Ухвала
від 29.05.2023 по справі 646/2289/23
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 646/2289/23

Провадження № 2/646/1289/2023

УХВАЛА

про відкриття провадження

29.05.2023 м.Харків

Суддя Червонозаводського районного суду м. Харкова Барабанова В.В., розглянувши позовну заяву представника позивача Акціонерного товариства «Акціонерний комерційний банк» «КОНКОРД», (місцезнаходження за адресою: 49000, м. Дніпро, пл. Троїцька, 2), адвоката Павленка Сергія Валерійовича (адреса для листування: 02094, м. Київ, а/с 57, пр-т. Л. Каденюка (Ю. Гагаріна), 23) до ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ) про стягнення заборгованості, -

встановив:

29.05.2023до Червонозаводськогорайонного судум.Харкова надійшлапозовна заява представника Акціонерного товариства «Акціонерний комерційний банк» «КОНКОРД» адвоката Павленка Сергія Валерійовича до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

Позовна заява відповідає вимогам, які встановленістаттями 175-177 ЦПК Українита підсудна Червонозаводському районному суду м. Харкова. Підстави, визначеністаттями 185-186 ЦПК Українидля залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Відповідно до ч.4, п.2 ч.6ст.19 ЦПК Україниспрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Для цілей цьогоКодексумалозначними справами є справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Враховуючи вищевикладене, умови розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження згідно із ч.3ст.274 ЦПК Україниз урахуванням обмежень встановлених ч.4ст.274 ЦПК України, ознайомившись з матеріалами справи, проаналізувавши предмет та підстави позову, суд вважає, що дана справа відноситься до малозначних справ, а тому її розгляд можливий в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно дост.84 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Частина 1ст.81 ЦПК Українипередбачає, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

З метою захисту прав заявника та ефективного виконання ухвали суду про забезпечення позову, суддя вважає необхідним попередньо витребувати докази, які знаходяться у Першої Харківської міської державної нотаріальної контори.

Керуючись ст.ст.175,177-178,187,190-191 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом представника Акціонерного товариства «Акціонерний комерційний банк» «КОНКОРД» адвоката Павленка Сергія Валерійовича до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

Призначити цивільну справу до розгляду в загальному позовному провадженні в підготовче судове засідання на11.00 год. 29 червня 2023, яке відбудеться в приміщення Червонозаводського районного суду м. Харкова (м. Харків, м-н. Героїв Небесної Сотні, 36, 3-й під`їзд).

У підготовче судове засідання викликати учасників справи та направити їм копії даної ухвали разом з позовними матеріалами.

Строк надання доказів визначити протягом п`яти днів з дня отримання даної ухвали.

Роз`яснити, що докази, які вимагає суд, направляються до суду безпосередньо з відміткою про номер справи, по якій вимагається доказ. Особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали. За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати суду докази.

Направити відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати подати у термін не пізніше 15 днів з дня вручення цієї ухвали відзив на позовну заяву, який повинен містити заперечення проти позову і докази на підтвердження викладених обставин та відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, направивши його копії одночасно учасникам справи та надавши суду про це відповідне підтвердження.

При цьому відповідачу суддею роз`яснюється, що відповідно до ч.2 ст.191ЦПК України у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Копія відзиву, відповіді на відзив та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. Зазначені заяви по суті справи повинні відповідати вимогам ст. 183 ЦПК України.

Інформацію щодо справи, що розглядається учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http:// cz.hr.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: В.В. Барабанова

Дата ухвалення рішення29.05.2023
Оприлюднено31.05.2023
Номер документу111171852
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —646/2289/23

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Барабанова В. В.

Ухвала від 22.09.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Барабанова В. В.

Ухвала від 29.05.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Барабанова В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні