Ухвала
від 30.05.2023 по справі 577/2654/23
КОНОТОПСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 577/2654/23

Провадження № 2-о/577/140/23

У Х В А Л А

"30" травня 2023 р.

Суддя Конотопського міськрайонного суду Сумської області Кравченко В.О., розглянувши матеріали цивільної справи за заявою ОСОБА_1 (проживає: АДРЕСА_1 ), заінтересовані особи: Конотопська міська рада Сумської області (адреса: Сумська область, м. Конотоп, пр. Миру, 8), Комунальна установа Сумської обласної ради Конотопський дитячий будинок-інтернат (адреса: Сумська область, м. Конотоп, вул. Паризької Комуни, 30) про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною,-

ВСТАНОВИВ:

Заява підсудна Конотопському міськрайонному суду і подана з додержання вимог ч.ч. 6 - 9 ст. 300 ЦПК України.

Підстав, що перешкоджають відкриттю провадження у справі, визначених ст. ст. 185, 186 ЦПК України, не встановлено.

Згідно положень ст. 299 ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, та представника органу опіки та піклування. Питання про виклик фізичної особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, вирішується в кожному випадку судом із урахуванням стану її здоров`я. Для визначення фактичної можливості такої особи з`явитися в судове засідання, а також про можливість особисто дати пояснення по суті справи у разі необхідності суд може призначити відповідну експертизу.

Заявник ОСОБА_2 подав клопотання про призначення по справі судово-психіатричної експертизи.

Враховуючи, що у матеріалах справи маються дані про психічний розлад здоров`я ОСОБА_3 , а вирішення питання про те, чи може вона розуміти значення своїх дій та керувати ними, визначення фактичної можливості ОСОБА_3 з`явитися в судове засідання, а також про можливість особисто дати пояснення по суті справи потребує спеціальних знань в області психіатрії, суд вважає необхідним призначити судово-психіатричну експертизу.

Керуючись ст. ст. 102-105, 108, 187, ч.1 п.5 ст.252, 298, 299, 300, ЦПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Конотопська міська рада Сумської області, Комунальна установа Сумської обласної ради Конотопський дитячий будинок-інтернат, про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною.

Призначити по справі амбулаторну судово-психіатричну експертизу, виконання якої доручити лікарям-психіатрам Сумської філії судово-психіатричних експертиз ДУ «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків МОЗ України» (40022, м. Суми, проспект Лушпи, 54), попередивши їх про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України

На вирішення експертизи поставити наступні запитання:

1. Чи хворіє ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на психічну хворобу та чи має вона стійкий психічний розлад?

2. Чи розуміє ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в силу свого психічного розладу здоров`я, значення своїх дій та чи може ними керувати?

3. Чи має ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , фактичну можливість з`явитися в судове засідання та особисто дати пояснення по суті справи?

Витребувати у Харківської обласної клінічної психіатричної лікарні №3 амбулаторну карту ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , фактично перебуваючої в Комунальній установі Сумської обласної ради Конотопський дитячий будинок-інтернат (адреса: Сумська область, м. Конотоп, вул. Паризької Комуни, 30). На підставі ч. 1 п. 5 ст. 252 ЦПК України провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена до Сумського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

СуддяВ. О. Кравченко

Дата ухвалення рішення30.05.2023
Оприлюднено01.06.2023
Номер документу111219933
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —577/2654/23

Ухвала від 29.06.2023

Цивільне

Конотопський міськрайонний суд Сумської області

Кравченко В. О.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Конотопський міськрайонний суд Сумської області

Кравченко В. О.

Ухвала від 30.05.2023

Цивільне

Конотопський міськрайонний суд Сумської області

Кравченко В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні