Ухвала
від 26.05.2023 по справі 915/663/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

26 травня 2023 року Справа № 915/663/23

Господарський суд Миколаївської області у складі судді Алексєєва А.П., розглянувши матеріали справи за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Факторингова компанія "Фінвест груп", код 42323667 (49057, м. Дніпро, пр. Богдана Хмельницького, 208Б, офіс 9,) який пред`явлений до відповідача ОСОБА_1 , ( АДРЕСА_1 ) про звернення стягнення на предмет іпотеки за іпотечним договором,

ВСТАНОВИВ

01.05.2023 року позивач звернувся до суду з позовною заявою до відповідача, в якій просить суд звернути стягнення на предмет іпотеки за іпотечним договором від 25 жовтня 2012 року, який посвідчено приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Чередниченко Г.А., зареєстрованого в реєстрі за № 833, а саме на нерухоме майно ізольовану однокімнатну квартиру під АДРЕСА_2 , загальною площею 39,60 кв. м., житловою площею 17,20 кв. м., яка належить ОСОБА_1 на праві приватної власності, в рахунок погашення заборгованості приватного підприємства «Сюіта 2006» (код ЄДРПОУ 33915151, вул. Армійська, буд. 18, офіс 417, м. Одеса, 65068) перед товариством з обмеженою відповідальністю «Факторингова компанія «Фінвест Груп» (49057, м. Дніпро, вул. Богдана Хмельницього, 208Б, офіс 9, ЄДРПОУ 42323667) за кредитним договором № 75/10 від 21.12.2010, що складається з: суми простроченої заборгованості по кредиту у розмірі 4905900,00 грн., суми заборгованості по відсоткам у розмірі 191331,81 грн., всього заборгованості - 5097231,81 грн., у спосіб реалізації предмета іпотеки шляхом проведення електронного аукціону у межах процедури виконавчого провадження, передбаченої Законом України «Про виконавче провадження» за ціною на рівні, не нижчому за звичайні ціни на такий вид майна на підставі оцінки, проведеної суб`єктом оціночної діяльності або незалежним експертом на стадії оцінки майна під час проведення виконавчих дій.

Ухвалою від 08.05.2023 року позовну заяву залишено без руху та надано позивачу строк для усунення недоліків.

11.05.2023 року від представника позивача до суду надійшла заява про усунення недоліків.

Дослідивши матеріали позовної заяви з доданими до неї документами, з урахуванням усунутих недоліків, суд дійшов висновку, що позовна заява відповідає вимогам ст. ст. 162, 164, 172 ГПК України, підстави для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні, отже, суд відкриває провадження у даній справі.

З огляду на вимоги ст. ст. 12, 247 Господарського процесуального кодексу України, ціну та предмет позову зазначена справа має розглядатися за правилами загального позовного провадження.

Загальне позовне провадження, крім судового засідання, у якому здійснюється розгляд справи по суті, передбачає підготовче провадження, яке унормоване ст. ст. 177-185 Господарського процесуального кодексу України.

Завданнями підготовчого провадження є:

- остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу;

- з`ясування заперечень проти позовних вимог;

- визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів;

- вирішення відводів;

- визначення порядку розгляду справи;

- вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Дії, які здійснюються судом у підготовчому засіданні, визначені ст. 182 Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до ч. 1 ст. 120 Господарського процесуального кодексу України суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов`язковою.

Відповідно до ч. 2 ст. 120 Господарського процесуального кодексу України суд повідомляє учасників справи про дату, час і місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії, якщо їх явка є не обов`язковою.

Заяви з процесуальних питань подаються учасниками справи згідно положень ст. ст. 169, 170 Господарського процесуального кодексу України.

З огляду на положення ст. 207 Господарського процесуального кодексу України заяви та клопотання мають заявлятися учасниками справи протягом підготовчого провадження.

Суд залишає без розгляду заяви та клопотання, які без поважних причин не були заявлені в підготовчому провадженні або в інший строк, визначений судом.

Керуючись ст. ст. 176, 120, 121, 235, 242 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

3. Повідомити позивача та відповідача про призначення підготовчого засідання 27 червня 2023 року о 13:00 годині у приміщенні господарського суду Миколаївської області, яке розташоване за адресою: 54005, м. Миколаїв, Миколаївська область, вул. Фалєєвська, 14.

4. Встановити відповідачу строк у 20 днів із дати отримання цієї ухвали для подання відзиву на позовну заяву.

5. Копію цієї ухвали направити сторонам справи в електронній формі у порядку, встановленому законом, або рекомендованим листом з повідомленням про вручення із поміткою Судова повістка, якщо офіційна електронна адреса у сторони відсутня.

Зазначена ухвала набирає законної сили із дати її підписання та оскарженню не підлягає. (Відповідно до ч. 3 ст. 255 Господарського процесуального кодексу України заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду).

Суддя А.П. Алексєєв

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, на веб-сторінці Господарського суду Миколаївської області на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://mk.arbitr.gov.ua/sud5016/

Роз`яснення.

З огляду на те, що позивач та відповідач повідомлені про дату, час і місце підготовчого засідання, то їх явка згідно ч. 2 ст. 120 Господарського процесуального кодексу України є не обов`язковою.

Наслідки неявки в судове засідання учасника справи встановлені ст. 202 Господарського процесуального кодексу України.

При цьому, суд нагадує, що відповідно до положень ч. 4 ст. 13 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних з вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій.

Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених законом (ч. 3 ст. 13 Господарського процесуального кодексу України).

Доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи (ч. 1 ст. 73 Господарського процесуального кодексу України).

Ці дані встановлюються такими засобами (ч. 2 ст. 73 Господарського процесуального кодексу України):

1) письмовими, речовими і електронними доказами;

2) висновками експертів;

3) показаннями свідків.

Належними є докази, на підставі яких можна встановити обставини, які входять в предмет доказування. Суд не бере до розгляду докази, які не стосуються предмета доказування (ч. 1 ст. 76 Господарського процесуального кодексу України).

Предметом доказування є обставини, які підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення (ч. 2 ст. 76 Господарського процесуального кодексу України).

Відзив на позовну заяву має відповідати вимогам встановленим ст. 165 Господарського процесуального кодексу України.

Відзив, зокрема повинен містити (п.п. 4, 5 ч. 3 ст. 165 Господарського процесуального кодексу України):

- обставини, які визнаються відповідачем, а також правову оцінку обставин, наданих позивачем, з якою відповідач погоджується;

- заперечення (за наявності) щодо наведених позивачем обставин та правових підстав позову, з якими відповідач не погоджується, із посиланням на відповідні докази та норми права.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду (ч. 5 ст. 165 Господарського процесуального кодексу України).

До відзиву додаються (ч. 6 ст. 165 Господарського процесуального кодексу України):

- докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем;

- документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Порядок подання відзиву визначений ст. 178 Господарського процесуального кодексу України.

Відповідач повинен подати суду докази разом з поданням відзиву (ч. 3 ст. 80 Господарського процесуального кодексу України), а якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд (ч. 4 ст. 80 Господарського процесуального кодексу України).

Порядок витребування доказів визначений ст. 81 Господарського процесуального кодексу України.

Встановлений судом строк для подання відзиву на позов може бути продовжений судом за заявою відповідача, поданою до закінчення цього строку із обґрунтуванням необхідності продовження (ч. 2 ст. 119 Господарського процесуального кодексу України).

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи ч. 2 ст. 178 Господарського процесуального кодексу України.

Права та обов`язки учасників справи визначені ст. 42 Господарського процесуального кодексу України.

Крім прав та обов`язків визначених ст. 42 Господарського процесуального кодексу України позивач та відповідач мають права та обов`язки визначені ст. 46 Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до ч. 7 ст. 120 Господарського процесуального кодексу України учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про зміну свого місцезнаходження (місця проживання для фізичних осіб) під час розгляду справи.

Дата ухвалення рішення26.05.2023
Оприлюднено29.05.2023
Номер документу111121405
СудочинствоГосподарське
Сутьзвернення стягнення на предмет іпотеки за іпотечним договором

Судовий реєстр по справі —915/663/23

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Савицький Я.Ф.

Ухвала від 26.03.2024

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Савицький Я.Ф.

Ухвала від 18.03.2024

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Савицький Я.Ф.

Ухвала від 06.03.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Алексєєв А.П.

Рішення від 28.11.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Алексєєв А.П.

Ухвала від 04.10.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Алексєєв А.П.

Ухвала від 25.09.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Алексєєв А.П.

Ухвала від 18.09.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Алексєєв А.П.

Ухвала від 29.08.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Алексєєв А.П.

Ухвала від 27.06.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Алексєєв А.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні