Ухвала
від 30.05.2023 по справі 183/4813/23
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 183/4813/23

№ 2-о/183/180/23

30 травня 2023 року м.Новомосковськ

Суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Оладенко О.С., ознайомившись із заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Виконавчий комітет Перещепинської міської ради Новомосковського району як орган опіки та піклування, про обмеження цивільної дієздатності, встановлення опіки, призначення піклувальником, -

В С Т А Н О В И В:

19.04.2023 до Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області надійшла вищевказана заява.

Ухвалою судді від 24 квітня 2023 року заява залишена без руху для усунення недоліків шляхом подання заяви у новій редакції, яка містить відомості, встановлені у ч.1 ст.297 ЦПК України, а також посилання на докази, якими підтверджуються обставини, визначені у ст.36 ЦК України.

Судом було встановлено строк для усунення недоліків - 10 днів з моменту отримання ухвали суду про залишення заяви без руху.

Згідно супровідного листа, 24 квітня 2023 копія зазначеної ухвали направлена заявнику засобами поштового зв`язку з рекомендованим повідомленням про вручення за адресою зазначеною у заяві.

24 травня 2023 року до суду повернувся поштовий конверт з довідкою про причини повернення «за закінченням терміну зберігання».

Відповідно до ч. 1 ст. 44 ЦПК України учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами, зловживання процесуальними правами не допускається.

До теперішнього часу вимоги ухвали не виконані, ніяких заяв або клопотань протягом встановленого судом строку до суду не надходило, недоліки заяви не усунуті.

Заявник з дня надходження справи до суду до 30 травня 2023 року не цікавиться рухом справи, заяви про продовження процесуального строку на усунення недоліків позовної заяви не подав.

Наявність недоліків, зазначених в ухвалі суду про залишення заяви без руху перешкоджає суду відкрити провадження з дотриманням вимог процесуального законодавства та призначення справи з врахуванням строків розгляду справи.

Відповідно до ч.7 ст.185 ЦПК України повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Враховуючи, що строк для усунення недоліків заяви сплив та заявником недоліки не усунені, а тому заява вважається неподаною та підлягає поверненню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.185, 260 ЦПК України,-

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Виконавчий комітет Перещепинської міської ради Новомосковського району як орган опіки та піклування, про обмеження цивільної дієздатності, встановлення опіки, призначення піклувальником, - вважати неподаною та повернути заявникові.

Роз`яснити заявнику, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення.

Копію цієї ухвали, разом із заявою та додатками до неї, надіслати заявнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів.

Ухвала суду складена і підписана 30 травня 2023 року .

Суддя Оладенко О.С.

Дата ухвалення рішення30.05.2023
Оприлюднено31.05.2023
Номер документу111176030
СудочинствоЦивільне
Сутьобмеження цивільної дієздатності, встановлення опіки, призначення піклувальником

Судовий реєстр по справі —183/4813/23

Ухвала від 30.05.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

Ухвала від 24.04.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні