Ухвала
від 31.05.2023 по справі 226/833/23
ДИМИТРОВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 226/833/23

Справа № 226/833/23

Провадження № 2/226/226/2023

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

31 травня 2023 року суддя Димитровського міського суду Донецької області Рибкін О.А., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Служба у справах дітей та сім`ї Новодонецької селищної ради, про позбавлення батьківських прав,

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 звернувся з позовом до відповідача ОСОБА_2 , третя особа: Служба у справах дітей та сім`ї Новодонецької селищної ради, про позбавлення батьківських прав у зв`язку з невиконанням батьківських обов`язків щодо виховання малолітньої дитини.

31.05.2023 року відповідно до ч.6 ст.187 ЦПК України до суду надійшла інформація про зареєстроване місце проживання (перебування) відповідача.

Відповідно до ч.2 ст.19 СК України, при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

В позовні заяві позивачем в якості третьої особи зазначено Службу у справах дітей та сім`ї Новодонецької селищної ради, проте рішення про визначення місця проживання малолітньої дитини ухвалював Виконавчий комітет Новодонецької селищної ради Краматорського району Донецької області, який є органом опіки та піклування.

У зв`язку з цим суд вважає необхідним замінити зазначену позивачем в якості третьої особи Службу у справах дітей та сім`ї Новодонецької селищної ради на орган опіки та піклування - Виконавчий комітет Новодонецької селищної ради Краматорського району Донецької області.

Відповідно до ст.274 ЦПК України справа має бути розглянута у порядку загального провадження.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст.53, 175, 177 ЦПК України, а тому керуючись ст.ст.187, 352, 353 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В:

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , до ОСОБА_2 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , про позбавлення батьківських прав.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, орган опіки та піклування - Виконавчий комітет Новодонецької селищної ради Краматорського району Донецької області, місцезнаходження: 85010, м.Добропілля Донецької області, смт. Новодонецьке, вул.Благовісна, буд. 3.

Розглядати справу за правилами загального провадження.

Призначити справу до підготовчого судового засідання на 27 червня 2023 року о 09.30 годині.

Відповідач має право протягом 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали подати суду відзив на позовну заяву з додатками, які повинні відповідати вимогам ст.178 ЦПК України та в цей же строк надіслати (надати) іншим учасникам справи копії відзиву та доданих до нього документів.

Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позивач має право протягом 5 календарних днів з дня отримання відзиву надіслати (надати) суду відповідь на відзив відповідно до ст.179 ЦПК України, а відповідач має право протягом 5 календарних днів з дня отримання відповіді на відзив надіслати (надати) суду заперечення на відповідь на відзив відповідно до ст.180 ЦПК України.

Третя особа (за наявності) відповідно до ст.181 ЦПК України подає пояснення (заперечення) на позовну заяву протягом 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали та протягом 5 календарних днів з дня отримання відзиву.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://dmm/dn/court.gov.ua/sud0513/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О.А.Рибкін

Дата ухвалення рішення31.05.2023
Оприлюднено01.06.2023
Номер документу111212181
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —226/833/23

Рішення від 03.10.2023

Цивільне

Димитровський міський суд Донецької області

Рибкін О. А.

Рішення від 03.10.2023

Цивільне

Димитровський міський суд Донецької області

Рибкін О. А.

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Димитровський міський суд Донецької області

Рибкін О. А.

Ухвала від 31.05.2023

Цивільне

Димитровський міський суд Донецької області

Рибкін О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні