Ухвала
від 01.06.2023 по справі 468/396/23-ц
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 468/396/23-ц

2/468/238/23

БАШТАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

56101 Миколаївська область м. Баштанка вул. Полтавська 43

УХВАЛА

(про закриття провадження у справі)

01.06.2023 року Баштанський районний суд Миколаївської області в складі головуючого - судді Муругова В.В., за участю секретаря Онофрійчук М.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження в залі суду м. Баштанка цивільну справу № 468/396/23-ц за позовом керівника Баштанської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Баштанської міської ради Миколаївської області та Комунального некомерційного підприємства «Баштанська багато профільна лікарня» Баштанської міської ради Миколаївської області до ОСОБА_1 про відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення,

ВСТАНОВИВ:

02.03.2023 року до Баштанського районного суду Миколаївської області надійшла позовна заява керівника Баштанської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Баштанської міської ради Миколаївської області та Комунального некомерційного підприємства «Баштанська багато профільна лікарня» Баштанської міської ради Миколаївської області до ОСОБА_1 про відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення.

В тексті позову прокурор просив стягнути з ОСОБА_1 на користь Комунального некомерційного підприємства «Баштанська багато профільна лікарня» Баштанської міської ради Миколаївської області витрати на лікування потерпілого в сумі 7711,20 грн. та на користь Миколаївської обласної прокуратури судовий збір в сумі 2684 грн.

Ухвалою від 31.03.2023 року було відкрите провадження у справі.

Відповідачем надані докази того, що 17.05.2023 року він сплатив 7711,20 грн на користь Комунального некомерційного підприємства «Баштанська багато профільна лікарня» Баштанської міської ради Миколаївської області, а також 2684 грн на користь Миколаївської обласної прокуратури.

Від прокурора та відповідача до суду надійшли зави про закриття провадження у справі у зв`язку з відсутністю предмету спору.

Відповідно доп.2ч.1ст.255ЦПК Українисуд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо відсутній предмет спору.

Згідно з постановою Верховного Суду від 20.09.2021 року №638/3792/20 предмет спору - це об`єкт спірного правовідношення, з приводу якого виник спір. Під предметом позову розуміється певна матеріально-правова вимога позивача до відповідача, стосовно якої позивач просить прийняти судове рішення. Підстави позову - це обставини, якими позивач обґрунтовує свої вимоги щодо захисту права та охоронюваного законом інтересу. Тобто, правові підстави позову - це зазначена в позовній заяві нормативно-правова кваліфікація обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги. З урахуванням викладеного, відсутність предмета спору унеможливлює вирішення справи по суті незалежно від обґрунтованості позову, а відповідно і здійснення ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів осіб. Прикладами відсутності предмета спору можуть бути дії сторін, чи настання обставин, якщо між сторонами у зв`язку з цим не залишилося неврегульованих питань або самими сторонами врегульовано спірні питання. Суд закриває провадження у справі у зв`язку з відсутністю предмета спору, якщо предмет спору був відсутній як на час пред`явлення позову, так і на час ухвалення судом першої інстанції судового рішення за умови,якщо між сторонами у зв`язку з цим не залишилося неврегульованих питань.

За такого, оскільки на час розгляду справи в суді відповідач повністю сплатив заявлені прокурором суми витрат на лікування потерпілого та суму судового збору, що унеможливлює їх стягнення судом і щодо сплати таких сум між сторонами та учасниками даної справи не залишилося неврегульованих питань, то в даній справі відсутній предмет спору, що є підставою для закриття провадження у справі.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 255 ч.1 п.2, 260 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Провадження у справі №468/396/23-ц за позовом керівника Баштанської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Баштанської міської ради Миколаївської області та Комунального некомерційного підприємства «Баштанська багато профільна лікарня» Баштанської міської ради Миколаївської області до ОСОБА_1 про відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення закрити на підставі п.2 ч.1 ст. 255 ЦПК України у зв`язку з відсутністю предмету спору.

Роз`яснити позивачу, що у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана Миколаївському апеляційному суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя:

Дата ухвалення рішення01.06.2023
Оприлюднено02.06.2023
Номер документу111247378
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення

Судовий реєстр по справі —468/396/23-ц

Ухвала від 01.06.2023

Цивільне

Баштанський районний суд Миколаївської області

Муругов В. В.

Ухвала від 31.03.2023

Цивільне

Баштанський районний суд Миколаївської області

Муругов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні