінського району, Черкаської області , громадянина України, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , неодружений,

В С Т А Н О В И В :

На примусовому лікуванні в КП «Обласний заклад з надання психіатричної допомоги ПОР» у відділенні зі звичайним наглядом з 20.01.2022 знаходиться ОСОБА_5 .

Примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги зі звичайним наглядом призначенні ухвалою Драбівського районногго суду Черкаської області від 15.04.2022 року.

ОСОБА_5 страждає на шизофренію, параноїдну форму, параноїдний синдром з помірно вираженим дефектом по змішаному типу .

Відповідно довисновку комісіїлікарів-психіатрів№ 81від 08.05.2023 року ОСОБА_5

потребує продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді лікування в закладі з надання психіатричної допомоги зі звичайним наглядом.

Враховуючи нестабільність психічного стану, періодичну неупорядковану поведінку, значні порушення у сферах мислення та емоцій, легковажність суджень, нестійкий настрій та відсутність достатньої критики до свого стану та скоєнного протиправного діяння, комісія психіатричного огляду приходить до висновку, що за своїм психічним станом на теперішній час ОСОБА_5 потребує продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді лікування у закладі з надання психіатричної допомоги зі звичайним наглядом.

Згідно ч.1 ст. 514 КПК України продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється на підставі ухвали суду, в межах територіальної юрисдикції якого застосовується цей захід чи відбувається лікування.

Згідно до вимог ч.ч. 1, 2ст. 95 КК Українипродовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника психіатричного закладу (лікаря-психіатра), який надає особі таку психіатричну допомогу, до якої додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів. Особи, до яких застосовані примусові заходи медичного характеру, підлягають огляду комісією лікарів-психіатрів не рідше одного разу на 6 місяців для вирішення питання про наявність підстав для звернення до суду із заявою про припинення або про зміну застосування такого заходу. У разі відсутності підстав для припинення або зміни застосування примусового заходу медичного характеру представник психіатричного закладу (лікар-психіатр), який надає особі таку психіатричну допомогу, направляє до суду заяву, до якої додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який містить обґрунтування про необхідність продовження застосування примусового заходу медичного характеру. У разі необхідності продовження застосування примусового заходу медичного характеру понад 6 місяців представник психіатричного закладу (лікар-психіатр), який надає особі таку психіатричну допомогу, повинен направити до суду за місцем знаходження психіатричного закладу заяву про продовження застосування примусового заходу. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який містить обґрунтування про необхідність продовження надання особі такої психіатричної допомоги. В подальшому продовження застосовування примусового заходу медичного характеру проводиться кожного разу на строк, який не може перевищувати 6 місяців.

Суд, вивчивши матеріали справи, заслухавши представника КП «Обласний заклад з надання психіатричної допомоги ПОР» , думку прокурора, захисника, хворого, приходить до висновку, що заява підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст. 95 КК України, ст. 19 Закону України «Про психіатричну допомогу», ст. 514 КПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Продовжити відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді лікування в закладі з надання психіатричної допомоги зі звичайним наглядом.

Ухвала може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду протягом 7 днів з дня її проголошення.

Головуючий ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.05.2023
Оприлюднено29.05.2023
Номер документу111115624
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях

Судовий реєстр по справі —692/967/21

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 01.04.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 26.10.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 18.10.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 23.05.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Логвінова О. В.

Ухвала від 18.05.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Логвінова О. В.

Ухвала від 15.12.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

Ухвала від 05.12.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

Ухвала від 15.04.2022

Кримінальне

Драбівський районний суд Черкаської області

ЛЕВЧЕНКО Л. О.

Ухвала від 24.03.2022

Кримінальне

Драбівський районний суд Черкаської області

ЛЕВЧЕНКО Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні