Ухвала
від 31.05.2023 по справі 560/1351/21
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 560/1351/21

УХВАЛА

31 травня 2023 рокум. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі головуючого-судді Михайлова О.О.

розглянувши заяву про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Дунаєвецької районної державної адміністрації про визнання протиправною відмову та зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про заміну боржника у виконавчому листі.

У поданій заяві заявник просить суд замінити боржника, Управління соціального захисту населення Дунаєвецької районної державної адміністрації його правонаступником - Управлінням соціального захисту населення Кам`янець-Подільської районної державної адміністрації Хмельницької області (ЄДРПОУ: 21319591; адреса: Україна, 32300, м. Кам`янець-Подільський, вул. Троїцька, буд. 2) у виконавчому листі Хмельницького окружного адміністративного суду по справі №560/1351/21.

В обґрунтування заяви вказує, що Управління соціального захисту населення Кам`янець-Подільської районної державної адміністрації Хмельницької області є повним правонаступником Управління соціального захисту населення Дунаєвецької районної державної адміністрації.

У судове засідання 31.05.2023 сторони не з`явилися, заявник просив розгляд проводити без його участі.

Відповідно до частини першої статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження у десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду (частина друга статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України).

Згідно з частиною 4 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Під час розгляду заяви про заміну боржника у виконавчому листі судом встановлено, що постановою Верховної Ради України від 17 липня 2020 № 807-ІХ "Про утворення та ліквідацію районів" утворений, зокрема, Кам`янець-Подільський район (з адміністративним центром у місті Кам`янець-Подільський) у складі територій Гуківської сільської, Гуменецької сільської, Дунаєвецької міської, Жванецької сільської, Закупненської селищної, Кам`янець-Подільської міської, Китайгородської сільської, Маківської сільської, Новодунаєвецької селищної, Новоушицької селищної, Орининської сільської, Слобідсько-Кульчієвецької сільської, Смотрицької селищної, Староушицької селищної, Чемеровецької селищної територіальних громад, затверджених Кабінетом Міністрів України (підпункт 22 пункту 1 Постанови).

Розпорядженням від 16 грудня 2020 року № 1635-р «Про реорганізацію та утворення районних державних адміністрацій» Кабінет Міністрів України ухвалив, зокрема, здійснити реорганізацію районних державних адміністрацій районів, ліквідованих згідно з Постановою Верховної Ради України від 17 липня 2020 № 807-IX "Про утворення та ліквідацію районів", шляхом приєднання до районних державних адміністрацій, розташованих в адміністративних центрах районів, утворених зазначеною постановою, в тому числі Дунаєвецьку районну державну адміністрацію шляхом приєднання до Кам`янець-Подільської районної державної адміністрації.

Згідно з пунктом 7 Порядку здійснення заходів щодо утворення та реорганізації районних державних адміністрацій, а також правонаступництва щодо майна, прав та обов`язків районних державних адміністрацій, що припиняються, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 року № 1321 (далі - Порядок № 1321), перехід повноважень, прав та обов`язків (публічно-владне правонаступництво) райдержадміністрацій, що припиняються, до райдержадміністрацій новоутворених районів здійснюється у разі існування райдержадміністрації в адміністративному центрі новоутвореного району та приєднання до неї райдержадміністрацій, що припиняються, ліквідованих районів - з моменту утворення комісії з реорганізації райдержадміністрації, що припиняється (далі - комісія з реорганізації). Відповідно до пункту 8 зазначеного Порядку перехід майна, майнових прав та обов`язків райдержадміністрацій, що припиняються, до райдержадміністрацій новоутворених районів здійснюється у разі існування райдержадміністрації в адміністративному центрі новоутвореного району та приєднання до неї райдержадміністрацій, що припиняються, ліквідованих районів - з дня затвердження передавального акта комісії з реорганізації.

Тобто, правонаступником Управління соціального захисту населення Дунаєвецької районної державної адміністрації є Управління соціального захисту населення Кам`янець-Подільської районної державної адміністрації.

Враховуючи встановлені судом обставини, заява про заміну сторони у виконавчому провадженні підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 248, 256, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

заяву ОСОБА_1 про заміну про заміну боржника у виконавчому листі задовольнити.

Замінити боржника у виконавчому листі №560/1351/21, виданому 24.06.2021 Хмельницьким окружним адміністративним судом, а саме Управління соціального захисту населення Дунаєвецької районної державної адміністрації на його правонаступника - Управління соціального захисту населення Кам`янець-Подільської районної державної адміністрації.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Сьомого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання.

Головуючий суддя О.О. Михайлов

Дата ухвалення рішення31.05.2023
Оприлюднено02.06.2023
Номер документу111230798
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною відмову та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —560/1351/21

Ухвала від 31.05.2023

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Михайлов О.О.

Ухвала від 22.05.2023

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Михайлов О.О.

Ухвала від 05.05.2023

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Матущак В.В.

Постанова від 17.01.2022

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Курко О. П.

Ухвала від 28.12.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Курко О. П.

Ухвала від 28.12.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Курко О. П.

Ухвала від 02.12.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Курко О. П.

Ухвала від 16.11.2021

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Матущак В.В.

Ухвала від 11.11.2021

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Матущак В.В.

Ухвала від 07.10.2021

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Михайлов О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні