Ухвала
від 30.05.2023 по справі 911/3538/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про залишення заяви без руху

"30" травня 2023 р. м. Київ Справа №911/3538/21

Суддя Грабець С.Ю., розглянувши заяву Бориспільського відділу державної виконавчої служби у Бориспільському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) про роз`яснення судового рішення у справі

за позовом державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль"

до товариства з обмеженою відповідальністю "Бф Енд Гх Тревел Рітейл Лтд"</a>,

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, - Регіонального відділення Фонду державного майна України по Київській, Черкаській та Чернігівській областях,

про зобов`язання вчинення дій та стягнення штрафу,

без виклику учасників справи

ВСТАНОВИЛА:

07 березня 2023 року до Господарського суду Київської області надійшла заява Бориспільського відділу державної виконавчої служби у Бориспільському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про роз`яснення судового рішення у справі за позовом державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" до товариства з обмеженою відповідальністю "Бф Енд Гх Тревел Рітейл Лтд"</a>, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, - Регіонального відділення Фонду державного майна України по Київській, Черкаській та Чернігівській областях, про зобов`язання вчинення дій та стягнення штрафу.

Ухвалою суду від 09.03.2023 року відкладено вирішення питання про прийняття до розгляду вищевказаної заяви до повернення матеріалів цієї справи до Господарського суду Київської області.

07 квітня 2023 року та 10 квітня 2023 року через канцелярію Господарського суду Київської області представник Бориспільського відділу державної виконавчої служби у Бориспільському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) подав заяву про долучення доказів до заяви про роз`яснення судового рішення.

25 травня 2023 року Північним апеляційним господарським судом матеріали справи №911/3538/21 повернуті до Господарського суду Київської області.

Згідно з ч. 1 ст. 245 Господарського процесуального кодексу України, за заявою учасників справи, державного виконавця, приватного виконавця суд роз`яснює судове рішення, яке набрало законної сили, не змінюючи змісту судового рішення.

Відповідно до ч. 1 ст. 73 Господарського процесуального кодексу України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Частиною 3 ст. 74 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Відповідно до ст. 1 Закону України "Про судовий збір", судовий збір - збір, що справляється на всій території України за подання заяв, скарг до суду, за видачу судами документів, а також у разі ухвалення окремих судових рішень, передбачених цим Законом. Судовий збір включається до складу судових витрат.

Частиною 2 ст. 123 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Згідно з п. 3 ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір», за подання до господарського суду: заяви про вжиття запобіжних заходів та забезпечення позову; заяви про видачу виконавчого документа на підставі рішення іноземного суду; заяви про скасування рішення третейського суду; заяви про видачу виконавчого документа на примусове виконання рішення третейського суду; заяви про роз`яснення судового рішення ставка судового збору встановлюється у розмірі 0,5 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Частиною 1 ст. 4 Закону України «Про судовий збір», судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Згідно зі ст. 7 Закону України "Про Державний бюджет України на 2023 рік», прожитковий мінімум для працездатних осіб з 1 січня 2023 року становить 2 684,00 грн.

Так, за подання заяви про роз`яснення судового рішення сплачується судовий збір у сумі 1342,00 грн.

Судом встановлено, що заявником до вищевказаної заяви не додані докази сплати судового збору у встановлених законом порядку та розмірі.

Відповідно до ч. 10 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, заяви, скарги, клопотання, визначені цим Кодексом, за подання яких передбачено сплату судового збору, залишаються судом без руху також у випадку, якщо на момент відкриття провадження за відповідною заявою, скаргою, клопотанням суд виявить, що відповідна сума судового збору не зарахована до спеціального фонду державного бюджету. Правила цієї частини не застосовуються до заяв про забезпечення доказів або позову.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. 7 Закону України "Про Державний бюджет України на 2023 рік", ч. 1, п. 3 ч. 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір", ч. 1 ст. 73, ч. 3 ст. 74, ч. 2 ст. 123, ч. 10 ст. 174, ч. 1 ст. 245, ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. залишити без руху заяву Бориспільського відділу державної виконавчої служби у Бориспільському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про роз`яснення судового рішення;

2. зобов`язати заявника усунути недоліки позовної заяви та подати суду в строк, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання ухвали про залишення позовної заяви без руху, - докази, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку та розмірі;

3. попередити позивача про те, що у разі неусунення недоліків заяви у строк, зазначений у п. 2 цієї ухвали, заява вважатиметься неподаною і буде повернута заявнику;

4. направити копію ухвали Бориспільському відділу державної виконавчої служби у Бориспільському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).

Ухвала набирає законної сили у порядку, встановленому ст. 235 Господарського процесуального кодексу України, та оскарженню не підлягає.

Ухвала підписана 30.05.2023 року.

Суддя С. Грабець

Дата ухвалення рішення30.05.2023
Оприлюднено31.05.2023

Судовий реєстр по справі —911/3538/21

Ухвала від 11.08.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Грабець С.Ю.

Ухвала від 30.05.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Грабець С.Ю.

Постанова від 23.03.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Тищенко О.В.

Ухвала від 16.03.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Тищенко О.В.

Ухвала від 09.03.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Грабець С.Ю.

Ухвала від 14.02.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Тищенко О.В.

Ухвала від 30.01.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Тищенко О.В.

Ухвала від 04.01.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Грабець С.Ю.

Ухвала від 07.12.2022

Господарське

Господарський суд Київської області

Грабець С.Ю.

Ухвала від 01.12.2022

Господарське

Господарський суд Київської області

Грабець С.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні