Ухвала
від 31.05.2023 по справі 295/6264/23
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/6264/23

Категорія 75

2/295/1903/23

У х в а л а

(про залишення позовної заяви без руху)

31 травня 2023 року м. Житомир

Суддя Богунського районного суду міста Житомира Єригіна І.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 доДП «Науково-досліднийінститут радіосистем» про стягнення суми індексації по неплаченій заробітній платі,

ВСТАНОВИВ:

До Богунськогорайонного судум.Житомира надійшлапозовна заява ОСОБА_1 до ДП«Науково-досліднийінститут радіосистем» про стягнення суми індексації по неплаченій заробітній платі.

Дослідивши позовну заяву встановлено, що вона підлягає залишенню без руху, з наступних підстав.

Так, згідно п. 5 ч. 3ст. 175 ЦПК Українипозовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Не зважаючи на викладене, позивач не долучає до справи жодних доказів на підтвердження стану заборгованості з виплати заробітньої плати та розрахунку компенсації втрати частини доходів у зв`язку з порушенням строків виплати заробітної плати, при цьому зазначаючи, що частина компенсації виплачена. Також позивач в позові наводить розрахунок індексації, зазначає, що позов про стягнення індексації по невиплаченій зарплаті за період з 2017 року по квітень 2023 подає вперше, проте в прохальній частині позову просить стягнути компенсацію втрати частини доходів.

Крім того, суддя звертає увагу, що за вимогами статті 95 ЦПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Проте, додатки, які додані до позовної заяви та їх копії для відповідача не завірені належним чином.

А тому позивачу необхідно завірити належним чином копії документів, доданих до позовної заяви та копії для відповідача.

Відповідно до ч.1ст. 185 ЦПК Українисуддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177цьогоКодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин, заяву необхідно залишити без руху, надати позивачу строк для усунення вищезазначених недоліків.

Керуючись ст. ст.175,185 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ДП «Науково-дослідний інститут радіосистем» про стягнення компенсації втрат частини доходів у зв`язку з порушенням строків виплати заробітної плати залишити без руху та надати позивачу строк для усунення її недоліків, який не може перевищувати семи днів з дня отримання позивачем даної ухвали.

Копію ухвали невідкладно направити позивачу.

У разі невиконання ухвали суду у зазначений строк позовна заява буде вважаться неподаною та повернута позивачу зі всіма доданими документами. Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І. М. Єригіна

Дата ухвалення рішення31.05.2023
Оприлюднено05.06.2023
Номер документу111251685
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —295/6264/23

Ухвала від 28.06.2023

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Єригіна І. М.

Ухвала від 31.05.2023

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Єригіна І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні