Ухвала
від 02.09.2010 по справі 16/73-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,  

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"02" вересня 2010 р.                                                            Справа № 16/73-10

вх. № 4125/6-16

Суддя господарського суду Здоровко Л.М.

при секретарі судового засідання Волощук К.В.

за участю представників сторін:

позивача -  не з’явився;

відповідача - не з’явився;

3-ї особи - ОСОБА_1, договір №02/06-2010 від 02.06.2010 р.;   

 

розглянувши справу за позовом Фізичної особи - підприємця ОСОБА_2, м. Харків  

до  Відділу освіти Вовчанської районної державної адміністрації, м. Вовчанськ 3-ї особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на  стороні відповідача - фізична особа-підприємець ОСОБА_3    

про визнання недійсним рішення

ВСТАНОВИВ:

Позивач  звернувся до господарського суду з позовною заявою, в якій просить    визнати не дійсним рішення тендерного комітету Відділу  освіти Вовчанської районної  державної адміністрації від 07.04.2010 р. про акцепт тендерної пропозиції ФОП ОСОБА_3, оскільки вважає, що ціна позивача була найнижчою, обов’язок тендерного комітету при проведенні відкритих торгів є визначення найбільш економічно вигідної тендерної пропозиції (визначення найменшої ціни).

Позивач   у судове засідання  не з'явився, без поважних причин всі витребувані судом документи не надав, про дату, час та місце судового засідання повідомлений належним чином.

Представник відповідача у судове засідання  не з'явився,  витребувані судом документи не надав, про дату, час та місце судового засідання повідомлений належним чином.

Представник  3- ї особи  у судовому засіданні позовні вимоги не визнає, відзив на позовну заяву та витребувані судом  документи не надав.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 81 ГПК України господарський суд залишає позов без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані господарським судом матеріали, необхідні для вирішення спору, або представник позивача не з'явився на виклик у засідання господарського суду і його нез'явлення перешкоджає вирішенню спору.

Так, за змістом названої норми, підставою для залишення позову без розгляду є сукупність наступних обставин:

- документи вважаються витребуваними, тільки якщо про це зазначено у відповідному процесуальному документі;

- витребувані документи чи явка представника позивача дійсно необхідні для вирішення спору;

- позивач не подав витребувані документи чи не направив свого представника в засідання господарського суду без поважних причин.

Ухвалою  від 05.07.2010 р.  господарський суд Харківської області зобов'язав позивача надати суду оспорюване рішення тендерного комітету Відділу  освіти Вовчанської районної  державної адміністрації від 07.04.2010 р. про акцепт тендерної пропозиції ФОП ОСОБА_3; витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців щодо  місцезнаходження позивача,  відповідача  та 3-ї особи станом на  липень  2010 р. та переліком видів діяльності, які  здійснює позивач та 3-я особа; направити копію позовної заяви 3-й особі, докази направлення надати суду.

Позивач  без поважних причин не надав суду  витребуване ухвалою  від 05.07.2010 р.  господарського суду Харківської області  необхідне для вирішення спору   рішення тендерного комітету Відділу  освіти Вовчанської районної  державної адміністрації від 07.04.2010 р. про акцепт тендерної пропозиції ФОП ОСОБА_3, без якого суд не має можливості дати правову оцінку  спірним правовідносинам  і вирішити даний спір по суті заявлених вимог.

Згідно ч. 1 ст. 33 Господарського процесуального кодексу України  кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Оскільки  позивач ухиляється від виконання вимог суду та без поважних причин не подав  витребувані господарським судом документи, необхідні для вирішення спору - оспорюване рішення  тендерного комітету Відділу  освіти Вовчанської районної  державної адміністрації від 07.04.2010 р. про акцепт тендерної пропозиції ФОП ОСОБА_3, доказів поважності причин не надання витребуваних судом документів не надав, за відсутності вищевказаних документів, суд не в змозі вирішити спір по суті за наявними в справі матеріалами у зв’язку з чим, суд залишає позов без розгляду.

Відповідно до ст. 49 ГПК України державне мито та витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу належить покласти на позивача.

На підставі викладеного та керуючись статтею 49, пунктом 5 статті 81, статтею 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Залишити позов без розгляду.

Після усунення обставин, що зумовили залишення позову без розгляду, позивач має право знову звернутися з ним до господарського суду в загальному порядку.

Суддя                                                                                           Здоровко Л.М.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення02.09.2010
Оприлюднено13.09.2010
Номер документу11112387
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —16/73-10

Ухвала від 17.06.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Здоровко Л.М.

Ухвала від 05.07.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Здоровко Л.М.

Ухвала від 11.05.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Здоровко Л.М.

Ухвала від 02.09.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Здоровко Л.М.

Ухвала від 23.06.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Моїсеєнко Віктор Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні