Ухвала
від 26.05.2023 по справі 455/873/23
СТАРОСАМБІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 455/873/23

Провадження № 2/455/333/2023

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

26 травня 2023 року м.Старий Самбір

Суддя Старосамбірського районного суду Львівської області Клімченко М.І., розглянувши матеріали позовної заяви

керівника Самбірської окружної прокуратури Львівської області, місцезнаходження: м. Самбір, вул. І.Филипчака, 4а, Львівської області, поштовий індекс 81400, код ЄДРПОУ 02910031,

в інтересах держави в особі Добромильської міської ради Самбірського району Львівської області, місцезнаходження: м. Добромиль, пл. Ринок, 1, Самбірського району Львівської області, поштовий індекс 82042, код ЄДРПОУ 04056003,

до ОСОБА_1 , жителя АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Комунальне некомерційне підприємство Добромильської міської ради «Добромильська районна лікарня», місцезнаходження: м. Добромиль, вул. Міцкевича, 17, Львівської області, поштовий індекс 82042, код ЄДРПОУ 20765006,

про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням (злочином) витрат лікувального закладу на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення,

ВСТАНОВИВ:

04.05.2023 керівник Самбірської окружної прокуратури Львівської області, в інтересах держави в особі Добромильської міської ради Самбірського району Львівської області, звернувся до Старосамбірського районного суду Львівської області, із зазначеною позовною заявою до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: КНП Добромильської міської ради «Добромильська районна лікарня», про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням (злочином) витрат лікувального закладу на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 04.05.2022 року справа передана для розгляду судді Клімченку М.І.

Позовна заява підлягає розгляду в суді в порядку цивільного судочинства.

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі суд встановив, що позов поданий і оформлений у порядку, встановленому статтями 175, 177ЦПК України, справа підсудна Старосамбірському районному суду Львівської області.

Підстав, визначених статтями 185, 186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позову чи відмови у відкритті провадження по справі, немає.

Відповідно до частини 2статті 19 ЦПК Україницивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження. Ці правила визначаються ухвалою суду про відкриття провадження (пункт 4 частини 2статті 187 ЦПК України).

Враховуючи положення статей19,274 ЦПК України, суд вважає, що справа повинна бути розглянута за правилами загального позовного провадження.

На підставі наведеного та керуючись статтями19,175,177,187,274,277 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву та відкрити провадження у справі за позовною заявою керівника Самбірської окружної прокуратури Львівської області, в інтересах держави в особі Добромильської міської ради Самбірського району Львівської області, до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Комунальне некомерційне підприємство Добромильської міської ради «Добромильська районна лікарня», про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням (злочином) витрат лікувального закладу на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення.

Розгляд справи здійснити за правилами загального позовного провадження.

Почати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали.

Призначити підготовчесудове засідання на 20 червня 2023 року о 10:30 год. в приміщенні Старосамбірського районного суду Львівської області за адресою: місто Старий Самбір, вулиця Шевченка-бічна, №1, Львівської області.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати сторонам.

Роз`яснити положення статті 278 ЦПК України, що відповідачем до суду подається відзив протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення протягом п`яти днів із дня його отримання. Треті особи мають право подати пояснення щодо позову протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, а щодо відзиву - протягом десяти днів із дня його отримання.

Роз`яснити положення частини 4 та частини 8 статті 178 ЦПК України, що копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - https://court.gov.ua/sud1322/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М.І. Клімченко

Дата ухвалення рішення26.05.2023
Оприлюднено30.05.2023

Судовий реєстр по справі —455/873/23

Рішення від 21.11.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Клімченко М. І.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Клімченко М. І.

Ухвала від 26.05.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Клімченко М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні