Ухвала
від 25.05.2023 по справі 695/751/23
ЗОЛОТОНІСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЗОЛОТОНІСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 695/751/23

номер провадження 2/695/640/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 травня 2023 рокум. Золотоноша

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді Степченка М.Ю.

за участю секретаря с/з Варданян Л.А.

розглядаючи в відкритому судовому засіданні в залі суду м. Золотоноша в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін цивільну справу за позовом Приватного акціонерного товариства «Науково-виробниче об`єднання по племінній справі і прогресивних технологіях в тваринництві «Прогрес» до ОСОБА_1 про стягнення матеріальної, моральної шкоди та недоотриманого прибутку, завданих внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області перебуває цивільна справа за позовом ПрАТ «Науково-виробниче об`єднання по племінній справі і прогресивних технологіях в тваринництві «Прогрес» до ОСОБА_1 про стягнення матеріальної, моральної шкоди та недоотриманого прибутку, завданих внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

12.04.2023 р. до суду надійшла заява представника позивача - адвоката Хвостика О.І. про відмову від позову в зв`язку з добровільним погашенням відповідачем завданої шкоди.

У судове засідання 25.05.2023 р. представник позивача не з`явився, з невідомих суду причин, хоча про розгляд справи повідомлявся належним чином.

Відповідачка в судове засідання не з`явилася, хоча про розгляд справи була повідомлена належним чином.

Суд, дослідивши матеріали справи, встановив наступні обставини.

Частиною 1 статті 206 ЦПК України визначено, що позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

У разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі (ч.3 ст.206 ЦПК України).

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

У разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору (ч.2 ст.256 ЦПК України).

Суд, зважаючи на волевиявлення сторони позивача, вважає за необхідне прийняти відмову позивача від позову та на підставі п.4 ч.1 ст.255 ЦПК закрити провадження в справі підлягає.

На підставі зазначеного та керуючись ст. 255, 256, 258 261, 352, 353 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Прийняти відмову позивача від позову.

Провадження в справі за позовом Приватного акціонерного товариства «Науково-виробниче об`єднання по племінній справі і прогресивних технологіях в тваринництві «Прогрес» до ОСОБА_1 про стягнення матеріальної, моральної шкоди та недоотриманого прибутку, завданих внаслідок дорожньо-транспортної пригоди закрити.

Роз`яснити сторонам, що наявність ухвали про закриття провадження у справі позбавляє права на повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав.

Ухвала може бути оскаржена до Черкаського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом 15 днів з дня проголошення ухвали.

Суддя М.Ю. Степченко

СудЗолотоніський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення25.05.2023
Оприлюднено01.06.2023
Номер документу111188977
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої внаслідок ДТП

Судовий реєстр по справі —695/751/23

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Степченко М. Ю.

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Степченко М. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні