Рішення
від 01.06.2023 по справі 591/953/23
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 591/953/23

Провадження № 2-др/591/27/23

Д О Д А Т К О В Е Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01 червня 2023 року м. Суми

Зарічний районний суд м. Суми в складі:

головуючого - судді Сидоренко А.П.,

присяжних - Москаленко А.В., Немно О.Ю.,

з участю секретаря судового засідання - Чмуневич М.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Суми заяву ОСОБА_1 про ухвалення додаткового рішення у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Виконавчий комітет Сумської міської ради в особі Управління «Служба у справах дітей» Сумської міської ради, Комунальне некомерційне підприємство Сумської обласної ради «Сумський обласний спеціалізований будинок дитини», Відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Суми Північно-Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Суми) про усиновлення,-

в с т а н о в и в :

08 травня 2023 року ОСОБА_1 звернулася до Зарічного районного суду м. Суми з вказаною заявою, в якій просить винести додаткове рішення по справі №591/953/23 (провадження №2-о/591/29/23) та на підставі ч.1 ст. 135 СК України у актовому записі №2422 від 10 грудня 2020 року про народження дитини ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , складеному Сумським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), у графі «відомості про батька» вказати: батько - ОСОБА_3 , громадянин України.

Ухвалою Зарічного районного суду м. Суми від 11 травня 2023 року вказана заява призначена до розгляду в судовому засіданні на 01 червня 2023 року о 08 год. 30 хв.

У судове засідання учасники справи не з`явилися, про час і місце судового розгляду повідомлялись належним чином. Від заявниці ОСОБА_1 , представників Управління «Служба у справах дітей» Сумської міської ради та Комунального некомерційного підприємства Сумської обласної ради «Сумський обласний спеціалізований будинок дитини» надійшли письмові заяви про розгляд справи у їх відсутність, заяву ОСОБА_1 підтримують у повному обсязі.

У зв`язку з неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, не здійснювалось.

Суд, вивчивши матеріали справи, приходить до такого висновку.

Рішенням Зарічного районного суду м. Суми від 10 березня 2023 року заяву ОСОБА_1 задоволено.

Дозволено ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , усиновити малолітню ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженку м. Суми, Сумської області.

Внесено зміни в актовий запис № 2422 від 10 грудня 2020 року про народження ОСОБА_2 , яка народилася ІНФОРМАЦІЯ_3 , що складений Сумським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Північно-Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Суми), змінивши прізвище дитини з « ОСОБА_4 » на « ОСОБА_5 », по батькові змінити з « ОСОБА_6 » на « ОСОБА_7 » та записати усиновлювача матір`ю дитини, в графі «відомості про мати» вказати: мати - ОСОБА_1 , громадянка України.

Виключено відомості про батька ОСОБА_8 з актового запису про народження дитини ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , актовий запис №2422 від 10 грудня 2020 року, складеного Сумським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Північно-Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Суми).

Проте під час постановлення рішення судом не вирішено питання щодо відомостей про батька дитини, які мають бути внесені до актового запису про народження дитини.

Відповідно до ст. 270 ЦПК України суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо:

1) стосовно певної позовної вимоги, з приводу якої сторони подавали докази і давали пояснення, не ухвалено рішення;

2) суд, вирішивши питання про право, не зазначив точної грошової суми, присудженої до стягнення, або майно, яке підлягає передачі, або дії, що треба виконати;

3) судом не вирішено питання про судові витрати;

4) суд не допустив негайного виконання рішення у випадках, встановлених статтею 430 цього Кодексу.

Відповідно до ст. 233 Сімейного кодексу України, на підставі рішення суду про усиновлення в актовий запис про народження дитини або повнолітньої особи, складений органами державної реєстрації актів цивільного стану України, орган державної реєстрації актів цивільного стану вносить відповідні зміни і видає нове Свідоцтво про народження з урахуванням цих змін. Свідоцтво про народження, що було видане раніше, анулюється.

Згідно ч.1 ст. 135 СК України при народженні дитини у матері, яка не перебуває у шлюбі, у випадках, коли немає спільної заяви батьків, заяви батька або рішення суду, запис про батька дитини у Книзі реєстрації народжень провадиться за прізвищем та громадянством матері, а ім`я та по батькові батька дитини записуються за її вказівкою.

Враховуючи те, що актовий запис про народження дитини повинен обов`язково містити відомості як про матір дитини так і про її батька, а в разі відсутності відомостей про батька дитини - відомості про батька дитини записуються зі слів матері - за прізвищем та громадянством матері, а власне ім`я та по батькові - за вказівкою матері, необхідно відповідно до ч.1 ст. 135 СК України у актовому записі №2422 від 10 грудня 2020 року про народження дитини ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , складеному Сумським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), у графі «відомості про батька» вказати: батько - ОСОБА_3 , громадянин України.

Вказане питання не було вирішене під час ухвалення рішення.

Керуючись ст. 270 ЦПК України, суд

В И Р І Ш И В :

Прийняти додаткове рішення у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Виконавчий комітет Сумської міської ради в особі Управління «Служба у справах дітей» Сумської міської ради, Комунальне некомерційне підприємство Сумської обласної ради «Сумський обласний спеціалізований будинок дитини», Відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Суми Північно-Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Суми) про усиновлення.

У актовому записі про народження дитини ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , №2422 від 10 грудня 2020 року, складеному Сумським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), у графі «відомості про батька» вказати: батько - ОСОБА_3 , громадянин України, зі слів матері на підставі ч.1 ст.135 Сімейного кодексу України.

Додаткове рішення суду може бути оскаржене безпосередньо до Сумського апеляційного суду шляхом подачі в тридцятиденний строк з дня проголошення рішення апеляційної скарги. В разі проголошення вступної та резолютивної частини або розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, в той же строк з дня складання повного судового рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Заявниця: ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 .

Заінтересована особа: Виконавчий комітет Сумської міської ради в особі Управління Служба у справах дітей Сумської міської ради, місцезнаходження: 40030, м. Суми, м. Незалежності, буд. 2,код ЄДРПОУ 04057942;

Заінтересована особа: Комунальне некомерційне підприємство Сумської обласної ради «Сумський обласний спеціалізований будинок дитини», місцезнаходження: м. Суми, вул. Г.Кондратьєва, буд. 158, код ЄДРПОУ 14024470.

Заінтересована особа: Відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Суми Північно-Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Суми), адреса місця знаходження: 40021, м. Суми, вул. Петропавлівська, буд. 75, код ЄДРПОУ 42735143.

Головуючий - суддя А.П.Сидоренко

Присяжні: А.В.Москаленко

О.Ю.Немно

Дата ухвалення рішення01.06.2023
Оприлюднено02.06.2023
Номер документу111237832
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про ухвалення додаткового рішення

Судовий реєстр по справі —591/953/23

Рішення від 01.06.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

Ухвала від 11.05.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

Рішення від 10.03.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

Ухвала від 15.02.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні