Ухвала
від 01.06.2023 по справі 642/674/21
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №642/674/21

Провадження № 2/552/2098/23

У Х В А Л А

01.06.2023 року м.Полтава

Київський районний суд м. Полтави в складі судді Миронець О.К. за участі секретаря судового засідання Савченко О.О., розглянувши цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Харківобленерго» про визнання протиправними рішень посадових осіб АТ «Харківобленерго» про припинення електропостачання багатоквартирних житлових будинків, треті особи: Приватне акціонерне товариство «Харківенергозбут», Товариство з обмеженою відповідальністю «Укртранссигнал»

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Київського районного суду м. Полтави перебуває цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Харківобленерго» про визнання протиправними рішень посадових осіб АТ «Харківобленерго» про припинення електропостачання багатоквартирних житлових будинків, треті особи: Приватне акціонерне товариство «Харківенергозбут», Товариство з обмеженою відповідальністю «Укртранссигнал».

Від представника відповідача Квіцінської Анни Ігорівни надійшло клопотання про проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов до наступних висновків.

Відповідно вимог ч.3 ст.212 ЦПК України, учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відео конференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом, тобто, прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду.

Аналіз наведеної норми свідчить, що прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду. Вказана норма не передбачає обов`язку проведення судового засідання в режимі відеоконференції в разі наявності про це клопотання сторони.

Випадки, в яких суд може постановити ухвалу про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції не визначені у законі. Проте, необхідність здійснення відеоконференції, на думку суду, визначається з врахуванням обставин справи, її складності та потреби у наданні пояснень залучених спеціалістів чи інших учасників процесу, які за станом здоров`я чи з інших незалежних від цих осіб причин не можуть бути присутніми у засіданні суду, а їх участь є обов`язковою.

Суд вважає, що викладені у заяві підстави є недостатніми для застосування вимог статті 212 ЦПК України, оскільки, такі обставини не позбавляють представника відповідача можливості безпосередньої участі в судовому засіданні в приміщенні суду, в провадженні якого перебуває справа.

Враховуючи відсутність виключних обставин для здійснення розгляду справи в режимі відеоконференції, суд дійшов висновку про відмову у задоволенні клопотання представника відповідача Квіцінської А.І., про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі.

Керуючись ст. ст.212,260 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

У задоволенніклопотання представникавідповідача КвіцінськоїАнни Ігорівнипро проведеннясудового засіданняу режимівідеоконференції,по цивільнійсправі запозовною заявою ОСОБА_1 доАкціонерного товариства«Харківобленерго» провизнання протиправнимирішень посадовихосіб АТ«Харківобленерго» проприпинення електропостачаннябагатоквартирних житловихбудинків,треті особи:Приватне акціонернетовариство «Харківенергозбут»,Товариство зобмеженою відповідальністю«Укртранссигнал»- відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Миронець О.К.

СудКиївський районний суд м. Полтави
Дата ухвалення рішення01.06.2023
Оприлюднено02.06.2023
Номер документу111241794
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, пов’язаних із застосуванням Закону України «Про захист прав споживачів»

Судовий реєстр по справі —642/674/21

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Грінчук О. П.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Грінчук О. П.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Грінчук О. П.

Ухвала від 06.07.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

Ухвала від 01.06.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

Ухвала від 03.04.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

Ухвала від 18.05.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 18.05.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 12.02.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні