Ухвала
від 30.05.2023 по справі 5015/118/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

30.05.2023 р. Справа № 5015/118/11(914/1501/23)

Господарський суд Львівської області у складі судді Чорній Л.З. розглянувши матеріали справи за позовом: Уповноваженої особи учасників боржника Товариства з обмеженою відповідальністю «Львівські заводи автомобілебудування, м.Львів

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю Управляюча компанія Львівський автонавантажувач, с. Коростів, Сколівський район, Львівська область

про зобов`язання проведення інвентаризації дебіторської заборгованості

у межах справи за заявою: Товариства з обмеженою відповідальністю «Укравтозапчастина», м. Київ

про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Управляюча компанія «Львівський Автонавантажувач», с. Коростів Сколівського району Львівської області

ВСТАНОВИВ:

Заяву подано Товариством з обмеженою відповідальністю «Укравтозапчастина», м. Київ про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Управляюча компанія «Львівський Автонавантажувач», с.Коростів Сколівського району Львівської області, у порядку, встановленому ст.11 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», оскільки сума заборгованості останнього становить 1 060 656,25 грн, яка не була задоволена боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку.

15.09.2010 ухвалою Господарського суду Львівської області (с.Морозюк А.Я.) провадження у справі про банкрутство ТзОВ «Управляюча компанія «Львівський Автонавантажувач» припинено у зв`язку із недотриманням кредитором вимог ст.6 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Постановою Львівського апеляційного господарського суду від 29.11.2010 року апеляційну скаргу ТзОВ «Укравтозапчастина» задоволено повністю, ухвалу Господарського суду Львівської області від 15.09.2010 року у справі №28/45 скасовано та матеріали справи скеровано на розгляд до Господарського суду Львівської області в іншому складі суду.

Ухвалою Господарського суду Львівської області від 12.01.2011 року прийнято справу №28/45 до розгляду та присвоєно справі №5015/118/11.

Ухвалою від 08.02.2011р. введено процедуру розпорядження майном боржника і призначено розпорядником майна арбітражного керуючого Скочка І.Я.

Постановою господарського суду від 15.07.2011 ТзОВ «Управляюча компанія «Львівський автонавантажувач» визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру. 06.08.2011 в газеті «Голос України» №143 (5143) опубліковано оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Хід розгляду справи викладено в відповідних ухвалах суду.

Справа № 5015/118/11 перебуває на стадії ліквідаційної процедури.

12 травня 2023 уповноважена особа учасників боржника ТОВ «Львівські заводи автомобілебудування» подало позовну заяву до ТОВ «Управляюча компанія «Львівський Автонавантажувач», в межах справи про банкрутство ТОВ «Управляюча компанія «Львівський Автонавантажувач», в якій просить зобов`язати ТОВ «Управляюча компанія «Львівський Автонавантажувач» провести інвентаризацію дебіторської заборгованості та включити відповідний актив боржника до ліквідаційної маси.

Ухвалою суду від 18.05.2023 позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Львівські заводи автомобілебудування» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Управляюча компанія «Львівський автонавантажувач», ліквідатора арбітражного керуючого Козія Володимира Юрійовича про зобов`язання проведення інвентаризації дебіторської заборгованості залишено без руху. Надано заявнику строк у 10 (десять) календарних днів з дня вручення цієї ухвали для усунення виявлених недоліків шляхом надання до суду: - належних доказів надсилання відповідачам копії позовної заяви з додатками; - зазначення місцезнаходження позивача.

23.05.2023 канцелярією суду зареєстровано заяву позивача на виконання вимог, викладених в ухвалі суду від 18.05.2023.

Відповідно до ч. 1 ст. 7 Кодексу України з процедур банкрутства спори, стороною в яких є боржник, розглядаються господарським судом за правилами, передбаченими Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, визначених цією статтею.

Згідно з ч. 2 ст. 7 Кодексу України з процедур банкрутства господарський суд, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство (неплатоспроможність), в межах цієї справи вирішує всі майнові спори, стороною в яких є боржник; спори з позовними вимогами до боржника та щодо його майна; спори про визнання недійсними результатів аукціону; спори про визнання недійсними будь-яких правочинів, укладених боржником; спори про повернення (витребування) майна боржника або відшкодування його вартості відповідно; спори про стягнення заробітної плати; спори про поновлення на роботі посадових та службових осіб боржника; спори щодо інших вимог до боржника.

Склад учасників розгляду спору визначається відповідно до Господарського процесуального кодексу України.

Господарський суд розглядає спори, стороною в яких є боржник, за правилами, визначеними Господарським процесуальним кодексом України. За результатами розгляду спору суд ухвалює рішення.

Заяви (позовні заяви) учасників провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) або інших осіб у спорах, стороною в яких є боржник, розглядаються в межах справи про банкрутство (неплатоспроможність) за правилами спрощеного позовного провадження.

Позивач має право в позовній заяві заявити мотивоване клопотання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження. Якщо суд за результатами розгляду клопотання позивача дійде висновку про розгляд справи в порядку загального позовного провадження, він зазначає про це в ухвалі про відкриття провадження у справі.

У разі якщо відповідачем у такому спорі є суб`єкт владних повноважень, суд керується принципом офіційного з`ясування всіх обставин у справі та вживає визначених законом заходів, необхідних для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів, з власної ініціативи.

Відповідно до п.2 ч.1 та ч. 3 ст. 12 Господарського процесуального кодексу України господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Згідно з ч. 6 ст. 12 ГПК України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку, передбаченому цим Кодексом для позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (з 21.10.2019 Кодексом України з процедур банкрутства).

У відповідності до частини 2 статті 252 Господарського процесуального кодексу України розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання або через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі, якщо судове засідання не проводиться.

Частиною 5 статті 252 Господарського процесуального кодексу України визначено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Дослідивши позовну заяву та додатні до неї матеріали, суд встановив, що вона відповідає вимогам, встановленим ст.ст. 162, 164, 172 ГПК України та що підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

З огляду на викладені обставини, позовну заяву уповноваженої особи учасників боржника ТОВ «Львівські заводи автомобілебудування» до ТОВ «Управляюча компанія «Львівський Автонавантажувач» про зобов`язання провести інвентаризацію дебіторської заборгованості та включити відповідний актив боржника до ліквідаційної маси необхідно прийняти до розгляду в межах провадження справи №5015/118/11(914/1501/23) про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Управляюча компанія Львівський автонавантажувач.

Керуючись ст.ст. 1, 2, 7 Кодексу України з процедур банкрутства, ч. 6 ст. 12, ст.ст. 20, 234, 235 ГПК України, суд

ухвалив:

1. Позовну уповноваженої особи учасників боржника ТОВ «Львівські заводи автомобілебудування» до ТОВ «Управляюча компанія «Львівський Автонавантажувач» про зобов`язання провести інвентаризацію дебіторської заборгованості прийняти до розгляду в межах провадження справи.

2. Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження.

3. Судове засідання призначити на 21.06.23 на 14:40 год ., в приміщенні Господарського суду Львівської області (м. Львів, вул. Личаківська, 128).

4. Позивачу надати: надати оригінали додатків долучених до позовної заяви - для огляду; протягом 5 календарних днів з дня отримання відзиву на позов подати відповідь на відзив; забезпечити явку уповноваженого представника в судове засідання.

5. Відповідачу надати: протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати суду відзив, одночасно надіслати позивачу копію відзиву та документи долучені до нього, докази відправки надати суду; протягом 5 днів з дня отримання відповіді на відзив подати заперечення; всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову; забезпечити явку уповноваженого представника в судове засідання.

6. Зобов`язати сторони письмово повідомити суд про наявність обставин, зазначених у ч. 2 ст. 182 ГПК України.

7. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 ГПК України документи, що підтверджують повноваження представників.

8. Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - lv.arbitr.gov.ua/sud5015/.

9. Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання у встановлений судом строк без поважних причин відзиву, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до статті 135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Чорній Л.З.

Дата ухвалення рішення30.05.2023
Оприлюднено31.05.2023
Номер документу111184454
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Управляюча компанія «Львівський Автонавантажувач», с. Коростів Сколівського району Львівської області

Судовий реєстр по справі —5015/118/11

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 15.04.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 11.04.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 11.04.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 11.04.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 11.04.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 11.04.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 09.04.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

Ухвала від 11.04.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 28.03.2024

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Матущак Олег Іванович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні