Ухвала
від 31.05.2023 по справі 344/2793/23
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/2793/23

Провадження № 2/344/1440/23

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження і

призначеннясправи до судового розгляду по суті

31 травня 2023 року місто Івано-Франківськ

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області у складі:

головуючого - судді Мелещенко Л.В.

секретаря Ласки І.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду міста Івано-Франківськ за правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача ОСОБА_2 до Відкритого акціонерного товариства «Селянський комерційний банк «Дністер», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Приватне підприємство «Група компаній «ІНСЕ» про визнання припиненими правовідносин за кредитним договором та скасування обтяження шляхом виключення з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно запису про заборону на нерухоме майно, -

В С Т А Н О В И В:

20 лютого 2023 року представникпозивачаОСОБА_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , - адвокат Семенців Василь Дмитрович, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача ОСОБА_2 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , звернувся до суду з позовом до відповідача Відкритого акціонерного товариства «Селянський комерційний банк «Дністер», місцезнаходження: 79017 Львівська область, м. Львів, вул. Переяславська, буд.6-а, третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору,на сторонівідповідача Приватнепідприємство «Групакомпаній «ІНСЕ»,місцезнаходження:33001Рівненська область,м.Рівне,вул.Дубенська Бос,буд.5,кв.15, про визнання припиненими правовідносин за кредитним договором № 06 від 03 березня 2003 року, укладеним між Відкритим акціонерним товариством Акціонерним комерційним банком «Західбудгазбанк», правонаступником якого є Відкрите акціонерне товариство «Селянський комерційний банк «Дністер», і ОСОБА_3 , скасування накладеного на квартиру АДРЕСА_2 , обтяження шляхом виключення з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно запису №40407412 про заборону на нерухоме майно.

Ухвалою суду від 22 лютого 2023 року позовну заяву залишено без руху.

Ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 06 березня 2023 року позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у цивільній справі, ухвалено розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження з викликом сторін.

Представник позивача у судове засідання не прибув, попередньо подав до суду заяву про розгляд справи без його участі, позовні вимоги підтримав, просив суд про їх задоволення, проти закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду не заперечував.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача, відповідач та третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача до суду не прибули, про причини неявки суд не повідомили, про день та час слухання справи повідомлялися належним чином.

Суд, оглянувши матеріали цивільної справи, приходить до такого.

Відповідно до частини третьої статті 189 Цивільного процесуального кодексу України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Суд вважає необхідним підготовче засідання проводити у відсутність сторін, які належним чином повідомлялися про день, час та місце проведення підготовчого судового засідання.

У ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання у даній цивільній справі проведено підготовчі дії, передбачені статтями 189-199 Цивільного процесуального кодексу України: направлено копію ухвали про відкриття провадження у справі, копію заяви та копії доданих до неї документів відповідачу, визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, вимоги позивача та склад учасників судового процесу, визначено обставини справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів.

У судовому засіданні будуть розглядатися позовні вимоги ОСОБА_1 , обґрунтовуватись доказами, доданими до позову.

Клопотань від сторін про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста, направлення судових доручень, встановлення строків для подання відповіді на відзив та заперечення, встановлення строків та порядку врегулювання спору за участю судді, колегіальний розгляд справине надходило.

Вчинено інші дії з метою забезпечення правильного, своєчасного та безперешкодного розгляду справи по суті.

Згідно пункту 15 частини другої статті 197 Цивільного процесуального кодексу України, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до пункту 3 частини другої статті 200 Цивільного процесуального кодексу України, за результатами підготовчого судового засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Таким чином, оскільки судом встановлено, що до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті процесуальних дій вчиняти не потрібно, тому слід закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 196-198, 200, 258-261Цивільного процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

Закрити підготовче провадження та призначити цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача ОСОБА_2 до Відкритого акціонерного товариства «Селянський комерційний банк «Дністер», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Приватне підприємство «Група компаній «ІНСЕ» про визнання припиненими правовідносин за кредитним договором та скасування обтяження шляхом виключення з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно запису про заборону на нерухоме майно до судового розгляду по сутіу відкритому судовому засіданні на03 липня 2023 рокуоб 11 годині 00 хвилину залі судових засідань № 11 Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області (76018 м. Івано-Франківськ, вул. Грюнвальдська, 11).

У судове засідання викликати сторони.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет http://ifm.if.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя Мелещенко Л.В.

СудІвано-Франківський міський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення31.05.2023
Оприлюднено01.06.2023
Номер документу111219007
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них позики, кредиту, банківського вкладу, з них

Судовий реєстр по справі —344/2793/23

Рішення від 25.07.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 25.07.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Рішення від 25.07.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 31.05.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 22.02.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні