Ухвала
від 18.04.2023 по справі 366/2226/22
ІВАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про повернення позовної заяви

Справа №366/2226/22

Провадження № 2-а/366/4/23

18 квітня 2023 року смт.Іванків

Суддя Іванківськогорайонного судуКиївської областіГончарук О.П.,вирішуючи питанняпро прийняттязаяви тавідкриття провадженняпо справіза адміністративнимпозовом ОСОБА_1 , подану її представником, адвокатом Корнієнком Андрієм Андрійовичем, до Іванківського ліцею № 1 Іванківської селищної ради про визнання протиправними щодо не нарахування та невиплати додаткової заробітної плати та зобов`язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

14 грудня 2023 року до Іванківського районного суду Київської області надійшов вказаний адміністративний позов.

Ухвалою Іванківського районного суду Київської області від 19 грудня 2023 року адміністративний позов ОСОБА_1 залишено без руху та надано позивачу строк у п`ять днів, з дня отримання копії ухвали, для усунення зазначених у ній недоліків позовної заяви.

Копію ухвали суду було надіслано на адресу позивача, зазначену у позовній заяві, а також надіслано для оприлюднення у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Крім цього, уся інформація щодо цього судового провадження міститься на сайті «Судова влада України».

Копію вказаної ухвали суду позивачу ОСОБА_1 29 грудня 2022 року.

У рішенні Європейського суду з прав людини від 8 листопада 2005 року у справі «Смірнов проти України» зазначено, що сторона яка задіяна у ході судового розгляду, зобов`язання з розумним інтервалом цікавитись провадженням у її справі, добросовісно користуватись належними їй процесуальними правами та неухильно виконувати процесуальні обов`язки.

Відповідно до статті 6 Конвенції про захист прав і основоположних свобод людини, ратифікованої Законом України від 17 липня 1997 року № 475/97-ВР, гарантовано кожній фізичній або юридичній особі право на розгляд судом протягом розумного строку цивільної, кримінальної, адміністративної або господарської справи, а також справи про адміністративне правопорушення, у якій вона є стороною.

Оскільки, станом на 18 квітня 2023 року позивачем не усунуто недоліки позовної заяви, зазначені в ухвалі суду, адміністративний позов ОСОБА_1 з усіма доданими до нього документами, підлягає поверненню на підставі пункту 1 частини четвертої статті 169КАС України.

Так, відповідно до пункту 1 частини четвертої статті 169КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху.

Відповідно до частинивосьмої статті 169 КАС Україниповернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Керуючись статтею169КАС України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов ОСОБА_1 ,подану їїпредставником,адвокатом КорнієнкомАндрієм Андрійовичем,до Іванківськоголіцею №1Іванківської селищноїради провизнання протиправнимищодо ненарахування таневиплати додатковоїзаробітної платита зобов`язаннявчинити певнідії вважати неподаним та повернути позивачу.

Роз`яснити позивачу, що відповідно до частини восьмої статті 169 КАС України, повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Апеляційна скарга на ухвалу може бути подана безпосередньо до Шостого апеляційного адміністративного судупротягом п`ятнадцяти днів з дня її складання.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: О.П. Гончарук

Дата ухвалення рішення18.04.2023
Оприлюднено31.05.2023
Номер документу111177016
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними щодо не нарахування та невиплати додаткової заробітної плати та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —366/2226/22

Ухвала від 18.04.2023

Адміністративне

Іванківський районний суд Київської області

Гончарук О. П.

Ухвала від 19.12.2022

Адміністративне

Іванківський районний суд Київської області

Гончарук О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні