Ухвала
від 08.05.2023 по справі 761/10196/22
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/10196/22

Провадження № 2/761/4482/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 травня 2023 року суддя Шевченківського районного суду м. Києва Юзькова О.Л. розглянувши матеріали позовної заяви Акціонерного товариства «Акціонерний банк «Радабанк» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю "БК-Блік", Приватного підприємства "Будінком" про стягнення заборгованості по ліміту овердрафту, -

ВСТАНОВИВ :

Представник Акціонерного товариства «Акціонерний банк «Радабанк» звернувся до Шевченківського районного суду м. Києва з позовною заявою до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю "БК-Блік", Приватного підприємства "Будінком" про стягнення заборгованості по ліміту овердрафту.

Згідно з ч. 1 ст. 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Відповідно до ч. 1 ст. 27 ЦПК України, позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Згідно до вимог ч. 15 ст. 28 ЦПК України позови до кількох відповідачів, які проживають або знаходяться в різних місцях, пред`являються за місцем проживання або місцезнаходженням одного з відповідачів за вибором позивача.

Як вбачається з довідки про задеклароване/зареєстроване місце проживання особи, наданої Відділом з питань реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб Шевченківської РДА, місце проживання ОСОБА_1 зареєстроване: АДРЕСА_1 .

В свою чергу ТОВ "БК-Блік" заходиться за адресою: м. Київ, вул. В. Стуса, 35/37, а ПП "БУДІНКОМ за адресою: м. Київ, вул. Червонозаводська, 7 - в Святошинському районі м. Києва.

Відповідно до положень п.1 ч.1 ст. 31 ЦПК України суддя передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Згідно з ч. 3 ст. 31 ЦПК України, якщо суддя вирішуючи питання про відкриття провадження у справі, встановить, що справа не підсудна цьому суду, передає справу на розгляд іншому суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, передача справи на розгляд іншому суду здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

За таких обставин, враховуючи, що зареєсттроване місце проживання відповідача територіально не відноситься до юрисдикції Шевченківського районного суду м. Києва, а позивачем обрано для подачі позову суд загальної юрисдикції за місцем проживання ОСОБА_1 матеріали позовної заяви Акціонерного товариства «Акціонерний банк «Радабанк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості по ліміту овердрафту мають бути передані для розгляду за підсудністю до Дніпровського районного суду м. Києва.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 27, 31 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Матеріали позовної заяви Акціонерного товариства «Акціонерний банк «Радабанк» до ОСОБА_1 , Товариство з обмеженою відповідальністю "БК-Блік", Приватне підприємство "Будінком" про стягнення заборгованості по ліміту овердрафту передати для розгляду за підсудністю до Дніпровського районного суду м. Києва.

Ухвала суду може бути оскаржена до Київського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до вказаного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня його проголошення, з урахуванням п. 15.5. Перехідних положень ЦПК України.

Суддя:

Дата ухвалення рішення08.05.2023
Оприлюднено01.06.2023
Номер документу111213804
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по ліміту овердрафту

Судовий реєстр по справі —761/10196/22

Рішення від 30.10.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Галаган В. І.

Ухвала від 27.09.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Галаган В. І.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Юзькова О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні