Ухвала
від 28.04.2023 по справі 477/328/23
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД

Миколаївської області

Справа №477/328/23

Провадження №2/477/328/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 квітня 2023 року м. Миколаїв

Жовтневий районний суд Миколаївської області в складі:

головуючого судді Козаченка Р.В.,

під час розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до відділу освіти Первомайської селищної ради Миколаївського району Миколаївської області про визнання незаконним наказу та стягнення заборгованості із заробітної плати,

В С Т А Н О В И В:

21 лютого 2023 року позивачка звернулася до суду із зазначеним позовом, в якому просила визнати незаконним та скасувати наказ № 8 від 25 січня 2023 року Про зміни до наказів про виплати надбавок та доплат педагогічним працівникам, винесений начальником відділу освіти Первомайської селищної ради Лукашевич І.Л., та стягнути заборгованість із виплати заробітної плати, а також повернути доплати, зняті цим наказом.

Суд, перевіривши позовну заяву та матеріали провадження, дійшов до наступного висновку.

Під час судового засідання 27 квітня 2023 року було з`ясовано, що судовий наказ № 8 від 25 січня 2023 року в більшості змінений/скасований новим наказом і виплати відновлені, в тому числі раніше скасовані та зменшені надбавки, які виплачені за минулий період. Проте позивачка наполягає на подальшому розгляді справи та задоволенні своїх вимог.

Статтею 83 ЦПК України передбачено, що сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно з ч. 3 ціє ж статті вказано, що у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Відповідно до ст. 116 ЦПК України витребування доказів є способом забезпечення доказів, про що суд постановляє ухвалу.

Суд сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом (п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України).

Згідно зі ст. 13 та ч.7 ст. 81 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи і не має право самостійно їх збирати крім випадків, передбачених цим Кодексом, в тому числі, якщо у суду є сумніви в добросовісному здійсненні учасниками провадження їх процесуальних прав та обов`язків.

Зважаючи на те, що для встановлення обґрунтованості позову та існування предмету спору, суд вважає необхідно отримати від відповідача дані щодо можливого скасування чи зміни оскаржуваного наказу, а також дані про відновлення надбавок та їх виплату за минулий час.

За такого, керуючись ст.ст. 12, 13, 83, 84 258-260 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Зобов`язати відділ освіти Первомайської селищної ради Миколаївського району Миколаївської області надати суду до наступного судового засідання наступні документи:

- копію наказу про скасування (повністю або частково) чи зміну наказу № 8 від 25 січня 2023 року;

- довідку щодо перерахунку та виплату ОСОБА_1 відновлених доплат в 2023 році;

- довідку про розмір заробітної плати ОСОБА_1 в 2023 році з розрахунком розмірів надбавок та доплат (як наприклад за перевірку зошитів, за інклюзивні класи тощо).

Попередити відповідача, що відповідно до ч. 7 та ч. 8 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали, а у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Ухвала може бути оскаржена до Миколаївського апеляційного суду через Жовтневий районний суд Миколаївської області протягом 15 днів з дня проголошення.

Суддя Р. В. Козаченко

Дата ухвалення рішення28.04.2023
Оприлюднено01.06.2023
Номер документу111206013
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним наказу та стягнення заборгованості із заробітної плати

Судовий реєстр по справі —477/328/23

Рішення від 20.06.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Козаченко Р. В.

Рішення від 06.06.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Козаченко Р. В.

Ухвала від 28.04.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Козаченко Р. В.

Ухвала від 10.03.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Козаченко Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні